Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 maj 2010

Bimbos även som män

Det ska vara en ung människa på tjugo eller en ren idiot att ta kritik mot botoxanvändning vid så unga år som en sporre att fortsätta! Och det är tecken på låg kultivation att upptäcka att man kan tjäna pengar på att vara byfånen och därför fortsätta! Men så är fallet med manliga modellen Stil-Robert, som uttalar sig i AB.

Jag kände naturligtvis inte till namnet men reagerade på en viss utseendelikhet med karaktärsskådespelaren Jude Law. 


Britten är för övrigt ett levande mysterium eftersom han både verkar vara en djuping och samtidigt vansinnigt fast i en massa psykologiska härvor (avspeglat i hans oavbrutna kurtiserande av kvinnor och otroheter mot dem han förbundit sig med).

Om någon håller med om att det verkar vara samma "grundplåt" bakom de här två herrarna, kan det sägas att det måste vara Solen vi ser i båda fallen. Så starkt är alltså soltecknet att detta är en variant på Skytten (Sagittarius) som går igenom trots att himlarna sedan sticker iväg åt varsitt håll, var och en med sina problemställningar.


Jude Laws förankring i det litterära England (en skicklig tolkare av Shakespeare-karaktärer) märks tydligt av att båda Ljusen är positivt polariserade, han är en Eld/Luft-varelse och som sådan benägen att agera ut. 

Hans exceptionella sex appeal (och säkerligen en förklaring till alla amorösa eskapader) syns i Skorpionen stigande i öster och med den en lidibinös kombination av Mars och Venus. Här skulle man kunna återintroducera termen "horbock" som jag släppte för att den var för grov! För en annan slav under lustan och Vattenelementet, minns amerikanske skådisen Warren Beatty! 

Men Skyttens tecken står för upptäckande för upptäckandets skull och hur många otroheter är Sol-Skytten Tiger Woods nu beslagen med? Över hundra, va? Där hade vi också Skorpionen starkt betonad. 

Det kan vara något i kombinationen Skorpion och Skytt som skapar ett ångestridet behov att komma vidare. Filmen "Alfie" verkar nästan ha varit specialskriven för Jude Law, så väl rimmade huvudpersonens tanklösa jagande efter nästa erövring med skådisens eget liv!

Law har samtidigt "den sataniska axeln" från den egna kroppen (ascendenten) till sjunde partnerhuset och dess frigida, avvisande Saturnus. Det här är bäddat för äktenskapsproblem, givet att han bara är trogen sin egen drift (Venus och Mars i första egohuset)! Det går inte alltid att skylla på att det är partnern som är kall och saturnisk. Det kan vara egot som projicerar föreställningar mot "den andre"! Jude Law är helt klart en dubbelnatur.

Det mest iögonenfallande med Jude Laws horoskop är annars hur Eld och Vatten dominerar och bildar en sensationalistisk natur. Så vanligt vid "sprakande" livsöden (musik, drama, etc). Minns Noomi Rapaces nästan helt Eld/Vatten-baserade horoskop, eller Madonnas.

I jämförelsen är den unga manliga modellens himmel rena sömnpillret. Där Jude Law har en extremt intelligenshöjande kombination av Solen och Jupiter i Skytten, där drar Fröströms sensationalism rakt iväg till gay- och tjejträsket. Solens disponent Jupiter hittas här är feminina Kräftan och även hans sinnelag, Månen, som med all säkerhet ligger i Fiskarna, disponeras av samma Jupiter.

Det här utlöser astrologins stora avslöjande som inte gaylobbyister gillar när jag för på tal - av någon anledning vill den här gruppen inte tänka runt sig själva, vill inte bli medvetna och pröva sina liv filosofiskt. Astrologin kan påvisa att våra biologiska kroppar ibland inte har samma "polarisering" som vårt psykologiska kön. 

Jupiter i Kräftan, som söker styra upp både Sol och Måne (livslinjen), vittnar om en livsväg som är alltigenom feminin. Ett bra exempel på Jupiter i Kräftan (en Jupiter-cykel tidigare) är Norah Jones.

Notera hur Jupiter hålls under stram uppsikt av den alltigenom ytliga Saturnus-i-härskarläge-i-Stenbocken! Därtill är det något urspårat med den här form/innehåll-dikotomin: demonerna Rahu och Ketu trycker på, och hela frågan om yttre roll och inre känslor tycks vara "udda".

Så vad blir det efter några års modellande för Fröberg? En egen klädkollektion förmodligen. Jupiter i Kräftan indikerar framgång inom alla kvinnliga livsområden. Mer än troligt är detta en själ som återfötts från ett eller flera föregående kvinnliga liv och i ren vana fortsätter med sykorgen och sminkboxen.

*****


Se även inlägget En liten sprätt (dandyism)


4 kommentarer:

Anonym sa...

har han komplex eller?? Vilken bög! Föredrar uländska killar ändå..Är Svensk men tyvär svenska killar är inget o ha om dom ska va lika bögiga som han..Eller klä sig som svenson verkligen retro fult stil..

Falconer sa...

Jag tror många homosexuella prövar sina liv filosofiskt, de kommer bara inte fram till de slutsatser som du vill att de ska komma fram till.

Anonym sa...

FULT att vara så negativ mot gaykillar. skäms, ditt patrask !

Seaward sa...

Om anonym (2) med patrask avser bloggaren eller inlägget från anonym (1) är oklart. Synd att ta i med sådan sats utan att lyckas adressera entydigt.

Avses bloggaren kan jag bara säga att jag inte har en aning om modellen är gay. Min kritik (att hålla isär från negativitet) ligger i att hans spelar med i botoxidiotin i så unga år och spelar dummerjöns för pengar.