Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 10 maj 2010

Doda, banal provokatörshora


"Horan Doda med hallick" - en degenererad sekulär artists
totala okunskap om rötan i sitt eget psyke.


Polska Doda, en fullständig okändis i Sverige som får utrymme i DN bara för att religionsbashing är hett just nu. Särskilt om religionen är katolicism. Eftersom DN:s journalistkår själva inte läst en rad ur bibeln missar de att Doda använder en klassisk biblicism för att angripa boken själv. Bara en sån där liten finess...

Astrologiskt kan den unga kvinnan lätt avfärdas, precis som DN med bättre urskillning borde ha gjort. Jag menar, var befinner sig informationsnivån när man tar fram en sökt brud som spelar hora för att kritisera religionen?

På Wikipedia noterar jag att hon genomgått svåra ryggproblem (och operation) vilket kanske förklarar hennes referenser till båda vin och gräs. Hon projicerar helt enkelt sin egen konsumtion på någon grupp hon inte ger mycket för, här då katolska kyrkan.




Ryggradsproblem, ja. Jag har aldrig sett Saturnus sabotera så mycket i ett horoskop som här. Och för ryggskadan är det bara att notera att olyckans och kirurgingreppens Mars står i en närmast exakt konjunktion i Vågen - ryggslutets tecken händelsevis. (Jag vet inte var någonstans i ryggen hon opererade sig.)

Det spektakulära med horoskopet är att dessa naturliga görare av ont tillsammans sprider sina respektive specialaspekter och träffar och degraderar så mycket annat i horoskopet.

Saturnus slår via sin 60-gradersvinkel till mot en hypotetiskt god religiös/filosofisk Jupiter hemma i sitt eget tecken Skytten. Men Saturnus bär fram Mars så att kvinnans filosofi blir degraderad och njutningslysten.

I nästa steg är det Mars själv som kastar sitt onda öga 90 grader framåt och träffar Stenbockens tecken - tecknet som under press urartar till zodiakens kanske ytligast formalist. Se fotot ovan: sånt här älskar kvinnan - att framför kameran ta rollen av en hora med sin Stenbock (patriarken) som "äger henne" bredvid. Kvinnan måste vara en av de mest obegåvade artisterna på den polska popscenen just nu.

Venus i Stenbocken är svag men under angrepp från den själlösa Saturnus har vi återigen ett exempel på ett mycket vacker och formren människa. Jag hänvisar tillbaka till tidigare kommentarer, bl.a. horoskopet för Miss Universum Yvonne Ryding och hur Saturnus, formdanaren, kan ge en snygg yttre människa.

Med en svårt angripen, förytligad (förvärldsligad) och degraderad Venus - återigen en referens till ryggslutet för övrigt - opponerar sig ytans eller formalismens Stenbocken mot hennes eget PSYKE: Månen i Kräftan. Den här fantasifulla positionen representerar zodiakens "naturliga psykopatologiserande" - Kräftan lever i vågskvalpet av sina fantasier och föreställningar.

Skulle du fråga mig, är ovanstående fotoarrangemang med horan och hennes hallick Dodas replik till egna hemmet: "Ät den, pappa!"

En psykologisk protest mot vuxenvärlden värdig en trotslig femåring.

För den med observanta ögon, jämför Dodas horoskop med det för den intelligenta musikern Joe Walsh som ironiserade över den kaliforniska musikbranschens dekadens. "You Can't Argue with a Sick Mind" (nytt fönster) Men det var på 1970-talet när det ännu fanns intelligens kvar i musikbranschen, före vår tids cyniska kommersialiserande och förytligande av precis allt.

Lady Gaga är ju egentligen pop för förskolebarn... Och kulturidioter skriver spaltmeter om henne som "konstverk"! Jag tror faktiskt intelligensen håller på att pysa ut ur västerlandet, precis som oljan ohämmat fortsätter att rinna ur BP:s havererade borrhåll.

Undergången nästa. Alla ombord!
Doda leder allsången på Downbound Train.


 *****


PS. Jag drog inga växlar på att Vattumannen och Skorpionen aktiverar det generella och diffusa utmobbningsfenomenet, men det är uppenbart samma tendens som hos Joe Walsh, bara att den senare var smart och rolig och riktade kritiken tillbaka mot sin egen bransch som självironi.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas verkligen inte att det blir rättegång. Det vore det sämsta som kunde hända ur Polens synpunkt, för mediauppmärksamheten skulle skämma ut landet, samtidigt skulle göra den sk artisten både till martyr och megakändis.
S

Seaward sa...

Martyr? Tveksam. Det går 13 Doda på dussinet i väst. Folk har sett så mycket hiphopkultur på MTV redan att ingen höjer på ögonbrynen för provokationer. Och i rappens värld skjuter folk ihjäl varandra så ofta att en tunn kopia som får skaka galler en stund knappast lär skapa några större reaktioner.

Jag förmodar att du menar att Polen och andra konfessionellt färgade länder (som baltländerna) framstår i ofördelaktig PR-dager när de verkligen står för det deras religion och världsbild bjuder dem till. Katolska kyrkan är väldigt olik den urvattnade Svenska kyrkan - tack och lov, om jag får säga min mening. (Jag är varken katolik eller kristen i modern mening.)

Anonym sa...

DN höjde tydligen på ögonen i alla fall, inför det här åtalshotet... och det är just det jag menar, att det blir gratisreklam, folk som aldrig hade hört talas om henne annars får veta om hennes existens.

Jag har eg. lika lite till övers för religös fanatism och inskränkthet som figurer som henne, och tycker det är ren idioti att hålla på och anmäla folk som gör negativa uttalanden om kyrkor el. religioner. Jag "håller" alltså inte på någon sida i det här. Det enda ett medialt uppmärksammat åtal skulle åstadkomma vore en polarisering i tros- och religionsfrågor på en extremt låg nivå.

Anonym sa...

Jag hade visst lite bråttom nyss, det skulle stå att jag har lika lite till övers för religiös fanatism och inskränkthet som FÖR figurer som hon... det lilla ordet gör ju en viss skillnad...:-)

Seaward sa...

Ett ord kan avgöra mycket! :-)

Livets tendens är ju att utkristallisera sig via polarisering till opposita ståndpunkter. På alla upptänkliga samhällsnivåer uttrycker sig samma princip av Ljus mot Mörker. Poser på lägsta popkulturella nivå är sin egen tonart.

Att DN höjer på ögonen illustrerar, som jag misstänker, tendensen till religionsbashing, och jag kan på astrologiska grunder förstå att du beklagar den och dess följder den kan få (Måne i homeostatiska balansens Oxe).

Samtidigt ser jag den grumliga och ofärdiga artikeln som en befriande kvalitetsförklaring från DN: detta är en nivå av kriget tidningen inte håller sig för god för - dess eller dess skribenters okunskap dömer den. Och det är bra. Inget bör längre kväsas i sin linda - det var det gamla konflikthämmade Sverige.

För detta är ju Harmageddon vi med stormsteg kliver in i, helt enligt Edgar Cayces prognos om striden i etermedierna eller luften. Det är en tankesystemens urladdning och rening som äger rum i väst, mycket tack vare Internet.

Nu kan olika gruppers kognitiva universum klart ses för vad de är, vad de innefattar och vad de exkluderar. Jag ser inget olyckligt alls i ett möjligt åtal mot tjejen karma/handlingar är som en komplex väv och alla hittar de tillbaka till sin utgångspunkt. (Satt själv en månad i fängelse för vapenvägran - en tid av stillhet/nollställning kan fördjupa tankarna!)

Hur folk omgivningen svarar på ett inträffande som bryter mot ordningen, det avgörs i några fall av deras karma och i andra fall av deras fria vilja. Som universalsnillet Leibniz sade, "Vi lever i den bästa av världar" - givet ingångsparametrarna kunde det inte ha varit annorlunda än det är.

Den Zeitgeist, den bubbla tid mänskligheten närmast ska ta sig genom är således "Harmageddon", världens undergång, och på ett plan är jag glad över små korkade agenter som Doda. Nyttiga idioter i ett större skeende. Det är inte helt olikt Carl-Gustav Jungs tanke om drömlivet: drömmar gör nytta även man inte förstår dem helt.

Det är Arketyperna som jobbar med oss, inte vi med dem. Doda är som en dålig dröm, men som arketypiskt motiv sätter hon igång processer och i slutändan vet vi mer än vi gjorde i början. Som inlägget och den här lilla kommentarsvansen!

Anonym sa...

Tack för den utförliga responsen. Bara ett par reflektioner. Om Doda är som en dålig dröm är bokstavstroende fanatiker det också, vad det än handlar om. Jag menar att av en sådan här sak blir det lätt en infam nidbild av andlighet: inskränkta idioter som polisanmäler folk som uttrycker andra åsikter (även om dessa också kan vara inskränkta och idiotiska). Det finns tyvärr många som inte tänker själva. Men jag antar att det kan ligga något i det som står i stycket om Cayce...

Jag trodde det var vågen som ville ha balans och harmoni... Men jag har ju båda i mig... och jag skulle vilja säga så här: "sans, måtta och balans är det bästa som någonsin fanns!" :-)

Seaward sa...

Ja. Det går vågor - dominobrickor som faller på varandra - tills någon (Saturnus/Kronos) kortsluter processen och de som kunde lära sig av skeendena i tiden har absorberat händelserna. Kosmos knäpper på och av videofilmerna med matematisk precision! Varje "värld" är den bästa av världar.

Vågen står (som Oxen) för balans. Men den här bloggen drivs av en gammal krigarfurste som i detta liv har Solen och Mars i konjunktion!
Och då hjälper det inte att bakgrundsfonden stavas Vågen.
:-)

Cicci sa...

Hej!

Jag undrar om jag kanske skulle kunna få ett horoskop ställt, eller ja, mitt horoskop, haha. Jag fattar inte tillräckligt mycket av detta för att kunna göra det själv, tyvärr.

Seaward sa...

Tyvärr inte. Den tid jag lägger på astrologi går till bloggkommentarer, inte privata analyser.

B9 sa...

Jag är ateist. Och som sådan ger jag inte ens en femtioöring för dig och ditt svamlande horoskopande. Att du sen kallar henne för "hora" visar ju bara vilken liten människa du är. Att "horan" är medlem i Mensa gör ju att det blir lite tyngd i uttalandet oxo.

Seaward sa...

Jag har jobbat med rent logiska uppgifter i mitt liv och har bekanta mensa-medlemmar som inte stod ut med den ensidiga rationalitet som utmärker vissa av dessa s.k. "mer begåvade" människor.

Att du själv inte är i närheten av medlemskap framgår av din läsförståelse. Jag använder genomgående "hora" som uttryck för den ROLL artisten ikläder sig!

Det möjliga undantaget, rubrikens "provokatörshora", kan du smaka på lite extra.

Fundera också över om det är din ateism som gör dig så medelmåttig. I en utvidgad världsbild anses nämligen intelligensen härröra från människans andeaspekt. Och den som stänger den dörren …

Falconer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Personangrepp raderas.

I det raderade ingick tillmälen fällda i så kallad ond tro, dvs trollet hade redan fått bloggens metod av "reverse engineering" för klarad för sig en gång tidigare.

(Reverse engineering: att utifrån aktualiteter söka identifiera matchande astrologiska principer.)

Anonym sa...

Hoppas du är lyckligare nu än när du skrev det här. Bara förlorare klagar. Det låter som att du mådde jättedåligt och var bitter på livet när du skrev det här.

Seaward sa...

Det finns en skillnad på klagande och kritik som du kanske kommer att lära dig en vacker dag. Det är dessutom oerhört naivt att tro en text måste återspegla ett tillstånd hos författaren. Tror du att sorgsna ballader innebär att sångarna alltid är deppiga intill självmordet? Grattis, du har många spännande upptäckter om livet kvar att göra. Med lite tur.