Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 mars 2010

Tiger Woods svanesång: perversa sms

Aftonbladet återger en städad version av det som framkommit om Tiger Woods sms-meddelanden till en älskarinna. Det är golfproffsens "löften" om sadistisk sex i formuleringar medierna inte ens vill trycka.

För den här bloggens vidkommande behövs ingen ny astrologisk analys. Den patologiska bakgrunden var redan antydd, om än inte just i de här termerna. I tredje inlägget, "Var finns styrkan i Tigers horoskop?" (nytt fönster),  sades bl.a. följande om kontrollören och begränsaren Saturnus funktion i Woods horoskop:

Saturnus påverkar Merkurius som i sin tur är hans medvetna rollspel via ascendenten, så att han blir den perfekta ögontjänaren vars mun pratar precis de ord det propra samhället vill höra från honom.

Kadaverdisciplinens planet i den i sig fluktuerande och periodvis blödande Kräftan, tyder på överkompensation för att dölja alla tecken på fluktuation, dvs ett stenhårt avvisande av icke-kvinnlighet, icke-blödande ("torr maskulinitet")!

Och naturligtvis: extremcensur av allt som verkligen pågår i Tiger Woods subjektiva inre. Troligen pågår ingenting eftersom Saturnus ytlighet torkar ut själsdjupet!

När ett själsdjup blivit så uttorkat att allt som händer, händer på hudens ytliga nivå, då öppnas för psykopatologin och utagerande i kroppsliga gärningar av psykiska processer som inte länge kan hanteras där de hör hemma, som omskrivningar av andra, djupgående störningar... Här är det "kadaverdisciplinen" från golfbanan som har en skuggsida i formen av önskningar att ha strypsex (så saturniskt!) med "porrstjärnan".

I det allra första Tiger & Elin-inlägget diskuterades hans lömska Måne i "sextecknet" Skorpionen. I svåra fall kan den redan i barndomen grundlägga bl.a. sexuell dysfunktion - här vagt bekräftat via Tigers pappans lösaktighet. Ett mönster som togs över av Tiger.

Vad man kanske nu kan säga, när smörjan är ute, är att eländet i Lejonet (nöjeslystnadens tecken) i Elins horoskop i allra högsta grad kan sägas tillhöra Lejonet som "ställföreträdande" för den imponerande mansfigur det var Elins dåliga öde att ha prickat in för ett möte i detta liv.

Hade hon inte fallit för den här mannen av guld hade det varit någon annan glidare som givit henne den här karmiska återbetalningen för tidigare liv varom den här bloggen inget vet men som man alltid måste anta.

Inga kommentarer: