Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 april 2010

Rasbiologisk signatur i astrologin verifierad

(Längre inlägg, 5 A4-sidor. Ej av rasistisk natur, vilket DN tycks tro som utan att kontrollera närmare vägrar in-länken.)

Mundan astrologi kallas metoden att ställa horoskop för tiden för ett inträffande för att den vägen se vilka principer som definierar händelsen. 

Fascinerande nog bekräftar Presstödsnämndens suppleant som avgår i protest mot att stöd beviljats en rasistisk tidskrift min studie av ledande rasbiologiska ideologer i Sverige under tidigt 1900-tal.

För att fullt ut förstå hur dessa två händelser kan vara sammanflätade måste man veta att jag spårade rasismens minsta gemensamma nämnare till Kräftans tecken ("den skyddade lilla cellen") då jag undersökte ett antal svenskar som låg bakom det svenska rasbiologiska projektet. Här är den studien (del ett av två, öppnar i nytt fönster).

Det är fantastiskt att gemensamma nämnaren bland horoskopen var den revirorienterade Kräftan, naturens protektionistiska instinkt som symbol. Kräftan står för ren instinkt, ren känsla, och är således irrationell.

Men i Naturen bor ändå en förunderlig intelligens för alla dessa begränsade system som var och en tänker på sitt tycks orkestrerade för samverkar från en underliggande eller överliggande organisatorisk nivå! (Astrologin kallar denna nivå för Stenbocken eller Saturnus.)

Zodiaksymbolen är helt perfekt för rasbiologi eftersom Kräftan också står för just biologiskt liv - zoe. (Ja själva ordet zodiak påminner om att kosmos förr ansågs för att vara en levande varelse, en tes som mycket väl kan vara sanna men där den materiella monismen skymt västerlandets utsikt i några hundra år nu.)



Huvudämnet det statliga presstödet representeras förstås av tecknet som stiger i öster när nämndens suppleant med buller och bång avsäger sig sitt uppdrag via öppet brev till Dagens Nyheter, publicerat 8.02 på morgonen.

Och vad höjer sig över tidningshusen i Stockholm? Jo Tvillingarna - mediernas zodiaktecken!

Var ser vi presstödet? I den välvilliga och generösa Jupiter. Här välsignar Jupiter pressens tecken Tvillingarna via en direkt 120-gradersaspekt (aspekt = kasta ett öga, här ett välvilligt öga). Jupiter själv står i det nionde huset för "utforskningar i framkant", upptäcktsresanden Skyttens hus. Jupiter själv representerar "kosmisk förgrening" och "variation".

Huset står också för resor utomlands och beskriver så att säga allt som ligger utanför det lokala perspektivet. I svenska nationalhoroskopet har vi t.ex. den förbjudande och negativa Saturnus här - klar censur i fråga om vad vi vill ha in från utlandet och en klar indikation som tecknar landets låga tankehöjd. (Saturnus är inget man flyttar på i en handvändning, planeten symboliserar djupt sittande habituering.)

Jupiter i nionde är mycket stark i horoskopet för tidningsartikeln och beskriver vidöppna dörrar. Jag tolkar här Jupiter i 9e som att presstödet ges för att upprätthålla mångfalden, vilket stämmer exakt med Jupiter, som under sitt grekiska namn Zeus är far till fler gudabarn än någon annan!

*****

Men en annan sida av saken är den aggressiva Månen i Kräftan som attackerar och "perverterar" Jupiter i ideologiska Vattumannen i 9e huset för filosofi.

Här ges nu rasbiologin som doktrin. Det är sjukt tydligt - Vatten stör Luft och vi får den klassiskt osunda tanken där irrationellt (undermedvetna protektionistiska instinkter) rationaliseras av den systemtänkande Vattumannen och blir till en ideologi eller filosofi om rasers överlägsenhet eller det omvända. Bloggen etiketterar tydliga fall som "dissociation" eller "social utstötning".

Märk väl att det är bara Mars direkta attack mot den konceptskapande Vattumannen som förstör sundheten i helheten. Utan den skadliga relationen skulle den småskaliga och provinsiella Kräftan samexistera väl med den konceptuella Vattumannen.

Det finns mer att kommentera. Stenbockens och Vattumannens härskare, den formalistiska och strukturskapande Saturnus ligger här i 4e huset, vilket just är det naturliga korrelatet till Kräftans tecken. Vi få en andra bekräftelse på att här pågår en verksamhet som handlar om att begränsa eller minimera klaner, privata eller små grupper, etc. Denna Saturnus stryper inte bara minoriteten utan attackerar också horoskopets indikator på fysisk kropp - ascendenten.

Detta kan utan att man anstränger sig alltför hårt utläsas som rasbiologi men via andra astrologiska symboler. Och särskilt som Saturnus i Jungfrun (Jordelementet/fysik) verkligen tecknar en inskränkt människa som söker mäta allt och hålla allt på ett objektivt plan.

Jungfrun är en matematiker och Saturnus en som konstruerar system. Här riktar sig det systematiska tänkandet mot - så fysikaliskt och negativt kontrollerande i sin grundton - mot subjektet den objektiva fysiska kroppen (ascendenten).

"Multipel attestering" är viktig i astrologin för när ett omen bekräftas av ett annat finns skäl att ana ugglor i mossen. På två olika sätt beskrivs alltså rasistiska betraktelser: en (av illvilliga Mars) perverterad filosofi (Jupiter) som berör (aspekterar) fysiska kroppen (asc) och en negativ (Saturnus) syn på den fysiska kroppens "mätvärden".

*****

Även frågan om att få stödpengar till sin verksamhet är dubbelt markerad. Dels genom Jupiter som skickar välsignelser mot ascendenten, och dels genom att 2a huset för ekonomi på morgonen går igång på ett häftigt sätt via Mars - och här kan vi läsa den neutralt som en "trigger". 

Jag gissar att författaren skrev på sin artikel under gårdagen då Månen + Mars stod mycket nära varandra. Men med kosmos fantastiska precision publicerades (föddes) artikeln just precis som Pressens eget signum - Tvillingarna (Merkurius) steg över Stockholms östra horisont.

Givet Kräftans roll i horoskopet har bloggen ännu en gång validerats i dess sätt att se detta Vattenelementets primära tecken som den "naturligt patologiserande". Den står för inbillningar och är utmärkt i många artistiska sammanhang. Inte minst är den modersfunktionen med dess maggropskänslor som hjälper till att säkra den sårbara avkommans överlevnad de första åren. 

Här har bloggens tes om den i allmänhet osunda mixen av Luft (tanke) som destabiliseras av Vatten på det mest perfekta sätt hittat en illustration av de mentalt störda människor som hemfaller åt rasbiologiskt tänkande. Det tragiska är, att när man via astrologins mångtusenåriga visdom börjar skrapa på ytan på även andra sociala grupper, börjar man se att mycket som hålls för att vara politiskt korrekt idag också är fenomen som bygger på psykopatologi.

Det sekulära samhället är rankt och värdesubjektivismens osunda avkomma, okvalifierad yttrandefrihet (omvänt: slapp toppstyrning) har mycket med den saken att göra. I den fungerande värld som zodiaken kodifieras måste den amorfa Vattenprincipen bindas upp av formskaparen Saturnus eller Jord. Hela det världsliga bygget måste vidare informeras av UPPLYST TANKE, dvs, Eld och Luft. 

Som franska revolutionshoroskopet indikerade är det som det sekulära väst kallar upplysning ett rent skämt. Revolutionshoroskopet visar att Jord och Vatten - ren materialism, ren jordbunden rationalism - totalt har slagit ut "övervåningen", den andliga dimensionen! 

Inte undra på att Kräftan - i dess gestalt som livsformernas själ - i den komplementära principens frånvaro urartar och blir till rasism, rabiat feminism och sexuella urspårningar. Den goda patriarken har ju visats på dörren sedan 300 år. Väst dör, inse det gott folk.

Men när vi reinkarnerar nästa gång kommer ordningen att vara återställd på torpet och religion och filosofi (Eld och Luft) återigen dominera barnens undervisning. Ja, några kanske straffas och tvingas in i rumtiden under den smärtsamma omställningen till en ny värld. Men många kommer att vänta lite med att ta en tur och retur till jorden tills saker stabiliserats på ett nytt sätt.

Många själar kommer då i vilket fall att vara så skadade av sitt föregående liv i en konsumistisk kultur att de kommer att upplevas som förståndshandikappade, som andligt blinda. Och detta kommer då inte att vara rasbiologins banala bedömning utan korrekta utlåtanden av morgondagens andliga giganter. De är snart redo att ta över världens styre!

Minns, vägen upp från lera och vatten är bakåtkompatibel, man vet var man har varit. Men inte förrän man faktiskt har blivit "född på nytt", räddad från materialismens gissel.

Inga kommentarer: