Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 maj 2010

Schlagermiss, jordbävning, tågolycka. Det är bara fullmåne, gott folk!

En intressant iakttagelse. Timmarna efter den fräcka juvelkuppen i Stockholm inträffade ett kraftigt jordskalv i Stilla havet, men utan vålla skada eller utlösa en tsunami. Vi har alltså en fullmåne i luften just nu.

En stor tågolycka i Indien i natt kan eventuellt också kopplas till denna deprimerande fullmåne som utspelar sig längsmed den sataniska axeln som drar ner i "fysikalitet enbart". Karma (orsakslagarna) i dess mest kännbara, rent kroppsliga aspekt.

Stämmer teorin att maoistrebeller låg bakom har vi i kommunistassociationen en tydlig återspegling av vänsterns graverande materialism och vägran att acceptera livets högre (andliga) lagar. Just en sådan låg förståelsehorisont som Oxe/Skorpion, när den dominerar, tecknar. (Det är så här astrologi jobbar - med underliggande valörer i fenomenen.)

Det är därför inte förvånande att nyheten om ett gigantiskt mutbrott inom svenska kriminalvården dyker upp just under en sådan här fullmåne! Låg materialism.

Kanske kan kopplingen utsträckas även till Sveriges misslyckande på torsdagskvällen att nå final i Eurovisionsschlagern. Här kan man notera att representanten Anna Bergendahl föddes med en kraftfull samling planeter i Skorpionen: Solen i 25e graden, Merkurius i 20e graden (retrograd) samt Mars i 15e graden.

Klockan 23 i går kväll (när det svenska nederlaget var ett faktum), var fullmånen så gott som exakt: Solen i Oxens 13e grad, och Månen i Skorpionens 12e grad. Den här fullmånen nuddade inte Anna Bergendahls Sol, som hon (och andra) hade hoppats: att stiga fram som en solär idol eller klart lysande centralgestalt. Istället föll fullmånen närmast hennes olycksplanet Mars!

Sverige har för övrigt sin olycks-Mars i Oxens 7e grad och den förfogar över den svenska nationalsjälen (Månen i Väduren). Folket var således också ganska tätt indraget i denna sörjiga och oinspirerade fullmåne.


Åter till jordbävningen i Stilla havet.

Planeterna har naturligtvis bara hunnit röra sig marginellt sedan juvelkuppen i Stockholm. Men deras positioner på himmelen på platsen för jordbävningen har nu roterat ett kvarts varv, så att vi återigen har de överspända och rigida Tamas-tecknen (redo att spricka) i prominenta hörn i horoskopet.


Här "hugger" onda attackplaneten Mars från upphöjdheten i tionde huset mot sitt eget tecken Skorpionen som i denna karta representerar platsen i fråga. Och platsen (Stilla havet) beskrivs ytterligare av en stigande Måne i de "djupa vattnens Skorpion" ("Still waters run deep").

Och, för att upprepa mig från inlägget om juvelkuppen: det är en trippelattack mot Månen denna fullmåne, och vid jordbävningen är det havens planet Månen som tjänar som fokuspunkt för VEM som är med om något dramatiskt. Ja inte bara havet förstås, för fullmånen knyter samman med Oxen som står för jorden/markytan.

Nu stämmer orden i juvelkuppsinlägget (nytt fönster) om stressamlaren Saturnus och stresslösaren Jupiter perfekt: båda aspekterar platsens "fysiska kropp", det uppstår en urladdning.

Men detta är också astrologi i ett nötskal: med facit i hand finns de logiska nycklarna på plats, men vem vågar säga VAR på jorden man hittar "kedjans svagaste punkt" vid varje sådant här tillfälle?

*****

Jämför med hur Jupiter/Saturnus båda aspekterade öster (ascendenten) i horoskopet för jordbävningen i Haiti (och hur faktiskt också Mars var inblandad genom att koppla till Jupiter).

Eller, jämför med jordbävningen i Indiska havet utanför Sumatra just som svenska kolonialisterna i Thailand sov sitt julfrossande ur kroppen (eller hade hunnit ner för att steka vid stranden):



Det här magnitud nio-skalvet krävde 284.000 människors liv. "Som vanligt" är det fullmåne, Solen är prominent (som vid några flygolyckor nyligen). Jag noterar särskilt hur ondskefulla Mars i härskarläge i Skorpionen (i 12e huset för olyckor och lidande) kastar sitt långa dödsöga (talvärde 8) mot Månen/oceanen som ligger i väster.

Månen symboliserar bl.a. "livets början och slut" och descendenten "är" dödens inträffande (minns hur Skorpionens åttonde hus är den gradvisa degeneration som till sist leder till döden).

Här, som i horoskopet för jordbävningen i Haiti, är månnodsaxeln aktiverad, och återigen är både stresskaparen och stresslösaren involverade.

Allt detta sägs förstås utifrån det "snåla" indiska aspektschemat och jag påstår ingenting. Det här är min egen upptäcktsfärd mellan olika horoskop för naturkatastrofer.

Surfar man nätet finns betydligt mer tvärsäkra astrologer som enligt sina aspektscheman vet precis hur signaturen för en jordbävning ser ut. Jag skulle inte vara så tvärsäker. Att bara tala om räta vinklar (90°) känns lite väl ... fyrkantigt.

Jag tror den hermeneutiska "inlevelsen" i planeternas karaktär (t.ex. Saturnus = stressamlare) kan vara en t.o.m. mer "levande" ingång till att förstå hur planeterna beskriver t.ex. en jordbävning i ett kodat språk. Problemet är att samma sak kan sägas på lite olika sätt.

Om den svenska schlagerfloppen i DN, SvD, AB, Expr

Om den indiska tågolyckan i DN, DN2, SvD

Om den harmlösa jordbävningen i DN, SvD

Om mutbrottet inom kriminalvården i DN, SvD 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte poängen med astrologi att förutse saker, inte försöka förklara dem efter det att de inträffade? Ifall du skrivit att Anna skulle åka ur ESC för en vecka sen hade jag varit mer imponerad.

Seaward sa...

Hade du haft en intelligens värd namnet hade du kunnat läsa i själva inlägget att bloggen är i "lärdomsstadiet" vad beträffar katastrofhoroskop.

Med en IQ på uppåt 90 (lätt obegåvning) brukar man också fatta att man ska undersöka en sak innan man uttalar sig. Redan "programförklaringen" uppe till höger hade kunnat förklara mycket för dig.

Tyvärr är du inte ensam om din brist på metodik, så trösta dig med det.