Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 maj 2010

Barnmisshandlaren biskop Mixa



Någon enstaka gång - som här - faller jag för frestelsen att kommentera människor som ser riktigt elaka ut och att horoskopet instämmer i detta.

Mannen med dessa själlösa och osynkade ögon är tyske prästen Walter Mixa som nyligen avgick trots att han sade sig inte minnas att han skulle ha slagit några barn (SvD).


Dygnet är komplext. Vid lunch har vi en exakt nymåne med Månen "bränd" i samma tecken som den upphöjda Solen, dvs, i Väduren.

På eftermiddagen har även kommunikativa Merkurius nått in i Väduren, vilket skulle ge ofattbara SJU PLANETER som alla attackeras av våldsmannen Mars! Och hur den attackar! Från auktoritetsposition i Stenbocken angriper den barnet, Väduren!

Behöver mer sägas? Det här är astrologi när den är skrämmande entydig.

Men en födelse före lunch, med sinnelaget (Månen) i Fiskarna, tillsammans med "avmätthetens" södra månnod Ketu, passar biskopens kuriösa minnessvaghet ytterst väl. Fiskarna saknar "jagkärna" och är möjligen tecknet mest benäget att begå brott i ett mentalt frånvarande eller förvirrat tillstånd.

Här finns visserligen ingen dissociation (Vatten i störning mot mental Luft), men gissar vi på en Måne i Fiskarna hittar vi dess disponent Jupiter i Väduren och där är den "kväst" av den undertryckande Saturnus. Det skulle kunna tolkas som att ett freudiansk överjaget (Saturnus) kontrollerar den äkta känslan (Fiskarna) och helt enkelt ljuger att den inget minns. En äkta psykopat, med andra ord, en dubbelnatur.

Biskopens horoskop gör faktiskt rapporterna om Anna Ankas okontrollerade humör mer trovärdiga - han upprepar exakt upprepar hennes ömsesidiga reception mellan Mars och Saturnus, född ett Saturnus-varv tidigare. Jag har hört kommentarer om Anna Anka att också hon har elaka ögon!

Faktiskt, jag anade aldrig att "egenmäktighetssyndromet" (samtidig aktivering av Väduren och Stenbocken) så ofta skulle degradera ett horoskop som det verkar, av alla dessa ilskna och egocentriska kändisar bloggen mött under granskningen av tidningsrubrikerna. Man skulle tro att en upphöjd Sol och en upphöjd Mars skulle väga tyngre än en debil (fallen) Saturnus i Väduren. Men tydligen inte.

Det här måste bli bloggens nya arbetshypotes (antydd mer än en gång): ödet byggs utifrån solsystemets yttersta krets - Saturnus är den tyngsta kraften, formgivaren. När den är problematisk kan det finnas djupgående störningar som inte de inre och mer lättviktiga planeterna helt kan släta över!

I biskopens fall är det uppenbart - nästan hela horoskopet är i de två illgärningsmännen Mars och Saturnus våld och det får mig att färga en tekniskt god aspekt "svart" - som om det är här vi hittar ruttenheten under en period av 1941.

Alternativt kan man säga att Eld och Jord i konflikt är en så förgrovande faktor att chansen till "änglastatus" är förlorad redan på den enkla tolkningsnivån. Man hittar också ofta Jord och Eld i låsning hos kämpar, idrottsmän och liknande. Det är inte en kombination som tyder på någon uttalad förfining. Jag har mött välpolerade ascendenter som har givit sken av hög kultur, boklärdom och liknande, men under ytan har grovhet och själviskhet legat som en rå substans, osynlig tills situationen blir pressad. Då stiger en hemsk och opolerad diktatorstyp fram.

Katolska kyrkan behöver en rejäl utrensning. Jämför kvaliteten på detta horoskop med det för påven Benedikt XVI. Båda är Vädurar men där upphör likheterna.

Inga kommentarer: