Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 april 2010

Mörkrets kvalitet som queer

Sirapssegt karma - ingrodda känslomönster som tillhörde en jordekropp hundra, kanske femhundra år tillbaka i tiden, förefaller gå hand i hand med vad den indiska astrologin betecknar som Tamas guna, oupplysthetens materiella kvalitet. 

Psykologiskt motsvarar Tamas en andevarelse i fullständig omedvetenhet medan vår värld - den upp-och-nedvända - ofta hyllar personer under den här kvaliteten för deras stabilitet. De söker och finner ofta fixerade myndighetspositioner där de kan känna sig säkra mot Förändringen, något som den rigida personlighetstypen fruktar djupt. Den fixerade naturen är en Förvaltare.

Det säger sig självt att Tamas guna också är benägen att rationalisera för att skapa ett mentalt status quo. De fyra fixerade tecken uttrycker sin ovilja till nytänkande på olika sätt. 

Oxen råmar och vägrar tjurigt att överhuvudtaget befatta sig med frågor som inte angår dess lilla jordlott (och det innebär att Oxen är mer ointresserat än något annat av zodiakens tecken). Lejonet ruskar sin hårman och morrar djupt. Djurens konung vet hur att med pondus freda sin zon så att han lättjefullt och ostört kan ligga kvar i auktoritetsposition. 

Skorpionen riktar in sig på emotionellt krig och dödar sina offer (eller sig själv) hellre än genomgå en transformation. I allmänhet har de en enorm resistans och tycks kunna hålla Förvandlingen borta på obestämd tid. Världen prisar detta som viljan att värna livet. Förbudet mot dödshjälp är bra exempel på den oupplysta kvaliteten som inte har vågat syna sig själv i sömmarna. 

Slutligen visar sig mörket även i den mentala luftsfären som Vattumannens rigida mentala konstrukt. Vattuman-landet Sveriges regelverk kring varje litet fenomen, ISO-standardiseringar, inflexibla byråkrater - behöver mer sägas om tankerummets "mallning" och likatänkande? Se de interaktiva kommentarspalterna. Hela svenska folket använder exakt samma fraser, grötmyndiga och duktigt vuxna allihopa. Man blir nästan mörkrädd.

Arketypiskt Mörker eller omedvetenhet är just vad Tamas i horoskopet representerar! Här är människorna som tror sig veta att just deras perspektiv är korrekt. Det representerar ett tänkande inuti lådan, men inte lateralt tänkande. Det kan vara svårt att skilja Tamas från planeten Saturnus som också drar in kärvhet och snäva gränsdragningar i person och öde.

*****

Senaste exemplet på Tamas är nästan ännu tydligare än de förra som jag från tid till annat korat som bloggens senaste skolexempel på habituerad mentalitet. Tittade in på Aftonbladets kultursida eftersom Virginia Woolf förekom i en rubrik - en av dem jag godtyckligt valde ut för att se vad man kunde lära sig om feminismen utifrån några kända horoskop.

En kvinnlig poet mästrar någon som "tagit Herrans namn i förgänglighet" och ber att få behålla Woolf i sin egen homosexuella hörna - ingen får tafsa på poetens föreställning om vem eller vad Woolf var.

Inte oväntat innehåller horoskopet det stora korset i Mörkrets guna, och därtill är astrologins allra viktigaste faktorer involverade:

Sol och Måne (i en rigid fullmåneopposition) samt, i andra ledden, den sataniska axeln för extrem bindning till inomvärldsliga betraktelser. Så här ser det ur:




Bloggen har inspekterat den här celesta grundtypen ofta nog, så låt oss som omväxling stämma av poetens egen text mot de astrologiska förutsägelserna för vad slags mentalitet som skulle utvecklas ur denna tid.
Jag är hopplöst upptagen av min underordning.
Saturnus, hackordningens planet, kastar sin långa kontrollaspekt om 270° från jämviktens tecken Vågen och den hårda handen griper Kräftans tecken som i SIN naturliga opposition till patriarken Stenbocken representerar den underkastade kvinnan - men bara för den som inte förstår båda principernas likaberättigande och del i ett sammanhängande helt.

Men eftersom Saturnus här är "upphöjd" i kärlekens tecken Vågen saknas egentligen alla patriarkala eller härskartendenser. Så vad är problemet? 

Jag ser två svar. För det första är Saturnus disponent Venus bränd av Solen i Lejonet som inte vill ha någon andra utöver sig själv! Lejonets hybris förstör rättrådigheten i Saturnus omdömen. Det här är en korrupt gränsdragare, en autokrat. Saturnus och Solen är dessutom bittra fiender så redan här finns varningar för någon som inte har det lätt med auktoritetsfrågor.

För det andra degraderas Vågen (hetero harmoni) av Mars aggression eller irritation i Kräftan. Den planet som virilt borde syssla med prokreation eller banbrytande har här hamnat i defensivt och negativt läge, Mars hålls för att vara "debil" i Kräftan och den söker bara värna sitt. Alternativt: skadan sitter under skinnet, i själen! Poeten refererar emellertid till sin färgade hy och det är rätt typiskt Saturnus att inte gå ner på djupstrukturerna. Mars skada i själen går man hellre runt och söker rationalisera med till buds stående ismer.

Aggressorn Mars i själsliga Kräftan har setts i åtskilliga dysfunktionella horoskop på bloggen och inget var väl värre än den fejkade kvinnoräddaren Kapten Klänning som bara gömde sig bland kvinnfolkets kjolar med sin egen hemliga agenda! Ateisten Christer Sturmarks överhettade debatteknik var ett annat exempel på psykopatologisk lidelse.

I en studie nyligen noterade jag bl.a. en signifikant överrepresentation av Mars i Kräftan i hbt-horoskop. I ovanstående horoskop beter sig driftlivets Mars på detta sätt.

Här skapas en oändlig ond cirkel mellan Mars till Saturnus och Saturnus till Mars. Luft och Vatten antyder dissociation på det sätt som så ofta tecknar känslor och försök att förklara via rationalisering.

*****

Mars maskerar sin primära lust till kvinnor genom att själv kasta ett krigiskt öga (90°) mot Saturnus som den här demoniserar som en patriarkal förtryckare som konkurrerar om de kvinnor den här homosexuella placeringen tydligen vill ha för sig själv: 
...Du kan få universalism och kanonisering, hela kungariket om du vill. Men Virginia Woolf simmar här med oss partikulära och skriver en litterär revolution av just sin underordning. Henne får du aldrig.
I citatet hörs rösten av en grov själ som i sitt förra liv själv måste ha varit en översittande patriarkal man, mycket möjligt ägnade han sig åt lustfulla övergrepp på kvinnor. Nu har själen återfötts i en kvinnas kropp, och se resultaten! Samma patriarkala härskarteknik läcker igenom under den tunna hinnan av feministisk jargong. Så ofta man hör distinkt manliga härskarröster genom så kallade feminister!

Tamas guna är extremt äganderättslig och poeten gör här barocka äganderättsanspråk på en författare som nu tillhör litteraturhistorien. Hon nämner t.o.m. Orlando men synbarligen utan att fatta ett dyft av det nödtorftigt maskerade reinkarnationsmotivet! Övermått av Tamas innebär som sagt låg intelligens och en literalistisk utblick. Tamas grovt fysikaliska fibrer  omöjliggör en sensibel analys.
Varje dag frossar jag i den [min underordning] som i en prinsesstårta, ägnar mig åt skamlösa undersökningar av vad patriarkatet och rasismen gör med min mörka lesbiska kropp.
I det här citatet hörs Saturnus igen, nu som det mentaliserande Överjaget riktad mot Mars i Kräftan - det senare ett rasismens tecken, vilket granskningen av svenska rasbiologer antydde (se "Temastudier"). Och det saturniska överjaget är, som vi sett, disponerat av Solen i Lejonet en överspänd Sol som psyket Månen söker göra sig kvitt (saker och ting i Tamas tenderar att spricka när rigiditeten når smärtgränsen). 

Det är inte "The Man" poeten egentligen vill fördriva utan sin egen del i den manliga Arketypen. Men det skulle innebära självmord, för vi talar nu om andevarelsen som är vårt djupaste Själv.

Vågen och Kräftan fungerar inte väl eftersom Luft och Vatten skapar dissociativt tänkande som väljer bort sådant som inte passar. I värsta fall får man psykiskt ohälsosamma obalanser. 

Saturnus 270-gradersvinkel till Mars i Vatten är verkligen en fiktiv mentalisering av något ordlöst, något ont på själsnivå. Hade inte militant queerfeminism funnits hade individen hittat något annat sätt att patologisera genom.

Vatten och Luft är ofta en ohälsosam och mentalt oklar kombination. Se t.ex. Judith Butlers queerfeministiska horoskop. Återigen har Luft (rationalitet) och Vatten (irrationalitet) svårigheter med varandra och här via den kanske mest homosexuella signaturen av alla: det sociala utstötningssyndromet där sexuella Skorpionen hatar de sociala konstrukten (Vattumannen). 

Butlers dilemma fanns också hos homo Elton John och könsbytaren Chastity/Chaz Bono och en htb-präst av den mer paranoida sorten. Troligen är många andra fall av det här utstötningssyndromet som visar sig som mobbare garderobshomos. 

Självhat indikeras även i poetens fall, men lägligt har hon hittat en socialkonstruktionstisk syndabocksideologi som rationaliserande överbyggnad (Månen i konceptuella Vattumannen). Den verkliga förklaringen är således att hon själv är "gubbsvinet", återfött för att nu via hatobjekten se objektivt på sin egen historik (i ett eller flera tidigare liv). Ett klassiskt fall och planeterna är entydiga!

Även om egot inte fattar, förstår själen på djupet - nere i det omedvetna Mörkret. Ja, helvetet är på jorden och det är under Tamas guna man lär genom låsningar.

Att poeten fötts färgad gör bara saken extra pikant. Ofta hoppar slavar och slavägare mellan vita och färgade roller över liven. Jag har själv fragmentariska minnen av både en marockansk slavhandlare följda av inte mindre än två skilda liv som slav/egendom under det senaste årtusendet. 

Det är signifikativt att ett mellanliggande liv utvecklades i formen av en muslimhatande holländsk godsägare. Hans eget marockanska förflutna åt honom invärtes och han gav sig ut på korståg för att slåss mot sitt forna själv - nu projicerat på "de jävla muslimerna"!

Det är mina uppvaknande tidigare liv-minnen över 30 år som fått mig att se vilken fruktansvärt självlögn dagens feminister, homosexuella och åtskilliga andra "skyddade verkstäder" lever i - värst är nästan politiska människor vars världsbild tillhör en mental krymplings. 

Men extremistgruppernas självlögner är inte den den stora skurken - de är alla bara subset av den sekulära västkulturens övergripande mentala fiktion som baserar sig på materialistisk monism - en gudlös tillvaro som inte känner de karmiska faktorer som enbart kan förklara varför den här poeten angjorde tid och rum med så mycket attitydlåsningar som kartan visar.

Detta har då varit en liten del av bloggens mission - att påminna om att flertalet kulturfolk på jorden redan känner till något som inte ens existerar i det officiella Sveriges antropologi och världsbild. Tack för det materialister! Små, outvecklade själar med små och outvecklade verklighetsbilder.

Men folket i stort är klokare, en tredjedel av svenskarna sägs tro på själavandring, även om troligen mycket få knutit den föreställningen till vad astrologin kan berätta (på sitt skelettartade sätt) eller till frågor om hur mycket naturvetenskaperna egentligen har svar på...


För mer information, se psykiatern Ian Stevensons livsverk, dokumenterat bl.a. i böcker som "Where Reincarnation and Biology Intersect".

*****

Poeten Farrokhzad nämner August Strindberg som en uppflugen på sitt patriarkala berg. Lustigt nog granskade jag hans horoskop helt nyligen apropå den klättrande stengetens perspektiv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå det där med karma: kommer att tänka på att psykologiprofessorn Sven-Åke Christiansson har skrivit en bok om seriemördare och anser sig ha "en bestämd syn på orsakerna till deras agerande" enligt en recension i Svd igår. Samtliga han intervjuat har saknat en kärleksfull och trygg anknytning till båda föräldrarna och därigenom blivit känslomässigt isolerade. Det stämmer säkert, men det förklarar ju inte varför inte alla som haft en sådan uppväxt blir perversa mördare. Det finns ju tyvärr många barn med den typen av uppväxt, men alla blir inte ens blir kriminella. Och det går nog inte att få en förklaring heller, inom ramen för vetenskapen.
S

Seaward sa...

Jag granskade professorns horoskop efter artikeln: en enda spärreld mellan de kunskapssökande sattvatecknen Tvillingarna och Skytten! Men hans tes slog också mig som synnerligen otillräcklig.

Den enda psykolog jag läst rejält mycket av är jungianen James Hillman som jobbade med mörka och svåra fall. Efter många årtionden drog han den slutsats jag redovisat här och där på bloggen:

Vi ÄR preexistenta själar. Vi kommer HIT med vissa avsikter. Det existerar "onda" själar såväl som "goda"! Merparten befinner sig någonstans längsmed gråskalan och lär sig utan större problem riktlinjerna just det här samhället och den här tiden söker inympa.

Men ibland händer det att en själ kommer med så mycket själsinnehåll, och av ett så avvikande slag från den valda tiden och miljön, att det måste betraktas som "karma som nått förfallodatum". Då slår det gnistor om det livsödet!