Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 april 2010

Länspolischefen och Sanningen

Efter att ha läst Dick Sundevall på Newsmill om länspolischef Carin Götblad som han hävdar sitter och ljuger grovt som den "mest mediatränade polis" Sverige har, är det sannerligen inte lätt att bedöma den prisbelönta kvinnliga polischefens födelsehimmel.

Redan utan det avgörande födelseklockslaget tycker man sig tydligt se både populariteten och utmärkelserna, men också graverande usla indikationer. De senare, förmodar jag, skulle kunna tolkas precis som med de två åklagarna (nytt fönster).

Sedan jag "ritade och berättade" om de två horoskopen har emellertid så många svårt angripna himlar passerat revy att jag blivit mer luttrad. Den indiska astrologins planetschema, som jag beslöt använda på bloggen, tycks varken mer eller mindre utslagsgivande än den inflationshärd som är det västerländska horoskopet med dess myller.


Carin Götblad har en fenomenal ömsesidig reception där Lejonets härskare Solen går på visit hos Skytten, samtidigt som Skyttens herre besöker Lejonet och därtill skapar ett expansivt sinnelag via kombination med Månen. Nu förstår jag vad Sundevall menar med en perfekt skådespelartalang eller mediaträning! Internationellt omsusade skådespelaren Noomi Rapace har exakt samma typ av horoskop, med tonvikt på Eldtecknen Skytten och Lejonet, samt den mörka Skorpionen som i Länspolischefens fall skulle kunna vara kruxet.

Precis som i fallet med religionsforskaren vars idoga arbeta på att "bevisa" att Jesus aldrig existerat fyllde mig med djup misstro bara av att se den hätska störningen i horoskopet, hittar vi här en Saturnus som totalt stryper den normala förmågan till kärlek genom en hård blick mot Venus som redan från början befinner sig i Stenbockens kyliga, kontrollerade och rationalistiska Stenbock. En iskall realpolitiker, ett pokeransikte, bor i samma kropp som den populära och fria Eldmänniskan.

Som sagt, man kan välja att enbart se undervärlden i Saturnus/Rahu i Skorpionen. Notera också hur dessa onda planeter förfogas över av Mars i Vågen, också den en ond planet. Mars kastar vidare ett ont öga mot Ketu och sätter hela den här axeln av ondska i svang.

Frågan är den samma som i inlägget om åklagarämbetet. I vilket grad äter sig ondskan in i den människa som dagligen vistas med livets drägg och lågvattenmärken. Indisk astrologi säger uttryckligen att onda och goda aspekter INTE kvittas mot varandra till någon råttgrå genomsnittsmänniska. Istället kan en dr Jekyll och mr Hyde-natur uppstå så att individen har två helt olika sidor som spelas ut i olika livsområden.

Jämför Göran 'kapten klänning' Lindbergs horoskop, kvinnosakskämpe och sexuellt degraderad i samma person. Den dubbelnaturen var överraskande med tanke på att horoskopet ytligt sett såg riktigt bra ut, med (med indiska mått mätt) mycket "gröna linjer". Men så lite kan man gå på aspekter. Bristen på födelsetimma är besvärande i dessa fall då man blir oerhört nyfiken på t.ex. vad kapten klänning hade för åttonde sexualitetshus och andra liknande preciseringar.

Jag får därför lämna frågan om Carin Götblads potential till ondska och kallhamrad lögn öppen. Att det finns material att bygga en sådan berättelse av på himlen, är uppenbart. Men om poliskåren har satt i system olagliga spaningsmetoder kan hon ju inte sitta i tv och medge det.

Mina misstankar går återigen till Stenbocken där kommunikatören Merkurius ligger, och hur dess disponent inifrån mörkret i Skorpionen utöver järnkontroll på vad som sägs och hur orden läggs tillrätta för att presentera Stenbockens klassiska "officiella version"... Mars-Vågens angrepp mot Merkurius (och Venus) i Stenbocken är en annan detalj som möjligen kan läsas som en desinformerande kommunikatör. Lögnare brukar klassiskt sortera under en Merkurius angripen av Mars.

Nu är emellertid Luft och Jord såta vänner och bildar det som bloggen etiketterar som "rationalism" - behärskade tänkare som alltid har svar på tal. Astrologen Charles Carter såg i den speciella kombination av Luft och Jord som Vågen och Stenbocken utgjorde "en kylig statstjänsteman, helt utan brinnande iver och enbart effektiv, en god kommunikatör".


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej ! Var god se : http://corruptiosweden.blogspot.se/search?q=Carin+Götblad&a=0&y=0