Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 april 2010

Auschwitz-skylten & nationalpsykosen

Bloggen innehåller belägg på teser jag glömt använda! Blogger.com är ett verktyg är så simpelt uppbyggt att materialet bara växer utan möjlighet att skapa smarta strukturer med mindre man själv skapar tusen och en "försättsblad" (typ som jag gjort med "Temastudier" för att inte tappa bort alla systematiska undersökningar av astrologin).

I samband med vad jag kallat den pågående svenska nationalpsykosen (vi är till mans smått rubbade i landet sedan några månader), hade jag bland allt prat om Lars Vilks och töntterroristen Jane helt glömt inlägget "Ideologins vådor" (nytt fönster), om f.d. (?) nynazisten Anders Högström. Han som misstänks vara hjärnan bakom stöldförsöket av den världsberömda skylten till koncentrationslägret Auschwitz.

När jag fick syn på texten såg jag att hans horoskop exakt faller in under det rådande transitmönstret med olyckan Mars i Kräftan (minoritetsgrupp) och dess ilskna angrepp mot Vattumannens tecken (ett folk, en ideologi, etc).

Högström föddes med Månen/sinnet i Vattumannen men dess disponent Saturnus ligger i Kräftan. Detta ger en Luft/Vatten-motsättning mellan sinnet och dess disponent (brist på synergi mellan indikationerna) och med detta möjligheten av en störd uppfattning i rasfrågor. Minns bloggens tidiga upptäckt hur flitigt förekommande Kräftan var bland de tidiga svenska rasbiologerna och att tecknet naturligen står för att skydda sitt eget mot hotande "inblandning" från andra!

Under denna period då olyckan Mars passerar Kräftan och Jupiter (god vilja) rör sig genom Vattumannen (och alltså attackeras av illviljan) har han alltså arresterats misstänkt för ett angrepp mot ett gott koncept: Jupiter vill främja minnet av Förintelsen och den nazistiska ideologin så att vi inte ska upprepa saken. Så kommer då den onda Mars och attackerar inte bara en etnisk minoritet (offren för Förintelsen) utan också "världsarvet" som underhålls i Polen för att inte nazismens illdåd ska falla i glömska.

Precis som jag understrukit att svenskarnas irrationella själ valde fel låt till Eurovisionsschlagern under inflytande av denna småsinta problematik som är Kräftans gissel - Salem al Fakir förlorade troligen den självklara segern pga sitt arabiskklingande namn - precis på samma sätt verkar fan ha flugit in i Högström under denna tid. Den f.d. (?) nynazisten kan vara en personlighetskluven natur som Luft/Vatten-störningen antyder och därmed ett klart offer för stjärnornas onda dans.

Se hans horoskop i repris, hur det rymmer ett potentiellt problem mellan sekterism (Kräftan/den lilla gruppen) och universalism (Vattumannen/den allmänna uppfattningen).


Transiterande Saturnus passerar under 2½ år genom Jungfrun vilket enligt de indiska aspekterna stressar alla som har något viktigt i Jungfrun, de med budskap i Skorpionen (Saturnus 60-gradersvinkel), de som har något i Fiskarna (opposit Jungfrun) och slutligen Tvillingarna, som drabbas av Saturnus "långa onda öga".

I Högströms fall drabbas hans debila Venus i Jungfrun direkt av den åtstramande Saturnus samt hans skurkplanet Mars i Tvillingarna. Illgärningsmannen Mars förorenade dessutom den redan från början klena Venus i Jungfrun.

Vi har ett rent skitbudskap av "förhöjt libido" som inte fungerar eftersom tecknen är asexuella och mentala. Och vilken är Merkurius beteende under svår störning?

Jo, den förvandlas till en tjuv! Det ligger en klar logik i att Högström, trots sina bedyranden att ha lagt nazismen bakom sig, nu sitter anhållen som misstänkt hjärna bakom stölden.

Naturligtvis går det inte att se av horoskop om han verkligen planerat stölden, men flera tecken tyder på att hans horoskop är disponerat mot lögn och dubbla tungor, kanske även kriminalitet.

Här är då stötestenen med astrologi: genomgår en person en djup frälsning eller reformation är detta en faktor X som inte syns i födelsehoroskopet. Födelsen anger den kaliber hans själ hade när han gjorde entré för ett nytt varv på den här cirkusarenan. En skicklig astrolog skulle kanske mena sig kunna hitta kryphålen - tidsfönstren som ibland öppnas mot bättre ting. Men skulle han/hon kunna förutsäga om individen då tar chansen eller inte?

Att det finns någon bakomliggande ödesplan anar man dock av att det var just under denna tid, då transiterna klämmer på flera av de svaga punkterna i hans horoskop, som han arresteras och skickas till Polen för förhör.

Inga kommentarer: