Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 maj 2010

Monjacks horoskop - avsiktlig överdos?


Simon Monjack och Agnetha Sjödin - båda födda i Kräftan,
ett tecken känt för att känna oro i själen.


Det finns en anledning att från det här ganska svaga horoskopet misstänka att Simon Monjack inte ville leva längre efter Brittanys död - att det var en avsiktlig överdos (se AB).


Anledningen ses i den tekniskt sätt perfekta "ömsesidiga receptionen" där själsliga Kräftans härskare Månen går på visit hos Solens eget tecken Lejonet, samtidigt som Solen hälsar på i Kräftan. 

Att Eld och Vatten därmed förbinds leder visserligen till en ofta onyanserad eller t.o.m. mentalt obalanserad sinnesrörelse ("sensationalism" - se t.ex. Madonnas horoskop i samma område).

Men att den totala föreningen mellan den arketypiska anden och själen (eller man och kvinna) också kan beskrivas som att Simon tyckte sig ha mött sin tvillingsjäl i Brittany, är det knappast tu tal om. När ena halvan av den här soli-lunära enheten föll ur bilden, då ville den andra halvan inte vara med längre.

Bloggen har ofta kunnat notera att planeter i starka eller svaga lägen inte alls entydigt avslöjar något. Monjack var tydligen en loser med avsevärda problem i sin ekonomi. Och utöver den ömsesidiga och sensationalistiska receptionen, är det faktiskt en himmel fylld av klena placeringar.

År 1970 ingår i en period där stabilitetens och kontrollförmågans Saturnus anses fallen (eller "debil") i Vädurens tecken. Självständigheten kommer sent (jämför Petra Mede och hennes sena och otippade karriär).

Monjacks kärleksplanet Venus är också fallen (debil) i Jungfruns tecken och den lycka han borde ha kunnat räkna med i livet - Jupiter - står under attack från olycksbringaren Mars, också den fallen i Kräftan! Denna Mars-Kräfta har vi sett många gånger tidigare, notabelt i Kapten Klänning som gömde sina egentliga förehavanden bakom "mammas kjolar" och det är notabelt att också Monjack slog sig samman med Brittanys mamma efter hustruns död.

Till sist kan sägas att de stickprov på substansmissbruk bloggen då och då gör, nu närmast urartat till en fars. Det är en Sol i Vattenelementet (eller svårartade störningar i Vattnet) var och varannan gång. Vid tillfälle borde jag knyta ihop alla dessa inlägg - resultatet av tidningsrubriker i samband med piller, droger eller alkohol - så att det blir tydligt exakt hur drabbat "sorgens" (och omsorgens) element Vatten är sin egen empati. Dvs, med full empati lider förmågan till självdisciplin skada!

För att bara ta två exempel ur minnet: Whitney Houston och helt nyligen Jonathan Rhys Meyers.

*****

Se även inläggen om Brittany, också hon med en klen Mars-Kräfta i direkt attack mot Vågen (nya fönster):


Brittany Murphy - tillägg

Och så det tredje inlägget vars rubrik tycks smått profetisk - Monjacks i Vatten dränkta Sol/Mars-krigare lyckas attackera inte bara ett utan två Lufttecken:

Vatten och Luft som överdosering?



_____

Att Monjack och Sjödin har en sådan ansiktslikhet kan bero på att deras två himlar uppvisar ett intressant utbyte av placeringar: Monjacks Sol/Mars-Kräfta i attack mot en Jupiter-Våg blir hos Agnetha Sjödin en Sol/Jupiter-Kräfta med Mars i Vågen! Båda har Månen i Eld (Lejonet resp. Skytten).

Och Sjödin är ett omvittnat nervknippe som ägnat sig mycket åt yoga och personlighetsutveckling. Också hon har den sensationalistiska mixen av Vatten och Eld som kanske centralbudskapet i sitt horoskop ("Fångarna på fortet" - bara simpla adrenalinkickar för soffpotatisarna.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har en fd kollega som är löjligt lik Monjack så jag var övertygad om att hitta samma solkräfta och månlejon.Men där bedrog jag mig.Han har både solen och månen i lejonet.Det förklarar ju visserligen hans personlighet en hel del...men han har samma merkurius i lejonet,venus i jungfrun och en jupitervattuman.Istället för mars i kräftan så har han en mars i fiskarna.Inte identiska planetplaceringar men samma tema.
Det är framförallt det stora avståndet mellan ögonen,den markerade näsan,munnens amorbåge och det markerade käk och hakpartiet.Och den höga pannan...det blev ju så gott som allt. :-)

Mvh MN

Seaward sa...

Ja, look-alike-problemet kräver en inventering av säkert TIOTUSENTALS ansikten för att få ett rimligt underlag till hypoteser om hur tecken och/eller planeter "väver" ett fenomen (en människa).

Och ständigt denna saknade födelsetid på folk - ascendenten som sägs sätta pricken över i för den fysiska aspekten.