Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 februari 2010

Blodig planet över Josefins huvud

Den otursförföljda Josefin Crafoord tycks ha hittat en ny födkrok i rapporteringen av sina senaste missöden (AB)! För inte länge sedan blev hon bestulen på sin väska på en bar i utlandet, och nu tar hon krog- och restaurangtemat ett steg längre genom att få en öl i huvudet!

"Jag vägrar vara ett offer", säger hon, helt i linje med sitt korrekta soltecken, offrets Fiskarna, och polisanmäler saken, också helt i linje med den koppling hon har mellan Fiskarna och polisiär formalitet i Stenbockens tecken! (Tycker mig minnas ett program vid namn "Stilpoliserna"...) 

Spontant påminner jag mig horoskopet för en av ateistklubben Humanisternas språkrör, som med samma mix av Fisk och Stenbock söker "rädda" barn från att bli "skadade" av religion. Tillåt mig att säga att det här med offerrollen verkligen verkar tillhöra Fiskarna - exakt som astrologin har traderat sedan antiken!

Uppenbarligen är fröken Crafoord omedveten om den här bloggens tidigare analys av missödet med väskan eftersom hon vågar sig ut i offentligheten fastän "svåra stjärnor" fortfarande hänger över hennes huvud!

Astrologin kallar fenomenet för planeternas "transiter" över känsliga punkter i det egna födelsehoroskopet. Vi kommer komplett med vår blivande livshistoria komprimerad i vissa planetära positioner, och sedan triggas vår öde vartefter tiden rullar ut vårt scenframträdande.

En teori säger att födelsehoroskopet synliggör våra tidigare liv på jorden, men det ligger utanför astrologin att se vilka tidigare liv som nu kombinerats om till vår nuvarande personlighet. Ingen själ, heter det, jobbar samtidigt med allt sitt snubblande i det avlägsna förflutna.

Här syns transiterna natten till söndagen i den yttre ringen och hur Josefins födelsehimmel hamnar mitt i ett krig mellan Stenbocken (som sagt) och en minst sagt drängig problematik i Kräftans tecken:


På himmelen vållar bråkmakaren Mars instabilitet i Kräftan sedan månader, och osäkrar det som borde vara tecknet för trygghet och skydd. Sedan en kort tid befinner sig en del kvinnor i extra fara eftersom Venus i transit genom Stenbocken nu utsätts för en opposition från denna lömska attackplanet - Mars gömmer sig bakom mammas kjolar! (Kräftan är moders- och skyddsprincipen.)

Det är ingen slump att fallet med "kvinnornas man", f.d. Länspolismästaren, har rullats upp under dessa veckor i Sverige! Hans horoskop innehåller just denna fega Mars som attackerar i skydd av Kvinnans tecken Kräftan, och attacken riktas mot ex-polisens egen Måne i Stenbocken! 

Också Josefins horoskop hamnar alltså i detta rödfärgade spänningsfält som ligger i "kosmos" för tillfället. Och Månen - den snabba sekundvisaren bland de transiterande planeterna - passerade gångna helg genom Kräftans tecken för en dubbel upphettning av den symbolik jag just skissat!

Jämför man Josefins födelseplaneter med transiterna, ser man på ett allmänt sätt att de här dagarna innehöll en förhöjd risk. Hennes vardagsliv (utanför den officiella, solära yrkesrollen) tecknas av Månen i Väduren, och denna färgas av planeten Mars. 

Hennes officiella person tecknas av Solen i Fiskarna och denna disponeras i sin tur av Jupiter (i rättsliga Stenbocken). Den som funderar en stund över den dubbelexponerade himmelen här ovan inser snart att alla ingredienser är inblandade! Mars, Venus, Solen, Månen, Jupiter.

Problemet med "transiterna" är det kostar mer än det smakar att lägga upp listor för vilka dagar som är "säkra" och vilka som är "osäkra" - man hinner inte med att leva livet på riktigt. Därför kommer det för alltid att vara så att dårar utsätter sig för maximala risker genom att snubbla in på ställen intelligenta människor överhuvudtaget inte har något intresse av...

*****


Se även horoskopet för "väskryckardagen"... och milda makter, var inte var blodplaneterna Månen (vätskor) och Mars (skadegörelse) inblandade även på den himmelen! Den gången var Mars generellt en "incident", och Månen som kvinnoplanet står även för livmodern, symboliserad av kvinnor deras markanta fixering vid väskor - en symbol för kvinnans kroppsliga natur och funktion... Ett omen om ett tillbud var det i vilket fall även då.

Är nu Josefin smart undviker hon nästa månpassage genom Kräftan och den därpå, ända tills olycksplaneten Mars hunnit ur tecknet och slutar bestråla hennes medfödda vilja att sätta dit andra för deras brist på stil. Minns Stilpoliserna!

Det är fullt möjligt att en själ själv arrangerar dessa tillbud med andra själar, telepatiskt eller i förväg, innan tiden börjar rulla, för att den VILL leva ut t.ex. sitt inbyggda polistema...

Skitstövlarna hjälper alltså bara Josefin att ta sig igenom det här här offer/dominans-motivet som är en del av hennes medfödda "karma" i detta liv. (Jag anar oråd så fort jag ser någon designa hundkoppel i silver...)

Livet är mystiskt, när man väl börjar syna det i sömmarna!

Inga kommentarer: