Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 mars 2010

Mördaren Alcala: Eld & Jord i krig



Ännu en rent ond själ med 5 kvinnomord på halsen men kanske så många som femtiofem (55): kalifornienbon Rodney Alcala är just nu omskriven, bl.a i svenska Aftonbladet och i den här lokala resursen från vilket jag lånade "då och nu"-bilderna.

Psykologen James Hillman menade, utan att vara övertydlig om saken, att människans själ är odödlig, tidlös, och att det finns genuint onda själar. Frågan om det här horoskopet varnar för en sådan är sannerligen inte lätt att ta ställning till. Himlen rymde en säregen mängd starka planetplaceringar men också horribla konflikter mellan både planeter och element! Jämfört med allt som subtilt händer här, råder för det mesta ren stiljte - det är då alla normalanpassade människor föds...

Jämfört med JihadJanes tröga och självefterlåtna gyttja mellan Oxen och Skorpionen (Jord och Vatten, två negativt polariserade tecken) har den här mannen en spänning mellan Oxen och Lejonet, negativitet och positivitet, där Jord och Eld är bittraste fiender. Här är människorna som slåss mot för något vare sig de är friska eller rubbade.


Psyket (Månen) är infekterat av den rödglödgade och aggressiva Mars. Planeten ger en osedvanligt primitivt uttryck ifrån sig i väldigt bokstavliga Oxen - lyssna bara till Mona Sahlins stolpiga retorik som kommer från samma undermåliga kombination av agg och känsloliv i det mest materialistiska och tungt vältrande av tecken.

Men där Mona ändå har någon slags ambition för kollektivet, född med Solen i Vattumannen (folkets tecken) och välviljans Jupiter stigande i öster, där ser man hos Alcala bara ett totalt sammanbrott mellan man och kvinna, Sol och Måne. Det är Mars som binder samman dessa på ett negativt sätt genom sin unika 90-gradare. Återigen: indisk astrologi snålar på aspekterna men när de infinner sig, då syns verkligen resultaten!

Och precis som JihadJane är det här ett horoskop där också den andra illgärningsmannen, stryparen och gränsdragaren Saturnus, är involverad. Ett av de fem morden var på en tolvårig flicka och det är passande att Saturnus befinner sig just i den unga människans tecken Tvillingarna från vilken den kastar "död mans hand" mot livskraftens Solen i besvärlig kombination med kvinnoplaneten Venus: Solen och Venus är planetära fiender och Solen söker göra sig kvitt Venus och hennes försök att via amor knyta an till en ledare. Alcala dödade tydligen sina offer mitt under sexakten. Ibland torterade han dem, vilket bättre stämmer med den plågsamma spänningen mellan Jord och Eld.

Som saker ser ut på den här himmelen, måste man också misstro Jupiter i upphöjt läge i Kräftan, "extrem sensitivitet i själen" eller gentemot kvinnor. Jupiter är besmittad av ännu en av den indiska astrologins "onda" planeter, norra månnoden Rahu (drakhuvudet). Det förefaller som om också sensibiliteten gentemot kvinnor (Kräftan) är vurpad och därmed är hela denna stjärnhimmel helt utslagen! Den är enbart destruktiv.

Men tagna var och en för sig, finns ju mängder av imponerande placeringar! Månen är upphöjd (extra stadig) i Oxen, Solen är i härskarläge i Lejonet (lustigt, det blev flera Lejonhoroskop under dagens utforskningar). Och Merkurius är också i härskarläge - och upphöjd! - i Jungfrun. Samt sagda Jupiter, också den upphöjd i Kräftan.

Nästan hela horoskopet består av starka placeringar och massmördaren uppges ha en IQ på 135. Men uppenbarligen är befästa placeringar eller hemmalägen överhuvudtaget ingen garanti för någonting! Det finns en faktor x bortom astrologin, och James Hillman varnade för att det existerar alltigenom onda själar... Blir astrologin därmed oanvändbar? Nej, men den är inte sista ordet.

Här hade en födelsetid varit ovärderlig för att se exakt vilka planeter som tilldelades de starkaste husen, dvs, vilka som rankade högst.

*****

Vad man kan se, utan tid men med hjälp av den indiska avashta-indelningen där planeterna går igenom fem mognadsstadier under passagen genom ett tecken, är att den vanställda Jupiter är den starkaste planeten i Kräftans mellersta sexgraderssegment. Det är dock möjligt att också Månen ligger i mitten av Oxen om mannen föddes tidigt på dygnet. 

Svagast är Saturnus (som också representerar självbehärskning i friska horoskop) - i Tvillingarnas 2a grad är den i princip helt nyfödd. Lika svag är logiska (eller förnuftiga) Merkurius, trots sitt bra hemmaläge i Jungfrun. I de negativa tecknen mognar planeterna omvänt, så att Merkurius i Jungfruns tredje grad anses "döende". Och det är just på de omdömesgilla Saturnus och Merkurius en människa måste förlita sig, om det finns tecken på svåra störningar för övrigt. Här räcker inte de planeterna till för att stävja Ox-psyket.

Låt oss titta lite närmare på denna så kallade "upphöjda" Måne, ett sinne som brukar vara så stabilt och pålitligt. Infektionen från Mars kan ge uppbrusande toppar och stirrighet, som man faktiskt kan se hos Mona Sahlin. Jag pekade särskilt på Oxen som munnens och halspartiets kroppsliga sektor här - och hur Mona tenderar att bli blossande röd om halsen när hon börjar jaga upp sig i politisk vrede. Det finns alltså tecken på att t.o.m. denna stabila Måne kan bli skadad av en enda närvarande illgärningsman.

Psykets disponent i Oxen är Venus, kvinnans och fridens planet. Men den står inte väl i Lejonet när Solen själv är närvarande där. Venus har en fiende i sin omedelbara närhet! Och detta blir då ett dold budskap som måste kopplas samman med den agg mot känslor eller kvinnor som redan Mars/Månen kan omvittna (se Mona mot kvinnliga politiker av annan politisk hemvist än hennes egen).

Och här händer nu det egendomliga att det f.d. "horbockssyndromet", som jag döpte om till bara "libido" (Mars konfigurerad med Venus), är en nyckelkombination vid förståelsen av detta sinnelag. För när Mars angriper Venus (som redan är "angripen" av den ogästvänliga Solen i Lejonet som inte vill ha någon andra vid sin sida - jämför Lejonet i horoskopet för schlagergeneralen Christer Björkman), då angriper Mars samtidigt själva den planet som disponerar eller förfogar den! Denna destruktiva rundgång drar med sig Månen/Psyket. Adjöss med den stabila Oxen!

Är detta en symbolisk berättelse om våldsmannen Mars hat över att på minst sätt hamna i beroende av en kvinna, kanske sexuellt? Är det under själva sexualakten hatet till kvinnan väcks, så att Eld/Jord-konflikten - "att nedkämpa ett hinder" går igång?

Så extremt märkligt detta horoskop är...och olustigt!

Det är inte utan att man börjar titta på vänner och bekantas stjärnhimlar för att se om det finns några galningar där ute, som bara håller masken och spelar sociala! Astrologin synliggör alla våra spänningar och olösta motiv.



*****

Och då detta blev en bloggardag i gruvligheternas tecken kan lika gärna noteras att fotbollsspelaren från Kalmar FF som dömdes till två års fängelse för våldtäkt hade den ökända Månen i Skorpionen, han också. Den dyker upp lite väl ofta vid brottmål...

Med en Sol i driftiga Stenbocken får man kvintessensen av ett rent hormonknippe, och Mars forcerat undertryckt av Saturnus (i Jungfrun) är en olustig kombination som kan krevera med Mars omvittnade laglöshet som följd... Och denna kritiska kombination är alltså den faktor som disponerar över, förfogar över psyket (och kvinnosynen): Månen i Skorpionen...

Inga kommentarer: