Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 mars 2010

JihadJanes aviga fullmåne

När Colleen LaRose alias JihadJane föddes var makterna på dåligt humör. Nästan allt är problematiskt i det här horoskopet!


Wikipedia uppger bara Michigan som födelseplats, så jag valde delstatens huvudstad Lansing för att få åtminstone några koordinater förutom, förstås, rätt tidzon.

Det visar sig att detta är dygnet för en misstänkt fullmåne. Frågan är om hon föddes före eller efter klockan sju på morgonen. Jag har valt en födelse efter sju eftersom oddsen är högre för detta. Då får vi dessutom en klockren fullmåne där Solen i Oxen opponeras av psyket eller Månen i dess så kallade debila tillstånd i Skorpionen.

Månen i Skorpionen haglar det av på den här bloggen närhelst någon skandalkändis synas i sömmarna. Det bekräftar visserligen Skorpionens mörka rykte, men är samtidigt djupt orättvist mot alla de "normala" känsloliven i detta tecken. Detta måste påpekas varje gång de psykopatiska skorpionerna dyker upp.

Flera inritade planetaspekter hänger också på Månen i Skorpionen. Skulle emellertid sinnelaget dröja kvar i Vågens sista grader, är inte den historien helt självklar den heller, för då uppstår istället en opposition mellan jagiska Väduren och balanserande Vågen. Det här brukar ofta antyda sociala problem, eller problem att avväga egenintresset mot partnerns behov. Men givet den blodiga profil JihadJane projicerat på nätet, kan man ganska säkert säga att detta inte är den estetiska (om än ibland lite ytliga) Månen i Vågen utan något mycket mörkare - en Skorpion!

Vad som skadar just det här skorpionpsyket är naturligtvis att tecknets härskare Mars - krigaren (Jihad!) - står stark i Lejonet och angriper sitt eget tecken! Detta leder till en våldsamt perverterad grund för sinnelaget. Lejon och Skorpion är, som bloggens läsare vid det här laget vet, en klassisk indikation på en dramadrottning som tappat alla nyanser. Liv eller död, svart eller vitt, Lejonet och Skorpionen förgrovar ofta nog individens uppfattningsförmåga. Man kan tänka sig en mental avtrubbning som behöver kraftigare effekter för att registrera något. Tidningarna berättar om alkoholism, som väl kanske några skulle klassa som avtrubbande... I vilket fall går droger och alkohol som hand i handske med en Skorpion i trubbel. Skorpionen är autotoxisk.

Liemannen Saturnus är ett litet undantag i det här horoskopet. Den står i Stenbockens 30e och sista grad, men eftersom Månen från sju och framåt aldrig hinner värst långt in i Skorpionen godtar också den indiska astrologin en "personlig" aspekt till Månen, trots att det egentligen är Vågen en Saturnus-Stenbock aspekterar (Saturnus "långa onda öga", 270°).

Därför har vi ett psyke som är dubbelt angripet av båda de naturliga illgärningsmännen och där den ena dessutom är Månens disponent. Naturligtvis är dessa kritiska omen!

Man kan också fundera över huruvida Saturnus "korta onda öga" (60°), som träffar Fiskarna och den goda Jupiter hemma i sitt empatiska tecken, kyler ner kvinnans förmåga till empatisk inlevelse på Saturnus iskalla sätt. Rent tekniskt "binder" tveklöst Saturnus den stora välgöraren och begränsar dess frihet. Och vad blir det kvar av godhetens Jupiter när också Mars angriper den?

Det är närmast överflödigt att nämna att Oxen/Skorpionen faktiskt bildar den "sataniska axeln" i det här horoskopet - det har redan samlats en uppsjö av ödesdigra omen... 

Båda de naturliga illgärningsmännen Mars och Saturnus gör maximal skada i det här horoskopet. Och det är i de lägena man måste fråga sig om inte Månens ökända "debilitet" i Skorpionen slår slint helt och blir till ett totalt wacko - inblandad i en fullmåne som sinnelagets platshållare också är. 

I JihadJanes fall stämmer de astrologiska spelreglerna perfekt!

Många svåra skorpioniska himlar har passerat revy på bloggen. På rak hand kommer jag att tänka på massmörderskan Myra Hindley (Månen i Skorpionen) och president Lincolns mördare John Wilkes Booth i samband med vars Mån-Skorpion jag diskuterade Skorpionen som ett "arketypiskt fält". Fler kan hittas under etiketten "mord".

Tidningarna tycks med SvD som undantag ense om att inte låta bloggare länka till skriverierna om JihadJane, men här är hennes historia i DN, - jag noterar att omdömet "lite dum" stämmer perfekt med en fullmåne i den trögaste axeln, den sataniska. Märk dock att födelsetid saknas, och tredje huset för mentalitet kan inte avläsas (planeterna på kartan här ovan ligger inte i sina faktiska hus).

Givet den sorgliga bild av en korkad loser som målas upp i tidningarna, upprepar jag mina ord från igår om horoskopet för chefredaktören på Nerikes Allehanda som publicerade Vilks Rondellhund: "...ödeslagarna låter dräggen utspela sånt här med varandra. Karma hittar alltid rätt nivå och rätt agenter för sin ständiga utbalansering av det totala skeendet." Föga anade jag då hur bokstavligen sanna de var!

På den nivån är alltså Vilks "förolämpningskonst", att han sparras av ödet mot ett totalt vrak.

Se även Lars Vilks horoskop här

1 kommentar:

Anonym sa...

Skyll Dig själv Vilks. Sådana som Du brukar ju vara rätt kaxiga och stora i truten. Sedan skiter de på sig när de ser sin egen skugga. Dessutom vet de inte att man kan be om ursäkt.
Det lönar sig aldrig att dessutom leka stolt.