Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 april 2010

Hur zodiaken röjer pengadyrkarna


Goldmembers


Men naturligtvis, instämmer man trött i Aftonbladets artikel om den driftige Peter Settmans arbete på bygga sitt berg av glimrande penningar ända upp till himmelen. 

Den här bloggen har redan totalt uttömt frågan om att födas under så negativa horoskop att denna världens herre - låt oss kalla honom Satan som många före oss - ges närapå direktförbindelse med själen via kroppens cellstruktur. 

I inlägget "Satan i zodiaken" ställde jag den girige Settman mot den girige men tafflige Virtanen - den senare spekulerade ju bort en massa kosing och skrev sen bok om det för att försöka reparera skadan.

Vad som har hänt sedan dess är att bloggen gått vidare. Den tittar nu lite djupare på astrologiska varsel om att den inneboende själen har en medfödd obalans som kan visa sig i dess beteende som människa på jorden. 

Därför kan nu sägas att Settmans födelsehimmel utöver "det sataniska syndromet" också uppvisade ett problem som senare började dyka upp i horoskop ur kändisvimlet: omåttlighet som ett problem.  Det är Settman den flitige arbetsnarkomanen som gör det möjligt för Satan att uttrycka sig som Den Girige, hans allra mest lättgenomskådade rollmask.

Rollmodell för några


På direkten framkallar jag minnet av Black Eyed Peas sångerska Fergie, som "tvingats" till hypnosbehandling mot sin oförmåga att lägga band på tendensen mot kopiösa mängder sex med vem som helst. 

Byt bara ut sex mot pengar när du tittar på Peter Settmans horoskop. Den materialistiska Jord/Vatten-principen ligger dubblerad på hans himmel via både Ox/Skorpionen och Jungfru/Fiskarna. Han lever för mer klirr i kassan och sina "creature comforts" som britterna säger och med detta fyndigt återkallar insikten att vi faktiskt på vår lägre sida bara är instinktiva djur - kreatur! 

Eftersom svensken i gemen är sekulär och icke-troende händer det fantastiska att hon utan skam i kroppen bekänner sig vara enbart ett socialt djur. Det säger sig själv att när en livsåskådning har stängt alla dörrar till intellektuell utveckling på detta vis inte heller moral och allmän uppfattning om proportioner längre fungerar som de ska. Därför uppstår girigbukar av detta slag, kanske särskilt i Sverige där vi har så lite annat att tro på...

Settman/Virtanen-analysen - grundlig! Cirka 7 sidor.
Fergie - sexmissbrukaren

...och många, många fler på denna blogg.

Inga kommentarer: