Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 april 2010

Zodiakens mest otippade brottsling?



När en och samma dag Aftonbladet skriver om den sjukligt våldsamma mördaren och spelgalningen Carl Williams, vars änka donerar hans hjärna till forskningen, och samtidigt basunerar ut att det blir mordåtal mot "Svarta änkan", då är det upplagt för ett astrologiskt dubbelinlägg!

För båda individerna lider av en fullmånefödelse som involverar det sista zodiaktecken man skulle ha räknat med.  Är den städade Jungfrun en ulv i fårakläder?

Fram till "Stora skurktestet" (nytt fönster) hade bloggen bara fäst uppmärksamheten på att den taktfulla och ganska reserverade Jungfruns tecken förekommit i flera horoskop av sexmissbruk - och så förstås den i Kongo morddömde norska legosoldaten. 

Någon gång hade jag nämnt att Jungfrun ofta tycktes förekomma där kvinnor säljer sina kroppar för pengar - det som med vår tids nyspråk kallas glamourmodeller, men som även kan betecknas som horor. Jag reflekterade då att Jungfruns härskare är den matematiskt lagda och kalkylerande Merkurius - även känd som köpmännens planet - och att nakenutvik bara är ännu ett exempel på Merkurius i grunden amoral. Jungfrun tänker instrumentellt och nyttobetonat kring allt, och naturligtvis går det att slå mynt även av sin egen kropp!

Sagda genomgång av en stor mängd brottsdömda horoskop visade dock tydligt att Jungfrun drar mot regelövertramp även av värre slag - då Månen befinner sig i tecknet. Till den listan kan vi nu också lägga "Svarta änkan", född under fullmånen då Solen i kaotiska Fiskarna plockas upp av den precisa Mån-Jungfrun som "reflekterar" Sol-Fiskarnas kluvna natur, men inte på ett friskt sett utan så psykiskt distorderat som kan ske när Månen står under kraftigt angrepp.


Här ses våldsplaneten Mars hämta hjälp från både "expansionsskaparen" Jupiter och Månens disponent Merkurius. Onda Mars skadar synbarligen Merkurius i den här extremt täta konjunktionen så att den senare inte har något oberoende stöd att ge psyket/Månen i egenskap av dess disponent. Ännu ett exempel som visar hur "lyckobringaren" Jupiter lånar sin extra kraft till precis vilka projekt som helst! 

Den "upphöjda" Venus i Fiskarna har tydligen ingen som helst makt att stävja horoskopet onda tendens och moralisten och gränsdragaren Saturnus är själv satt ur spel 1962 eftersom den ingår i Rahu/Ketu-axeln. Tänk bara några kända 62:or så inser ni: lagstiftarhysterikern Bodström och fundamentalist-scientologen Tom Cruise. 

Jag har hittat ett antal ytterligare individer av den här årgången som vittnar om att de har ett problem med gränsdragningar, och ofta då att de lutar mot Saturnus/Ketu-mixen och dess vilja att straffa andra. Det är som om Saturnus hemma i sitt eget realpolitiska Stenbocken har blivit en karikatyr på en rättsivrare det här året.

Naturligtvis kan inte alla under hela året ha blivit sådana censuranhängare, då skulle Statistiska Centralbyrån sedan länge noterat abnormiteten. Men Saturnus och Ketu blänker till då och då under året, när andra inslag i horoskop kopplar samman. 

I Svarta änkans fall drabbas hennes själva Sol av den här viljan att rumphugga och dra gränser för andra och eftersom en Sol i Vatten är naturligt "patologisk" (lever i inre föreställningar) hör hon den konkreta och bokstavliga Saturnus röst från Jordelementet som en ren uppmaning att bokstavligen röja den misshaglige ur vägen... Jag spekulerar här, men jag tror att mönstret kan vara värt att följa upp och se om det återkommer i andra fall av mentalsjukdom.

Den australiensiska gängledaren och mördaren var också en spelhaj som av någon anledning blev portförbjuden på ett casino (faskspel? våldsamhet?). Här känner vi igen Jungfruns kärlek till precision på mikroskopnivå. Spelkort - tankelekar med siffror och sifferrelationer....



Men Carl Williams fullmåne är den spegelvända! Här är det Solen i Jungfrun och Månen i Fiskarna. Det är faktiskt bara exakt fullmåne efter det att Månen gått in i Fiskarna under förmiddagen men jag vågar mig på en gissning att han föddes på just detta sätt. Varför? Jo, för nu träder en EXTREM aggressivitet i dagen. Inte bara är det en nervös och "kantig" fullmåne (osunda kroppsvätskor, ett psyke i obalans), Månen i tidiga Jungfrun träffas nu direkt av Mars i Jungfrun.

Den här placeringen för krigaren verkar vara kapabel till total hänsynslöshet. Lustigt nog den andra kriminella Mars-Jungfrun på ett dygn - jag bloggade igår om nazisten och pedofilen Paul Schäfers horoskop, med dess lika beklämmande begränsningar som i Franska revolutionshoroskopet. (Ett horoskop som öppnade dörrarna för vår moderna gudlösa värld av vältrande i enbart sinnesupplevelser.)

Mördarens horoskop är - tror jag - första gången har hittat en födelse under TRE PÅGÅENDE OPPOSITIONER! Jag har aldrig sett någon tanke om detta skulle innebära något särskilt, men det är uppenbart att oppositionen är en ständig anspänning som ibland är kreativ och nyskapande och ibland bara fixerad och dogmatisk.

Man måste noga studera vilka planeter och zodiaktecken som är inblandade. Här inträffar de tre oppositionerna i ett teckenpar av vardera Rajas, Tamas, och Sattva guna - lidelsens, tröghetens och rörlighetens kvalitet.

Året 1970 tillhör de då Saturnus, kontrollplaneten, står i sin mest tunnelseende position, i egoperspektivets Väduren. Därifrån tar den via opposition kontroll över Jupiter som vill expandera på tema - vi får en superkontrollör! Denna inskränkta ego-kontrollör har sedan framgång (Jupiter) när den ger sig i kast med Rahu/Ketu-axeln som detta år fokuserar frågan om ledarskap (Lejonet) och gruppbildning. "Maffiachefen" som sagt...

Det vore naturligtvis inte helt fel att tänka sig ett sinnelag (Månen) ännu kvar i Vattumannens tecken så att psyket hakas upp i den här axeln, men då tappar vi hela poängen med hans extrema våldsamhet. Därför vill jag tro att Månen är i Fiskarna för att direkt plocka upp och hans Sol/Mars i Jungfrun.

Samtidigt figurerar Solen/Mars ofta i horoskop för absolut välanpassade och intelligenta människors horoskop, men glöm inte att här råder inte mindre än tre oppositioner (stressfaktorer) varav en är en psyk-destabiliserande fullmåne! I fasta (Tamas) tecken kan fullmånen utnyttjas väl och även i karidinal och passionerad Rajas (hyperkreativitet).

Men jag har börjat misstänka att de rörliga tecken - fastän tekniskt sett "sattviska" (goda) och medvetna - kan bli "överrörliga". Är fullmånar i rörliga tecken en signatur på "adhd-liknande beteenden"? Kan vara värt att följa upp och studera lite närmare.

Ett klockslag, för att hitta rätt ascendenttecken, skulle säkert avslöja att de problem som finns på himmelen hos maffialedaren har lagt sig på besvärliga ställen - i "dåliga hus". Längre än så här kommer man kanske inte med bara dygnets huvudmotiv.

Inga kommentarer: