Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 31 januari 2010

Leif GW Persson om Göran Lindberg

Lindberg var rektor för polishögskolan sedan några år tillbaka, idealist ända in i märgen och lika charmig och inställsam som ett rutigt papper. Själv var jag som vanligt besatt av enbart mina egna idéer, långt ifrån lätt att umgås och arbeta med.


Checklista för  "som vanligt besatt av enbart mina egna idéer, långt ifrån lätt att umgås och arbeta med":

  • Psyket/Månen i samma kantigt legalistiska Stenbock som Lindberg - en perfekt synergi om det inte varit för Perssons Mars som skapar en extremt solitär och bufflig natur!
  • Venus i egocentriska Väduren, kan egentligen bara kooperera med sitt eget ego och dess syn på vad som är jämvikt eller harmoni.
  • Båda ovanstående tecken bildar ett präktigt egenmäktighetssyndrom som dock pga planeternas natur i huvudsak uttrycker sig som en känslomässigt svår natur, ständigt i maktkamp med andra.
  • Solen i Vattumannen opponerad av Jupiter (uppblåsaren) i Lejonet, indikerar en intellektuell individualism (trots att Vattumannen taget för sig representerar kollektivism). 
  • Persson delar det svenska nationalhoroskopets Vattuman-Sol där tecknets härskare Saturnus också ligger i Luft, i Tvillingarna. Saturnus är en tung planet och allt graviterar mot den - likna den gärna vid Aristoteles Förste Rörare, den drar evolutionen i riktning mot det slutmål den själv gjort upp i skapelsens begynnelse (teleologi).
  • Månen/Mars är faktiskt baserad på samma Saturnus men nu i det praktiska Jordelementet, så egenmakten når här närmast patologiska nivåer. Tur att Perssons intelligens är avsevärd (Solen konfigurerad med expansionsplaneten Jupiter), i övrigt är det bara en smutsig diktator över hela himmelen!
Det är möjligt och t.o.m. sannolikt att Persson föddes mer än cirka sex timmar in på dygnet, och i detta fall har Månen hunnit in i Vattumannen för en tekniskt mer exakt nymåne. Men med denna anses Månen (psyket/reflektionsförmågan) vara "bränd", vilket gör Persson om möjligt ännu mer insjunken i och besatt av sin egen tankevärld! 

För kriminologins skull är förstås brottslingens Mars kopplad till det egna sinnelaget illustrativt, men även som en hyperluftig natur Sol och Måne i Luft med bådas disponent (Saturnus) också i Luft, bereds ämnet kriminalitet spelrum genom det kvarstående egenmäktighetssyndromet. 

Bildat genom Mars och Venus ser vi dessutom en version på "horbockssyndromet" och då det excessiva libido som tenderar mot våld - Mars kastar sitt onda öga fram mot Venus. "Kvinnovåld". 

Som extremt intellektualistisk Vattuman och med en mentalt stabil Saturnus i nyfikna och kritisk-analytiska Tvillingarna, förefaller den här våldsamma tendensen ändå inte vara del av Perssons egen person. Men som Göran Lindbergs horoskop visar, vet man aldrig! På den himmelen var det lätt att stirra sig blind på den skenbara idealismen i kvinnofrågor (Jupiters välvilja riktad mot Månen/kvinnofrågan). 

Vad man däremot kan säga om hans "egenmäktighet" är att baggen och stengeten i kombination har en klart macho stil! Anna Anka fascinerar kanhända eftersom hennes horoskop både innehåller mjuka delar i Vatten och denna "ful-i-käften" som ett Eldtecken i direkt friktion med ett Jordtecken ger. Det finns något mycket manhaftigt över en del av hennes personlighet. De här typerna är sträva och bristande i förfining. Lätt rörda till ilska och då producenter av parodiska maktdemonstrationer! Men detta verkar inte riktigt stämma på GW, och förklaringen heter Saturnus - den självkontrollerade.

Också f.d. Länspolismästaren hade ett direkt angrepp på sitt eget psyke (Månen) från krigaren Mars, fast från ett förstulet och bedrägligt läge. Perssons ev. Måne och Mars i kombination disponeras av kontrollplaneten Saturnus vilket gör Persson att tygla sig! 

Skulle Perssons Måne istället ligga i Vattumannen bryts den direkta kopplingen till Mars men Saturnus förblir sinnelagets disponent. Och jag tror inte jag vet någon person i det offentliga Sverige som är lika coolt släpig som GW! Detta är helt och hållet för att han från början till slut domineras av Saturnus, som i Indien kallas shani, Den Långsamme!
:-)


*****



Apropå Saturnus som Den Förste Röraren, se det här inlägget om teleologin i fysiken. Biologin förnekar som bekant ändamålsenligheten i tillvaron och merparten av dagens sekulära människor har gått på den falska läran om alltings meningslöshet - astrologin har alltid lärt ut tanken om TELOS och det är kanske därför nattståndna grupper som Humanisterna pucklar på den av all sin kraft, samtidigt som de dyrkar biologismens deprimerande bild av människan.

Inga kommentarer: