Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 april 2010

Socialstyrelsen: Migrationsverket dödar!

Mer om nationalhoroskopet och svenskhet ur perspektiv av den gångna veckans olycka. (Cirka 6 A4-sidor.)

Det är ett perspektiv att kalla det en tragisk olycka när personal från Migrationsverket kör över och dödar en tvåårig flicka i en utvisningshotad familj. Ett annat perspektiv är att väga in att sagda Migrationsverk redan är ökänt för sin systemiska brutalitet - ingenjörs- och byråkrat-Sveriges onda baksida.

I ett tredje perspektiv kan man, som i antiken, uppfatta att allt som sker är meningsfullt, det vill säga, varje episod och tilldragelse är egentligen också ett tecken som pekar bortom sig själv, mot en större berättelse. 

Det är just detta perspektiv som sekulära nationer som Sverige framgångsrikt lyckats indoktrinera sin befolkning att inte fästa sig vid, genom att under tillräckligt lång tid föda dem enbart med berättelser om ett liv reducerat till enbart sifferexercis och Statistiska Centralbyråns "hårda data", Socialstyrelens "x antal brödskivor om dagen" eller varningar för att äta för många ägg. Ja, mycket har man hört i sitt liv i det här gudsförgätna landet.

(Jag kommer här att tänka tänker på den bisarra mannen George Johnson i USA som åt korv på plåtburk hela sitt 112 år långa och friska liv! Men i Sverige har vi hjärntvättats av tro på vissa myter, men inte andra.)

Svensken vaggades, utan att själv märka det, in i ett bisarrt teknokratiskt tänkande där kvantifierbarheten blev själva meningen. Astrologen vet att vi talar en ensidig dyrkan av Saturnus, objektivitetens (eller snarare objektifieringens) och mätbarhetens egen gud.

Svensken är kanske världens mest sterila folk eftersom de fastnat på detta djuppsykologiska motiv som kallas "kontroll". När det dumsvenska segmentet i befolkningen hatar muslimer och religion i allmänhet är det sig själva och sitt kontrollbehov de hatar. 

Men de väljer ut någon annan grupp som tycks uttrycka samma slaveri under regelverk och på dessa projicerar dumsvensken sin besvikelse över vilka livegna krakar de är, i kläm i ett trossystem de inte gillar men inte tillräckligt alerta eller motiverade för att bilda sig till en bättre förståelse så de kan göra något åt saken!

De flesta detekterar här vilken berättelse det är jag ser den tvååriga flickan som blev martyr för den svenska inhumaniteten. Svenskens lösningar, så fina på pappret, stämmer utmärkt illa med verkligheten...

Migrationsverkets systemetiska kontrollbrutalitet, det "tariffbaserade" räknandet hur många som får stanna och vilka som måste gå, har som sin omedvetna Skugga (läs djuppsykologi!) incidenter som där anställda "råkar" köra över och decimera åtminstone en siffra i statistiken. Djuppsykologiskt illustrerade Migrationsverket i bilolyckan vad de håller på med. Hela VERKET BERÄTTAR EN HISTORIA och någon olycklig anställd (i pressen benämnd med det diffusa ordet "personal" som varken är singular eller plural).
Det låter kanske konspirationsgalet, men är då inte den systemiska brutaliteten sprungen ur samma vansinne?

*****

Dödsolyckan den 8 april 2010 åskådliggörs här genom den yttre planetkretsen och dess relation till det den inre kretsen som är det svenska nationalhoroskopet (i brist på "födelsehoroskop" för Migrationsverket):


T = transit den 8 april 2010. N = natal placering.

Som jag tidigare sagt genomgår Sverige en "psykotisk" tid. Härskarna till nationalhoroskopets båda Ljus (Solen och Månen), nämligen Saturnus och Mars (de båda illgärningsmännen), har bråda dagar och är var och en på sitt håll synnerligen aktiv.

Landet söker karva sig en roll i världen som systematiker - en Sol-Vattuman - men tecknets underliggande Saturnus krisar just nu genom att Saturnus "i tiden" attackerar sitt startläge (Tvillingarna) då Sverige föddes, detta genom en 270-graders vinkel.

Märk här att jag använder de indiska aspekterna och synsättet att vandrarna/planeterna blickar framåt längsmed vägen/zodiaken. I väst skulle man säga en 90-gradersaspekt från natala Saturnus till transiterande Saturnus i Jungfrun, vilket inte alls känns lika tillfredsställande som den indiska (ursprungliga?) åsikten. 

Hos indierna blickar planeter enbart framåt och kan därför bli attackerade i ryggen, precis som det 12e huset i ett horoskop är 1a egohusets blindfläck. Ibland har västerlandet bevarat vad som troligen är den ålderdomliga, ursprungliga logiken, men ibland har väst tappat sundheten i tänkandet. (Nu verkar förvisso också den indiska astrologin ha glömt skälen till hur vissa saker anses fungera som de gör...)

Saturnus som visar vad nationens Saturnus egentligen är värd är en ny observation. Att vår "natala" Saturnus ligger i 9e huset har jag tidigare kallat en propp i maskineriet, en ovilja att fatta vad som händer ute i vida världen (9e huset är portalen ut mot förutsättningslöst utforskande, och Saturnus i 9e ska därför läsas som att svensken utmärks av fördomsfullhet!)

I samband med de pågående nationalneurosen har jag mest pekat på den destabiliserande effekten av Mars pågående attack mot hela vårt soltecken, Vattumannen. 

Ett sätt att förstå saken är att Mars i Vatten underminerar landets förmåga att fatta rationella (Luftelementet) beslut. Olyckor (Mars) inom små enklaver eller hopsnörda grupperingar (Kräftan) fortplantar sig ut och påverkar nationens yttre. Mars är som sagt disponent över landets Måne, indikatorn på de privata små grupperingarna, hemmen, hushållen - eller minoriteter inom den som nation karaktäriserade gruppen som vi använder samlingsnamnet Vattuman för.

Som jag visat flera gånger är nationalhoroskopets Måne i Väduren inte alls likvärdig med en Sol i Vattumannen, de enskilda hemmen eller privata sfärerna i folkkroppen är alla små egoister, små tunnelseende partsinlagor. Ingen av dem mäktar ta in Vattumannens hela synfält! De väljer bara ut det som tilltalar dem personligen. 

Nationalhoroskopet visar därför med all tydlighet gapet mellan det officiella, ideologiska Sverige och gemene man, den självtjänande småfifflaren som inte alls vill slätas ut i den "systemiska brutalitetens förlovade land". 

Det är svårt att utnämna hjältar och skurkar när man kan se egoprotesten i folksjälen som en effekt av en alltför långt gången systematisering av livet i högan nord. Å andra sidan är Vattumannen ett fantastiskt tecken, vilket jag återigen hade tillfälle att upptäcka då jag läste en bok av Wolfgang Smith, berömd matematiker och rymdflygsingenjör. Men hans Sol-Vattuman hade en mer mogen Måne än det svenska folkets. 

Från Vädurens egocentriska startläge var den här store tänkaren en konceptuell Vattuman som hade stöd i ett sinnelag, en Måne, som nått fram till sjunde tecknet i zodiaken, Vågens tecken, vilket innebar en synergieffekt eftersom både "själ och hjärta" verkade inom Luftelementet och därför blir mer effektiva i det de gör. 

Mången gång har man sett en Sol och Måne i oförenliga element ägna ett liv åt att slåss mot något (orättvisor, ekonomisk fördelning, etc), vilket bara är ett sätt att objektifiera ett medfödd andligt problem. Olika själar föds med olika karma/öde helt enkelt.

Även om Sverige inte har ett i grunden neurotiskt horoskop, tycks det ofrånkomligt att det är Mars långsamma färd genom det "lunatiska" (mångalna) Kräftans tecken (Vatten) som inte fungerar bra tillsammans med vår Sol i ett Lufttecken. Irrationalitet/känslor och det totalt rationella system som Luftelementet representerar, destabiliserar temporärt landet. Lars Vilks, terrorbombshot mot Kungliga Tekniska Högskolan och så Migrationsverkets symboliska mord på en sådan här liten minoritet (Mars i Kräftan).
Torsdagen, dagen då flickebarnet kördes över, passerade Månen genom saturniska Stenbocken och tog därpå på sig något av Liemannens kvaliteter. Liemannen, den ultimata gränsdragaren som ju också är Migrationsverkets roll då de sänder tillbaka människor till elände och kanske döden. I det svenska horoskopet hittar vi därtill Venus i Stenbocken - en rejält kall och formell placering för en planet vars uppgift är att inbjuda till kärlek! 

Exkurs. Med Vågen som Sveriges spelade rollmask utåt (ascendenten), är denna Venus något av ett problem. Svenskar upplevs som formella och stela när de reser utomlands. Stenbocken är i själ och hjärta samma byråkrat som Vattumannen, bara mer orienterad mot den praktiska implementationen av skrivbordsteorierna. 

En Luftascendent med dess härskare (horoskophärskaren) i Jordelementet förklarar perfekt svenskheten. Bloggens etikett "rationalism" är vad som kommer ur föreningen av Luft och Jord. Det är inte alls en dålig förening, men kanske lite snäv i utblicken. Det enda svensken är intresserad av är att "mentalisera" (Luft) över enkla och konkreta ting (Jord) - sådant hon kan uppfatta med sina fem sinnen. Se vidare horoskopet för Carl von Linné.

Därmed var torsdagens Måne disponerad av Saturnus, och hur den planeten för tillfället attackerar sin egen position i nationalhoroskopet har vi redan sett.

Därtill blev den passerande Månen på torsdagen måltavla för olyckan Mars via opposition. Ur nationens perspektiv var det alltså upplagt för en "incident" denna dag. Man kan gå längre och notera att transiten spänner över Sveriges 4e och 10e hus, "underdog- och myndighetsperspektivet".


*****

Jag medger att detta från början till slut är ett ad hoc-resonemang. En dödsolycka som involverar ett av statens/landets organ/myndigheter inträffade och vi söker sedan skälen till detta genom en klassisk transitanalys. Det intressanta är ändå att båda Sveriges disponenter, de onda Mars och Saturnus spelar huvudrollerna här!

Ja, landet styrs av den antika astrologins två illgärningsmän! Är inte det fascinerande att kontemplera! Själv har jag Solen konjunkt Mars i mitt horoskop och Månen opposit Saturnus, vilket skulle göra mig till ett nästan perfekt språkrör för vad landet egentligen handlar om! Men det krävs en viss självinsikt innan man upptäcker att man kanske inte är Guds bästa barn...

Inga kommentarer: