Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 maj 2010

Horoskop från våren 1964

Vad är det här för slags inlägg? Jo, det är föranlett av ett olyckligt livsöde där en övermodig läkarvetenskap envist sökte rädda en gravid mor från missfall bara för att förvärra situationen i slutändan. Det kan ligga en poäng i att läsa den texten först (nytt fönster) för att bättre förstå resultatet av sökresultatet här nedan.

Tanken var alltså att Fiskarnas härskare Jupiter fortskriden till Väduren "bjöd över" eller var överoptimistisk för vissa av dem födda i Fiskarna detta år. Att innehållet i Fiskarna inte höll måttet eller orkade med, från det att Vädurens härskare f.o.m. 21 mars gjorde entré i Fiskarna och skapade en svag "ömsesidig reception" mellan icke-jagets och jagets tecken. 

För att fånga in några fler individer utvidgar jag tidsintervallet så att även ett antal Solar som gått över från Fiskarna till "upphöjt läge" i Väduren inkluderas. Dessa borde rimligen vara exceptionella i sig eftersom nu två starka eldplaneter som passionerat driver på (Solen + Jupiter) medan disponenten till dem båda är oförändrat ofärdig som ego-indikator i Fiskarna. Perioden vi ska titta på är den 21 mars t.o.m. den 14 maj.

***** 

Ur en datasamling med ~3.900 personer visade sig bara 10 vara födda under den något utvidgade period jag ringade in. Begränsar man sig till de kritiska perioder jag inledningsvis pekade på är resultatet ytterst magert. Men låt oss först se på hela gruppen.
  • Elle Macpherson - en av 80-talets supermodeller, svår period i livet med en synnerligen besvärlig stalker (om jag minns rätt - Wikipedia nämner dock bara ett utpressningsförsök).
  • Esbjörn Svensson - jazzmusiker, drunknade sommaren 2008.
  • Johanne Hildebrandt - krigskorrespondent, författare.
  • anonym (kvinna) - troskyldig och piggt vårdbiträde från sönderbrutet hem.
  • anonym (man) - företagsledare, skrupulös kvinnotjusare och kvinnohatare, ytterst nära att köra ihjäl sig i en dramatisk bilolycka i ungdomen.
  • Peter Jonsson - journalist, okänslig intervju i samband med Susanna Kallurs fall i häcklöpning i under OS 2008.
  • Rebecka Törnqvist- jazzsångerska, jag upplevde henne som ångestriden under hennes år av maximal popularitet.
  • anonym (kvinna) - extremt dominant, lynnig och tvärilsk person, sönderbrutet barndomshem, degenererade till alkoholist.
  • Rocco Siffredi - skandalcelebritet, porrskådis känd för att penetrera kvinnor genom anus (den ultimata kvinnoförnedraren?). Påstås ha en straight sexuell orientering.
  • Sussie Päivärinta - sångerska från 80-talsduon Lily & Sussie. Har inga fakta, förutom att jag minns att hon pladdrade för fem personer under intervjuerna medan systern Lily aldrig sade ett knyst.
Tydliga åskmoln på himlen i många av fallen! Döden tycks ligga på lur i flera av dem. Esbjörn Svenssons drunkningsdöd är helt i linje med Sol-Vädurens härskare Mars "sjunken i Vattenelementet". Född samma dygn som Svensson var den neurotiska kvinnan som sjönk ner i Vattnet i formen av alkoholträsket. 

Hade hon blivit mer harmonisk om hon kunnat spela ett instrument? Eller svarar män och kvinnor olika på samma stjärnor? Med högsta sannolikhet skilde sig födelsetimman åt så att planeterna låg olika distribuerade och jazzmusikern och kontrollneurotikern hade olika ascendent/personligt rollspel.

Vidare det är intressant att Johanne Hildebrandt, född dygnet före dessa två, har verkat som krigskorrespondent. Krig symboliserar ju potentiellt manfall och psykisk turbulens! Porrskådisen Rocco får illustrera Vattenelementet som psykisk perversion, som störda böjelser. 

Vilka av dessa faller nu in under krisperioderna för moderskap jag spekulerade över? 

Den moraliskt bankrutta företagsledaren faller inte in under någon av de hypotetiska perioderna för moderskapskriser. Men han var extremt modersbunden och Månen och Saturnus stod tillsammans dagen han föddes. Kanske var det med denna "järnlady" (Mån/Saturnus) som psykologisk bas i livet som han kompensatoriskt (?) sökte dominera andra kvinnor (och ständigt bedrog sin fru som en slags förvirrad hämndakt). Jag har mött mannen och han var verkligen en dubbelnatur.

Den enda som ingår i de krisperioder jag hypotetiskt tog fram är den okänslige sportreportern Peter Jonsson! Månen i Lejonet är samma placering som för det tragiska modersödet. Så vad hände egentligen under OS 2008? Här är en länk till Aftonbladet som fräschar upp minnet: 

På aftonbladets.se:s forum haglar upprörda inlägg mot SVT:s reporter Peter Jonsson som inte avslutade intervjun när hon började gråta.

Se där! Samma mönster igen! Varningstecken som talar för "abort" eller "missfall" - men Jonsson kör på och ska nödvändigtvis ha fram "barnet" (sitt journalistiska scoop). 

Helt otippat fynd, men så typiskt! Detta är livet för en astrolog: ödet kan ta sig olika konkreta uttryck men vet man bara vad man tittar efter ser man strax att det är samma underliggande symboliska "körmanual". 

Dessa dagar tycks vara i skriptade i himmelen för bristande lyhördhet och sedan en fet baksmälla...

***** 


Och varför Sussie hade en femmansshow i pratighet medan systern helt hamnade i skuggan är tydligt, det med!

Hon föddes en nymåne (Solen + Måne) i egocentriska Väduren och den 10 maj 1964 har även kommunikatören Merkurius hunnit in i Väduren, så att expansiva Jupiter nu megaförstärker nästan allt. 

Notabelt är också att Mars nu lämnat sin placering i "det ofärdiga jagets tecken" Fiskarna och nu är inne i sitt härskarläge i Väduren. "Det unga egot i all dess kraft."

Jag vet inte vad läsaren ser i detta, eller om läsaren alls minns Sussies hårdförhet och kantiga stöld av varje sekund framför kameran. (Systern framstod kanske just därför som mjukare och mer mogen.)

Det här förklaras gott av enbart denna hyper-Vädur men jag tror man kan tillskriva den "dominerande" Saturnus som likt ett överjag regisserar Väduren en stor roll i det krampaktiga kontrollbehov jag alltid tyckte hon utstrålade.

Så sent som på foto från 2003 ser man den här fullständigt sammanbitna tonen från en aggressiv kontrollör (Väduren är i grunden en krigare), men så hittade jag en bild från en åldrande Sussie (2009) där hon äntligen börjat slappna av. Trevligt!




För mig är Sussie-horoskopet ännu en astrologisk fullträff. Sussie var sin tids Anna Anka, mediakåt som få. Många älskade duon och lika många hatade den. Det var naturligtvis Sussies horoskop som var katalysatorn. (Lily var en stabil Mån-Oxe och hade en mer flexibel och överblickande Sol-Skytt än systerns koleriska och ändå iskallt saturniska linslus till Vädur.) 

Den här promenaden nedför minnenas allé påminner om att folk blivit mer mediatränade sedan 80-talet. T.o.m. Anka är ett proffs jämför med hemvävda underhållningssverige av igår... Eller har de? Allt kanske bara är mer redigerat numera för att ge en slimmad och idealiserad bild... 

Tänk dessa oavbrutna och täta filmklipp - vad är poängen? Jo för att dölja bristen på förmåga att agera trovärdigt mer än tre sekunder i sträck, bristen på förmåga att skapa långa och intelligenta kameraåkningar (Brian De Palma är en av de sista som verkligen vill bevisa att han kan tänka stort som gamla tiders filmare! Och visst har han sol-ögat i härskarläge i den stora dramatikern Lejonets tecken...)

På temat "bortklippta pinsamheter" är det intressant att jämföra Anna Ankas horoskop med Sussies, eftersom också den förra har en Vädur som "förgrovas" av den saturniska valören, fast där genom Saturnus fallna status i Väduren och attacken från Vädurens härskare Mars i saturniska Stenbocken och mot sitt eget tecken! 

Uh, jag skulle inte vilja ha det horoskopet och leva med den furiösa ilskan och det kontrollbehovet... Anna Anka borde konsultera Sussie om hur hon omsider lärde sig slappna av.

Inga kommentarer: