Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 april 2010

The Boss - slående fall av look-alike



När Bruce Springsteen verkar ha just den arbetarklassmoral han alltid sjungit om, och tafsar på en annan mans kvinna på ett gym (AB, Expr), slog det mig åter hur lik han är skådespelaren Hugh Jackman som varit kvinnornas gunstling i flera år.

Den här gången är det onekligen Solen i Jungfrun hos båda männen som bidrar till det behagliga, tempererade utseendet. Den som börjar studera kroppsmänniskor, dvs de i modellbranschen, kommer snart att börja märka hur ofta Jungfrun, ett kroppsorienterat Jordtecken, figurerar i dessa sammanhang. Jag behöver bara nämna Sol-Jungfrun Carolina Gynnings publika kroppsneuros med  episoder om bl.a. tvivelaktiga håll-dig-smalpiller under de senare åren.

Kombinationen Springsteen/Jackman återknyter till en tidigare kommentar: att snarlikheter tycks kunna uppstå när en eller flera minsta gemensamma nämnare står mycket nära varandra på himlen. Egenskaper hos specifika gradtal i zodiaken har funnits men åter fallit ur den astrologiska traditionen. Men man börjar onekligen fundera när Jungfruns härskare Merkurius strax efter midnatt i Australien och under det kommande dygnet färdas genom Jungfruns 26e grad, samma grad som huserar Springsteens Sol.




Båda har också Venus hemma i härskarläge i Vågen, båda har Jupiter i Eld, och båda är födda ett komplett Rahu/Ketu-varv från varandra så att deras Jungfru involveras i denna "förhävande" axel.

Båda har också Lejonet aktiverad, men Hugh 'Wolverine' Jackman har ett märkligt kraftfullt Lejon: Mars och Jupiter. Här sitter hela hans sex appeal. Springsteen har den exakta motsatsen: Mars i Kräftan som jag under bloggandet börja misstänka som boven i många sexuellt problematiska horoskop. Inte bara hade "kapten klänning" den här placeringen - mannen som värnade kvinnlig jämlik ena dagen för att syssla med skamlös sex nästa dag, den visade sig också överrepresenterad i horoskopen för 120 hbt-personer.

Traditionellt anses Mars debil i Kräftan, och möjligen har Springsteen problem att hålla driften i styr. Särskilt kombinationen av Jungfru och Kräfta tycks dras med en problematiskt självtjänande sida, vilket kan uttrycka sig som att man springer efter vad än sinnet signalerar och diskret söker smuggla till sig saken ifråga. (Lejonet basunerar ut sina företag, Jungfrun smyger oförmärkt med sina förehavanden, som en god kammarjungfru bör.)

Särskilt Månens placering i Jungfrun dök nyligen i ett stort skurktest upp som DEN placeringen för sinnet som lånar sig till kriminalitet. Gissningsvis för att Jungfrun ska få den komfort den så önskar och att Jungfrun är den eviga tvåan vid det starkt lysande Lejonets sida. Till solkungens hov dras parasiter och självtjänande människor!

Givet dess fitness-orientering (Jungfru-Bruce otrohet startade naturligtvis på ett gym) är det här tecknet benäget till att byta ut kärleksobjekten mot "yngre kött", eftersom Jungfrun i hemlighet börjar kritisera sin partner när denna åldras och tappar den fräschör som fick den detaljfixerade Jungfrun att en gång falla. Brucans intresse för vältrimmade kvinnokroppar tycks väl matcha utblicken hos Susan Sarandon som jag häcklade för att hon väljer allt yngre män, ju äldre hon blir. Hon är förstås också Sol-Jungfru och nu viskas det åter om en ung partner - bara hälften så gammal för hon själv (AB).

Det finns besvärande om-sig-och-kring-sig-tendenser i detta tecken, och det var väl ofrånkomligt att även den diskreta Jungfrun skulle släpas ut i ljuset på denna blogg. Skorpioner, Stenbockar och Vädurar och andra har redan fått sina svaga sidor granskade!

*****

Man skulle kunna ha misstänkt att Toblerone-Mona hade den kriminellt belastade Månen i Jungfrun för en perfekt match med hennes hjälte Springsteens Solen i Jungfrun - yin/yang-harmonin, ni vet. Men faktum är att hon har Jungfruns tecken stigande i öster, och det är en nästan ändå starkare indikation på kroppslig tändning på en annan person (inte garanterat ömsesidig förstås). Och letar man bara lite i det svenska nätets magra bildmaterial går det faktiskt att pussla ihop två bilder som antyder en viss ansiktslikhet även mellan en yngre Mona... och Jackman, som vi redan sett är perfekt utbytbar med the Boss!


Monas fysiskt orienterade sinne, Måne i Oxen, hjälper faktiskt till att säkra Jackmans Måne (då födelsetid saknas på honom). Men det är rätt säkert att han har den i samma tecken som Mona. En helt "brun jordvarelse", Solen i Jungfrun och Månen i Oxen, stämmer perfekt in på hans ofta lugna och rogivande grundton, vilket verkar styra typerna av roller.

Utan att närmare ha undersökt hans filmer tycker jag mig ana att han castats för en del "kostymdramer". Dessa lutar sig ju tungt mot materiella prylar för att återskapa en tidsanda och bruntonade foton (Jordelementet) formligen signalerar "historia". Hans actionkaraktär Wolverine är för övrigt rätt "låg", modell Jord, den också.

_____

Anm. Springsteens förmåga till trohet kan verkligen ifrågasättas: Mars i instinktiva och lättrörda Kräftan skadar äktenskapets tecken Vågen via framåtriktad 90-gradersvinkel och här är skadan uppenbar eftersom Venus befinner sig hemma i relationstecknet plus Månen som symboliserar kvinnor i allmänhet men särskilt (i ett manligt horoskop) livspartnern.

Ur ett annat perspektiv är det Vatten som angriper Luft, en klassisk "mismatch" hos människor som predikar en sak men sedan lever på ett annat sätt för att känslorna spelar dem ett spratt. För att komplicera saken är det förmodligen samma störning som bidrar till hans artistiska kvaliteter!

"Darkness on the edge of town"


Tillägg 100406
Enligt Expressen "gillar inte Bossen att kommentera", men har ändå dementerat alla otrohetsrykten på sin blogg. Jämför oviljan att hantera det privata i det publika med Lotta Engbergs reaktion - är det samma Mars i Kräftan som verkar i båda fallen?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror du verkligen på det här dravlet själv? I så fall beklagar jag ...

Seaward sa...

Så prova då en remarkabel look-alike ytterligare och läs sedan de statistiska undersökningarna under "Temastudier". Sedan kanske du är redo att pröva detta gamla och beprövade sätt att söka fånga något av verkligheten.

Allt är inte som du fick lära dig i skolan...

Angelica sa...

Hmm.. jag har också märkt att det där stämmer till viss del i grunden iaf.
Det finns typ en sida där man kan kolla vilken kändis man är lik, och då brukar det för mig bli Hilary Duff och Avril Lavigne, vilka är födda under åtminstonde samma sol som jag. ^_^

Seaward sa...

Min syster är slående lik Fran Drescher som gjorde den humoristiska rollen som "Nanny" på tv ett antal år (syrran har också mycket humor!)

När jag kollade visade de sig ha födelsedag EXAKT ett halvt år från varandra, Solarna i exakt opposition: Drescher i 14e graden av Jungfrun och syrran i 14e graden av Fiskarna. (Jag talar förstås placeringar enligt den sideriska zodiaken.)

Dessutom har syrran Dreschers soltecken Jungfrun som sitt ascendenttecken. De överlappar varandra dubbelt upp.

Det är inte så att de ser exakt lika ut, millimeter för millimeter, men det är något i "utstrålningen". Och naturligtvis har de väldigt lika ansikten och använder samma minspel - plus den där överdrivna humorn som man måste ha sett tv-serien Nanny för att fatta.

Men det här är en riktig röra att reda ut! Jag har t.ex. ingen aning om varför jag kan känna igen flera olika sorters Lejon...