Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 maj 2010

Ett fullmånehoroskop - tursamt drägg?


Ett fantastiskt horoskop att förundra sig över, när man läser hur den förre sophämtaren som efter en jättevinst på lotteri genast satte igång med att ruinera sig på slott, lyxbilar, horor och knark! Deklarerad bankrutt tidigare i år och åter tillbaka där han var från början, en sophämtare. Aftonbladet berättar historien om Michael Carrolls uppgång och fall.

Enligt Wikipedia har den här losern inga samvetsförebråelser alls för hur han blåste hela sin förmögenhet. Detta bekräftar exakt vad bloggen noterat om Månen i Jungfrun, detta till synes harmlösa tecken som likväl uppvisade en tydlig topp i kriminella horoskop i Stora skurktestet nyligen (nytt fönster). 

Ska man spekulera lite verkar sinnelaget i detta tecken av den fysiska Jordtypen ha en avsevärd förmåga till att "merkurialt" distansera sig från sund insikt. Den tänker sig bort från verkligheten genom att likt tjänaren identifiera sig med detaljer istället för att gå på den totala gestalten. En helhetsbild som i det här fallet skulle ge sopåkaren en förödande chock... 


Man kan förstås också peka på att det är en födelse under fullmånen som berövat honom vettet... Samma fullmåne mellan Jungfrun och Fiskarna har nu dykt upp i åtskilliga horoskop för människor som saknar kontroll över sina liv och drifter. Minns morddömde norske soldaten i Kongo, minns sångerskan Fergie i Black Eyed Peas, och flera andra ännu värre fall.

Båda Ljusen i Vatten och Jord tycks kunna ge en degraderad sensualist som bara lever för sinneskonsumtion - det mönstret har bloggen sett hundra gånger nu, och här är nästa exempel på samma sak. Detta dömer ingen enskild individ, men som symbol står Vatten och Jord för människans lägre själ - den platonska "irrationella själen".

Den som faller så lågt är inte mer än ett djur eller en biologisk svulst som lever bara för att mata sina sinnen och skita och mata in ännu mer upplevelser. Just som vår typ av civilisation vill ha oss: hjärndöda konsumenter. Ett Jord/Vatten-horoskop och en födelse i västerlandet kan vara en förfärlig kombination...

Horoskopet rymmer också annat godis för bloggens återkommande läsare som nu kan identifiera ett antal olika antydningar. Jag tror mannens dumhet i princip kan härledas till Mars/Venus i Väduren och dess överenergiska attack mot Jupiter som här blir en jupiterisk, expansiv bubbla som spricker pga Vädurens ointresse av att stanna och reflektera...

Sanningen är att det inte är en faktor, fullmåne eller Vädur, som skapar en sådan här jubelidiot, utan ett flertal samtidiga detaljer. Tillsammans "stämmer de ner" himlens tonläge. Men den minnesstarka har säkert sett ungefär samma horoskoptyp dyka upp även i mer lyckade öden, så uppenbarligen saknas pusselbitar - och jag brukar ropa efter födelsetimman som det som säkert skulle vara spiken i kistan för just det här livsödet - individen relaterar genom ett ego som är suboptimalt samtidigt som övriga himmelen också är tvivelaktig.

*****

Se även den svenske "sexualupplysaren" Manne Forssberg, född samma år och dryga veckan tidigare. Samma väduriska attack mot avgrundens Skorpion men där ett helt annat sätt att uttrycka motivet!

Inga kommentarer: