Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 april 2010

Zodiakens sexköpstyp?



En beräkning av franske fotbolllsstjärnan Franck Ribérys horoskop - för att se vilket mönster som matchar en man som "inte visste" att den prostituerade var minderårig - ger några välbekanta indikationer. Ett typiskt mönster är lidelse (rajas) och fixering (tamas) på kant med varandra. (Om skandalen, se DN, om hans erkännande, se AB.)



Jag har tidigare spekulerat att egenmäktighetssyndromet (Vädur + Stenbock) hittar ett perfekt och legitimt utlopp i olika "gladiatoryrken" där den brutala besten i människan får rasa ur sig med ett minimum av regler för att förhindra ren slakt. Alla kombinationer av Eld och Jord skapar en ambition som vill övervinna hinder.

Fransmannen har ytterst viktiga saker i baggen Väduren och Stenbocken. I det förra en kombination av Mars och Venus för ett förstärkt libido, vilket står kanaliserat mot Saturnus i den sexuella föreningens tecken Vågen, vilket här knappast kan tolkas som något annat än en låsning i förhållande till äktenskapet eller den sexuella unionen.

Samtidigt driver samma Mars på mot sextecknet Skorpionen där Jupiter skapar överdrifter (pga attacken från en "ond" planet). Jämför gärna horoskopet med den svenska "sexualupplysaren" Manne Forssberg, författare till boken "Kukbruk" och född knappa 2 veckor senare.

Det här året har vi några "långkörare" på himlen, så att vissa egenskaper, om inte tydligt aktiva åtminstone ligger och lurar under ytan hos många människor födda vid den här tiden.


Fransmannens Måne i Stenbocken ger ofta en väldigt instrumentellt sinnelag, ibland en okänslig natur som passar fotbollsplanens hårda tag. Stengeten är född till kamp, och dess vilja att härska över alla får sin speciella vinkling när också anfallslystna Väduren - man-mot-man-tecknet - aktiveras. Men detta är alltså egenmäktigheten och det finns perspektivlösa sidor i den här kombinationen.

Att han skördar yrkesmässiga framgångar omvittnar Jupiter som välsignar Solen, men den här Jupiter är skadad av Mars vildsinta attack, så att det är en energisk och kanske våldsam yrkestyp ligger underförstått. 

Eftersom Frankrike är ett land med kultur finns födelsetiden för sällsynt många av det landets lokala kändisar lätt tillgängliga på www.astrotheme.fr. Det är inte förvånande att hitta ett dominant Lejon som idrottsmannens persona eller ascendenttecken.

Dessvärre placerar en Lejonascendent hans egenmäktighetssyndrom i sjätte huset för fiender samt nionde huset för samvete och högre moraliskt tänkande. Det omvittnar en skrupulös och samvetslös skitstövel - något som aldrig kunnat sägas så franckt bara utifrån dygnet. Men det nionde är viktigt om man vill skilja agnarna från vetet. Detta är religionens och filosofins hus, ämnen som gissningsvis inte står så högt i kurs hos Ribéry annat än möjligen någon dunkelt upplevd förnimmelse av att följa sina drifter...

Här är då en "smoking gun" igen, som exakt bekräftar en av bloggens teser: att Eld i vissa lägen kan degraderas helt när den går i clinch med fysisk Jord. Minns, Eld borde ha varit andlig självmedvetenhet, men inget får människan att glömma sitt sanna jag som en skopa fysisk materia över andens brinnande låga...

Givet den här explicita moraliska härdsmältan i nionde huset kan man säga vägen till prostituerade stämmer väl in i det oborstade tonläge som egenmäktighetssyndromet som sådant antyder. Att det involverade nionde huset blir spiken i kistan.

Jämför för övrigt med "sexualupplysaren" vars sinnelag i Tvillingarna istället vittnar om ett skrivande och pratande om en naturkraft han på det sättet söker lära sig betvinga i detta liv: Månen i kommunikatören Tvillingarna.

Inga kommentarer: