Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 mars 2010

Mer mord & dödens zodiaktecken och hus



Det var ett tag sedan jag brydde mig om att reagera på kvällspressens stadiga ström av råbusar och mördare, men britten som fick öknamnet "The Yorkshire Ripper" efter att ha knivmördat 13 kvinnor och försökt förpassa ytterligare sju till de sälla jaktmarkerna förtjänade att inkluderas i min växande datasamling.

Redan nu ser det ut som om några astrologiska "sanningar" har validerats. Det finns verkligen vissa mönster som går igen påfallande ofta. Som t.ex. att dödens tecken Skorpionen tycks följa de riktigt vanartiga.

Man måste dock minnas att för varje urspårad massmördare med Skorpion i horoskopet går det mängder med fullständigt normalanpassade diton! Astrologin kräver lite metafysik för att gå att begripa.

OM NU vissa tecken knyter an till vissa personlighetsdrag och t.o.m. livsöden blir allt obegripligt med mindre barn föds till världen, inte av en slump utan med en bakomliggande mening. Själavandringsläran ger den mest uttömmande förklaringen här, men om den har jag redan pratat nog.

Så horoskopet för Peter Sutcliffe - det bjuder på en serie klassiska indikationer:


Som så många Oxar har mannen ett bra och tilltalande ansikte! (I indisk astrologi "styr" Oxen fysionomiskt mun och munhåla, men även den del av huvudet som vetter framåt.) I det här fallet har Oxens härskare Venus en ömsesidig reception med Tvillingarnas härskare Merkurius, men Venus ligger i ett dåligt hus (8e dödshuset). Enligt Wikipedia var Sutcliffe en lågutbildad diversearbetare vilket exakt motsvarar Oxen i dess enklaste variant, "dragardjuret", samt Tvillingarna i dess enklaste variant, "springpojkar".

Men det är förstås Skorpionen stigande i öster som drar ögonen till sig. Det här året ligger demonerna Rahu och Ketu längsmed Oxens och Skorpionens axel. Vi har därför det sataniska syndromet aktivt och hos Sutcliffe blir det till en del av hans absolut egen person och liv. Den "straffade", avhuggna draksvansen tillhör hans ego (ascendenten) och Wikipedia föreslår att han började mörda kvinnor efter att ha blivit "sågad" av en av de många prostituerade han brukade frekventera (den sataniska människan är fånge för sina drifter).

Horan blåste honom på pengar, och DET är något som Oxens tecken - det monetärt lagda tecknet - inte gillar! Dunkelt kan man i den här kombinationen av Solen och demonen Rahu i deras opposition till Skorpionen ana ett och annat, särskilt som skorpionpersonan disponeras av våldsplaneten Mars, här störande "kvinnofriden" i Kräftans tecken för fredade zoner (och kvinnor). Samma försåtliga Mars som hos f.d. Länspolismästaren och hans dubbelliv. Också Sutcliffe föreföll leva ett vanligt liv med en hustru medan han levde ut sitt andra mördarjag.

Naturligtvis skapar aldrig en enstaka problemhärd en mördare, men det här horoskopet visar den klassiska "multipla attesteringen". Från flera håll ges varningssignaler, bl.a. i det olustiga stryptaget som liemannen Saturnus tar på Månen. Eftersom våldsmannen Mars i Kräftan disponerades av Månen har vi nu de värsta tänkbara omen kring den här mannen och kvinnor!

Sedan är det bara att lägga ihop 2 + 2, och fundera över hur en ascendent som ser allt i väldigt svart-vita termer och en Sol-Oxe som ogärna tänker djupt för att lösa några problem kan tänkas koka ihop sin världsbild och sina lösningsförslag. Jag tittade faktiskt till Pol Pots horoskop tidigare i dag, och häpnade över hans brutalitet och simplistiska Oxe, och så kommer en ny variant på samma tema i tidningen samma dag! Synkronicitet kallade psykologen Jung sådana "meningsfulla" sammanträffanden som inte hade något orsakssamband.

Jupiter i Jungfrun "välsignar" Solen i Oxen - Jord till Jord. Detta är ju den aspekt som brukar höja intelligensen, men här verkar den inte stämma. Men födelsetiden är känd (astrotheme.fr) och därför finns fler variabler att väga mot varandra innan man fattar något beslut om mannens intellektuella status. Till att börja med har han begränsningens Saturnus totalt knuten till Månen, det allmänna sinnelaget. Det här kan tyda på en allmän inskränkthet!

Mot det påståendet hittar jag redan i min egen släkt en Mån-Saturnus som är klart mer intelligent än någon annan, men fixeringen vid ytterst få intressen och en besatthet av dessa avslöjar ändå Saturnus som Begränsaren. Det ska också tilläggas att intelligensen mest består i ett systematiskt överblickande och en extrem rationalism, och den vana astrologin känner genast igen också dessa som saturniska kompetenser.

Detta är nu INTE intelligens i den mening jag använder den på bloggen, i Platons filosofiska mening, men för många är inte skillnaden mellan djup klarsyn och skicklighet att hantera världsliga affärer klar. För dem är det ett mått på intelligens att lyckas i affärer.

Den brittiske massmördarens saturnuskrympta sinnelaget ska nu också vägas samman med Månens disponent Merkurius. Jag ska erkänna att jag inte har några andra fall i minnet av Merkurius i Oxens tecken och kombinerad med den omåttliga Rahu,

Men givet psykets saturniska inskränkningar och Oxens ointresse för abstrakt tänkande, stämmer uppgiften om mördarens likgiltiga karriärväg bra, och Månen + Saturnus i åttonde huset är, tyvärr, ett uselt hus i  intellektuellt hänseende. Det motsvarar Skorpionens inflexibla natur så den saturniska hämningen av sinnet hittar ett maximalt ogynnsamt hus att verka genom.

Astrologen Charles Carter noterade dåliga sinnesstämningar hos människor med många planeter i åttonde, och jag känner några få fall av samma vara som jag upplever på samma sätt. Låsta i uppfattningarna och bara kapabla att reagera med hätskhet eller ogillande. Det är som om tankearbete är det värsta 8e-husmänniskorna kan tänka sig.

Men märk, det åttonde är ändå inte sista ordet! Vi har generellt det tredje huset för mentalitet och logiskt tänkande. Vad gäller för britten? Med Stenbocken som tredje hus/tecken är vi återigen tillbaka vid Saturnus och dess stryptag mot Månen - kvinnor, det egna psyket etc.

Det finns ingen väg ur eländet här. Mannen var troligen dum som en ko, och han kunde bara reagera som den simplaste sortens Oxe när någon blåser den på de tillhörigheter som just Oxen känner så starkt äganderätt till: ge igen med brutalitet.

Aftonbladet uppger att han diagnosticerades för paranoid schizofreni, men jag har inte granskat den typen av åkomma astrologiskt och vet inte hur en sådan signatur skulle kunna se ut. Kanske har vi redan inspektera den? Sjukdomar, noterade Carter, är aldrig "ett tecken" eller "en planet", utan flera faktorer i samverkan.

Jag inkluderar den friade "Palmemördaren" Christer Petterssons horoskop som ett tillägg. Den mannens primitivitet formligen osade ur hans porer och det är Oxens tecken inblandad i den sataniska axeln som ger en viktig nyckel till hans primitiva liv som kriminell suput. (Oxen = orala fasen, att mätta sig med stimulantia.)

Givet att så mycket gått åt pipan på Peter Sutcliffes himmel redan, måste vi också klassa Mars i nionde huset för "samvete" och högre medvetande som just bara "en samvetskatastof" - mannen hade ingen sund insikt i livets spelregler alls. Hans skyddsängel (det egna högre Jaget) var tyst i det här livet för att han skulle kunna rasa ur sig det onda han var född att rasa ur sig.

Det är svårt att greppa varför en del föds för att bara göra ont, trots att svaren från psykiatern Ian Stevensons reinkarnationsforskning ger tydliga nycklar. Själar mognar på sätt som inte alls stämmer med människans uppfattning om moral eller utveckling. KARMA tycks också vara en "fallande dominiobricksprincip" där ont som satts i rörelse tenderar att fortplanta sig över liven, likväl som gott. I något liv rinner så all ansamlad nedrighet ut...

Något för piratnedladdande och skattefuskande svenskar att tänka på. Alla dessa små fuffens bygger en KARMISK KROPP som en dag kommer att ta fysisk gestalt som en tvättäkta skitstövel... :-)

Se även diskussionen nyligen om skådespelaren Alan Alda och det tredje husets inverkan på mentaliteten.


Tillägg: Christer Petterssons horoskop.

Återigen, tacksamt nog, med födelseklockslag från www.stjarnrummet.com (i en tidigare upplaga).


Likt Alan Aldas himmel ett skolexempel eftersom sorgens element Vatten befinner sig i de tre vattenhusen och Petterssons födelse dignade under varningssignaler i dessa hus. Hans livslånga alkoholism tycks tydligt angiven av den "sataniska axeln" som nu ligger mellan 12e huset för fängelser eller andra institutioner och 6e huset för den egna hälsan. Månen och giriga Rahu i orala Oxen i 6e hälsohuset - räkna ut resten själv! Och ovanpå det Jupiter i Skorpionen (gifter, droger etc) i 12e för "ting man gör till sitt eget förfång".

Det mord han dömdes för (eller om det rubricerades som dråp, minns inte riktigt) kan med facit i hand återigen lokaliseras till 8e dödshuset. Här står liemannen Saturnus i ett tecken det inte passar ihop med, och angriper Solen (livet) i Väduren.

Hans epilepsi syns inte i tredje huset men väl, tror jag, av en debil Merkurius i Fiskarna som "överladdas" av horbocken Mars+Venus. Det här kan läsas både som sinnessjukdom eller ett psyke på drift och kanhända också som "epileptiska attacker" (Mars).

Tredje mentalitetshusets tillfälliga härskare Saturnus (som hos britten) återfinns som sagt i 8e dödshuset och Charles Carters åsikt om hemskt humör besannas åter! I Petterssons horoskop skiter sig 3e huset i Luft mot disponentens faktiska placering i Vatten. "Dissociation" - och nog ljög han som en borstbindare. Vilken mjölkko det var, frågan om han mördat eller inte mördat Palme.

Saturnus och Solen är bittra fiender och tecknen Kräftan och Väduren tillhör zodiakens första, "primitiva" tredjedel ("Personalism"). Och nog såg Pettersson till att göra allt till en show runt sig själv. Det var ett litet egobarn som...tv3 var det väl, matade med pengar för meningslösa tv-shower.)

Horoskopet rymmer det ovanliga förhållandet med en ascendenthärskare (här: Jupiter) placerad i det 12e huset för kroniskt lidande och svårförvållad skit. Att Jupiter är "naturligt god" tycks inte ha hjälp här då den smittades av en av de onda, södra månnoden (Ketu) och dessutom ingick i den självförbrännande sataniska axeln där Oxens dragning mot stimulantia var tydligt pådrivande från det fysiologiska sjätte huset.

Ett klockrent exempel på hur Jupiter "välvilligt" gödslar med sin energi även till det sämsta i en människa.

Inga kommentarer: