Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 12 februari 2010

Skyttens tecken & utlandet

Aftonbladet har en fascinerande liten berättelse om en ung semestrare i Brasilien som blir väskryckt på gata, skjuten genom huvudet men överlevde och förväntas bli helt återställd.

Mina tankar gick genast till Josefin Crafoord som blev väskryckt fast utan skottskada i Argentina härförleden (horoskop i nytt fönster). Nu ska man inte dra några större växlar på att båda utlandsresenärerna är födda med Fiskarna som soltecken, känt som offrets tecken. Möjligen ligger det en poäng i att "martyr" egentligen betyder "den som vittnar", och att det kanske är en del av terapin och återställelsen efter ett drama att tala ut i pressen om sina upplevelser.

Det intressanta i fallet Josefin var att hon hade en viss problemvarning i Skyttens tecken just då hon reste utomlands för ett tv-jobb. Skytten är liksom Fiskarna ett jupiteriskt tecken, dvs, den expanderande Jupiter härskar, i Skytten via extern expansion och därav tecknets innebörd av "långväga resor", "forskningsresande", "utlandet", och så vidare.


Också AB:s intervjuobjekt hade avsevärda problem i Skytten och här finns en olycka, kanske genom eldvapen, tydligt inskriven i födelsehoroskopet. Det är attentatsmannen och krigaren Mars som kastar sitt onda öga 90° framåt och träffar själva semestrarens livsnerv: Solen.

Eftersom födelseklockslag saknas går det aldrig att säga hur allvarlig en sådan här attack är för planeterna är här inritade i den "naturliga" zodiaken som indikerar olycka i Skyttens naturliga 9e hus för utlandsresor. I det här fallet stämmer förstås det budskapet mycket bra, men sannolikheten är bar 8% att han faktiskt föddes med Väduren stigande i öster som sitt jag-tecken (1a huset) och Mars i 9e.

Faktum är att enbart en attack från Mars mot den dagaktiva Solen inte alls är tillräcklig grund för att måla fan på väggen och varna för att röra ett finger i sitt liv. Men i det horoskopet attackerar också Liemannen Saturnus från dödens tecken Skorpionen mannens Måne (sinne, psyke, själ). Månen symboliserar också livets början och slut, och därmed är båda Ljusen "märkta" av de primära "naturliga illgärningsmännen".

Är horoskopet av ett aktivt slag, som t.ex. det för en idrottsman alltid är, är det uppenbart att sådana här skönhetsfläckar på födelsehimmelen troligen drabbar som idrottsskador. I fallet äventyrare kommer olyckan i formen av andra incidenter.

Men livskraften (Solen) hor den här turisten var med honom! Den lyckobringande Jupiter är som sagt härskaren till både Fiskarna och Skytten och det betyder att både olyckan i utlandet mildras pga Mars disponeras av en "naturligt god" herre! Även Solen drar nytta av att vara jupiterisk!

Fiskarna som offret i all ära, men de brukar överleva, för det Fiskarna egentligen vill, det är att sjunga ut martyriets klagosång! Och det kan man bara göra om man lever. För ond undergång känner astrologin helt andra signaler än just Fiskarna. Se t.ex. den i Kongo morddömde norske soldatens horoskop. Den svenske hip-hopparen som dömdes för mord i USA är ett annat "svårt" fiskhoroskop. Notera att båda dessa morddömda har:

BÅDA DE NATURLIGT ONDA (Mars och Saturnus) I SAMMANSVÄRJNING MOT LIVETS SYMBOL SOLEN!

För Fiskarna som en mer positiv lösdrivare kan jag nämna en (okänd) person där Solen i Fiskarna (som turisten och Josefin Crafoord) som varit en vagabond i stora delar av sitt liv, periodvis på väg någonstans. Men också ett varmt hjärta för de utslagna (vilka personen pga egen svår ungdom identifierat sig med). Detta har lett till utlandsresor. Här hittar vi Jupiter (välvilja) i Skytten (utlandet).

Inte någon direkt kontakt till Solen-i-Fiskarna (enbart Mars kastar i indisk astrologi räta vinklar), men väl skapas här ett generellt samband mellan de båda jupiteriska tecknen, men här baserat på godhet eftersom Jupiter är hemma i härskarläge i Skytten och därmed inte "tar order" från någon annan (disponent) och utifrån denna genuina drift att komma hemifrån och utforska okända marker disponerar (och skyddar) Solen i offertecknet Fiskarna.

I ett annat fall av Solen i Fiskarna hade vi en person som jobbade i många år med arbetarskydd (Fiskarna som olycksoffret) men på ett administrativt sätt. Här hittar vi istället Jupiter i Vattumannen - ett mentalt Lufttecken som drar upp riktlinjer, skapar policy!

Aftonbladets SURVIVOR har samma oroliga övertryck som alla människor där ett Eldtecken (här: Skytten) och ett Vattentecken (Fiskarna) spelar en framträdande roll i horoskopet. Mest uppenbart oroliga av alla är förstås de rörliga tecknen som tycks leva bara när alla omständigheter ständigt förändras (jfr fiskstimmens runtdrivande i haven). Det är därför helt naturligt att den beskjutna avslutar intervjun med de här orden:

Det har varit lite av en livsdröm att åka hit, men det finns nya tillfällen att göra det. 

Inga bestående trauman för dem som fötts under den utforskande och hoppfulla Jupiter, inte! Antikens stjärnskådare verkar ha rätt, Jupiter hjälper individen framåt, där Saturnus låser, kontrollerar eller sinkar. Man kan spekulera över en annan utgång om Saturnus istället för att låsa Månen (det förflutna) istället låst Solen (nuet och skapandet av framtiden)...


Inga kommentarer: