Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 5 januari 2010

Frälsaren från VoF-mentalitet?

(Obs. Långt inlägg på sju A4-sidor/1900 ord.)

Victoria Dyring årgång 2005

I den mer försonliga uppföljningen av blogginlägget om VoF:s mobbingutmärkelse till "årets förvillare" noterade jag, med utgångspunkt från förvillerskans och den hyllade folkbildarens horoskop, att VoF:s val var utmärkande för västerlandets nuvarande kunskapsteoretiska problem: man premierar det de antika grekerna kallade Jord- & Vattenelementen - Platons sublunära grotta in i vilken de fega empirikerna dragit sig, ilsket fäktande mot påståenden att det är möjligt att varsebli på nivåer bortom de fem sinnena.

Till sitt försvar anför de sin skyddande empiriska metod, trots att denna i princip inte kan användas på annat än döda ting, aldrig på levande väsen. Telepati, t.ex., är inte signalutväxling mellan två klumpar materia utan mellan levande medvetandevarelser. Väst är f.n. höljt i en mörk självlögn och inser inte att materialisten bara söker monopolisera kunskapsbegreppet för penningens/maktpositionens skull. I en andlig världsbild spelar fysisk position naturligtvis ingen roll - medvetandet är inte lokalt bundet till materien eller enskilda hjärnor!

Föråldrade idéer som den om precis positionsangivelse i en mätbar hackordning smörjer hela vårt döende civilisationssystem (vad är detta för GPS-neuros hela västvärlden lider av?) - kontrolldåren löper amok i slutet av det gamla 1800-talsparadigmet. Det ligger således åtminstone en del i andra kulturers västhat och deras påstående att vi är Djävulens folk på jorden!


Samtidigt hånar materialisterna de få människor som faktiskt har kapacitet att röra sig i den frontlinje den självutnämnde jordiske arrangör av nödvändighet inte vet något alls om, hånar dem som tillhör avantgardet och som i en mer snillrik nation än Sverige skulle hyllas som de hjärnstormande kreatörer och paradigmsättare de är: Eld- och Luftmänniskorna. (Annika Dahlqvists horoskop - i nytt fönster.)

I uppföljningsinlägget visade jag hur de här två typerna närmast perfekt illustrerades av evolutionsbiologen och dietfilosofen VoF valt ut att hylla respektive håna.

I åsiktsfascistiska Sverige söker man således döda profeterna (siarna) så att allt som återstår är en hoper överstrukturerade tjänstemän och  marginalkommentatörer. Dessa sitter och arrangerar sin verklighet som barn leker med Lego-bitar i tron om handläggaren är kung och att det är i bitarna som sådana svaren finns - eller möjligen i deras sinnrika fast paradoxalt nog helt medvetslösa och slumpmässiga organisation. För en konstprofessors kritik av Darwins flummiga formulering "naturligt urval", se detta inlägg.


*****

Men i Victoria Dyring, som nu tar över SVT:s vetenskapsmagasin (SvD) kanske lösningen på Sveriges flerhundraåriga brottning med slavandet under materia når sin brytpunkt (se nationalhoroskopet). På Dyrings födelsehimmel hittar vi både den visionära nyfikenheten och förutsättningslösheten vi såg hos Annika Dahlqvist. Men även en sida som relaterar till det döende materialistiska 1800-talsparadigmet - den närmast biologistiska tonarten från VoF:s upphöjde "folkbildare". Hennes horoskop innehåller alltså båda de delar jag efterlyste i en och samma person!

Vad jag inte sade i det tillägget är att Jord och Eld inte helt lätt samexistear i en och samma företeelse (t.ex. ett människoöde). Ett födelsehoroskop så slitet i två så oförenliga riktningar röjer en människa som inte längre likt den gamla unkna stammen materialister kan blunda för fenomen som den i USA livaktiga integrala filosofin. Det gör ont i fogarna när den gamla människan hängs av och den nya människan (och hennes vision) kommer i sitt eget!

Victoria Dyring bör, för att leva upp till den framåtriktade (solära) potential hennes födelsehimmel uppvisar, vara medveten om det groteska systemfel som den västerländska vetenskapen begick när de helt sonika lyfte bort medvetandet (Eld) ur ekvationen för att sedan styvmoderligt förklara det för en sista och marginell sidoprodukt av materiell (och blind) evolution. Det är på den här villfarelsen evolutionsbiologer och neurologer idag skaffat sig en roll som uppburna idoler bland de "hårda" vetenskaperna.


*****

Notera hur Dyrings födelse inträffar på det tredje Jupiter-varvet efter Annika Dahlqvists födelse. Åter är Zeus/Jupiter/Guru - det högre medvetandet - hemma i sitt positivt polariserade Eldtecken Skytten.

Skyttens personifikation, kentauren Kairon (även Chiron, Cheiron), var för övrigt känd i myten som den sårade helaren - apropå den skada som VoF kollektivt orsakat Visionären Dahlqvist (och som alla dessa medlemmar nu, beroende på graden av engagemang, kommer att få betala tillbaka i detta eller ett kommande liv - notera att det uppstår ett mångfalt starkare karma när man sätter en folkopinion i rörelse mot en enskild människa och att återbetalningen kommer att kännas i motsvarande grad).

Om Kairon kan sägas att bara den som själv smakat prövningar och övervunnit kan uttala sig auktoritativt om erfarenheter (som underbegåvat folk som skränar ordet "empiri" utan att ens förstå termens djupara betydelser). Djuppsykologen James Hillman upplevde att den sanne läkaren - som varit med och inte bara sitter till doms över andra från sitt ministerium - har vunnit DET DAIMONISKA. Detta är en kraft som inte ens den materialistiska vetenskapen innefattar i sina kalkyler!

Medicinska universitetet Duke, North Carolina, minner om
äldre tiders insikter - alls inga "förvetenskapliga" metaforer!

Den här förståelsen, som kan kallas vishet, är inte tillgänglig för taxonomer som förfallit till att bara upprätta tågtidtabeller och bevaka deras efterlevnad. Sverige är till brädden fyllt av folk som ränner runt och gärna i redaktionell vi-form beskriver sakernas tillstånd formellt och hur faktor A förhåller sig till faktor B. Det improduktiva Organisations-Sverige har ätit sig in i allmänheten.

Vi talar slavar under Saturnus i dess lägre manifestation som förnuft! Systematikerna beskriver bara död, bara gårdagen, bara de uppspikade staketen! De vill kontrollera!

Eldsjälen, å sin sida, skådar redan det nya! Elden är portalen för Liv och glädjen att leva. Anden levandegör medan Saturnus - bokstavstron och det empiriska systematiserandet - dödar. Sverige blir därmed per definition ett land fyllt av mördare, mördare av Livet. Inte undra på att så många avskyr religionerna som är en av Livets sista bastioner före den artificiella människan helt sjunkit under all radar (och detta är slutet på en civilisation - för nu återstår bara mekaniseringen - reservdelsmänniskan).

Ett av Sveriges förnämligaste mordvapen är förskrivningen i tid och otid av piller, för att inte tala om lönsamhetstänkandets systematiska stöld av Tid från människan. Dessa två går inte otippat hand i hand, som framgår av chockterapier som KBT vars grundsyn på människan är att hon är en enkelt omprogrammerbar maskin. Välkommen till Ultima Thule, landet för de fördömda, de som inte hade så många plus på sitt karma-konto när det var tid för återfödelse till jorden.

*****

Dahlqvist och Dyring delar den magnifika kombinationen av Solen och Jupiter, vilket särskilt i Eldelementet (och i synnerhet här, i Jupiters positiva hemmatecken) är en oslagbar indikation på vidsträckt intelligens.

Amerikanerna hyllar som en halvgud sin religiöse filosof William James - en av dem som aspirerar på titeln pragmatikens fader fast den med mer rätta verkar tillhöra C.S. Peirce. James horoskop är ett av de mest extrema Skytten-horoskop jag hittat så långt, och det förvånar inte att det vidhäftar ett så firat livsöde!

Men... Dyring är född en smula baktung och att födas svensk är inte en belöning för väl förrättat värv i tidigare liv, utan snarare motsatsen. Själva kollektivstämpeln Vattumannen på det här landet (se nationalhoroskopet) talar om en "one size fits all"-mentalitet. Den som tänker avvikande ställs vid VoF:s skampåle.

Rabaldret nyligen bara exemplifierade ur ett nytt perspektiv vad vi alltid vetat om svensk jantementalitet. Den nya interaktiva nätpressen med läsarkommentarer har också avslöjat hur illa det står till med stora delar av befolkningen, vilken apskock som pga egoistiska tidigare liv straffats med en återfödelse som svensk.

Den här begränsande tankefriheten har sedan ingått ohelig allians med den naiva realism som svensken via sin natursköna miljö och nämnde Linné kommit att uppleva som sin tillgång. De svensk-tyska banden ledde också landet mot kemiindustrin och, simsalabim!, här har vi genast ett land av filosofiskt och religiöst fullständigt indifferenta biologister som istället fallit tillbaka till naturdyrkan trots de mäktiga framsteg den mänskliga anden gjort på andra håll i världen.

Den mest extrema formen av inomvärldslighet har bloggen identifierat som den "sataniska axel" som löper över polariteten Oxe/Skorpion. Fysiologiskt har Oxen och Skorpionen en antik identifiering med mun och anus respektive, så satanism kan ses som en metafor för en fullständigt oandlig människa, enbart inriktad på sin mest grundläggande sinneskonsumtion (och elimination i syfte att kunna konsumera lite till). Därför betraktar svensken i ett tankeliv som är likformigt från norr till söder klädbloggar och matmagasin som sina heliga skrifter.

*****

Likt Karen Blixens avstannade författarskap delar Dyring därför risken att bli en firad men ytterst sett improduktiv skandinav, och det pga identifikationen med den enkla naturen och med biologiska förklaringsmodeller. Det är sinnelagets indikator Månen som bara några få timmar in på dygnet anträder sin mest jordnära och sinnesorienterade placering i Oxen. Därtill går den och blir tämligen politiskt korrekt via närheten till den konventionella naturvetenskapens härskare Saturnus.

Notera att allt detta händer i Jordelementet, den visionära Skytt-Solens värsta fiende! Jord är "gammal" kunskap, ointressanta fakta som gårdagen etablerade via sin empiriska utnötningsmetod. Detta är långt mindre än vad Solen spetsade av Jupiters högre medvetande är kapabel till! Här finns ett bagage (Saturnus indikerar alltid hämskor förmedlade genom miljö och fostran) som söker hålla tillbaka ödets optimala fullbordan! Saturnus stinker av karma från tidigare liv som rullas över till detta - på gott och ont.

Saturnus, denna tidens (och därmed evolutionsföreställningen) härskare regerar i sin negativa polarisering ("syndafallet") över Stenbocken. Stengeten, utförligt beskriven på den här bloggen, är metafysiskt en av Satans eller Pan/Fauns symboler. Han är, som Jesus aggressivt fräste, "denna världens furste" - den största motståndaren till den judiske vishetslärarens försök att få enkelt folk att upptäcka att de har en andlig, bortomvärldslig komponent och att skatter inte skall samlas i den biologiska sfären utan i det himmelska:

M I N D  O V E R  M A T T E R

Tagen som inomvärldslig process är emellertid Stenbocken (och dess herre Saturnus) ett under av driftig imperiebyggarkonst, som omvittnat av det längre blogginlägget om Ingvar Kamprad.

Månen och Saturnus hos Dyring (och Blixen) indikerar därmed en viss baktunghet (för att inte nämna tungsinne) vilken i den astrologiska symbolvärlden logiskt skär sig mot den extremt framåt Skytt-Solen.

Här hänger ett öde i vågskålarna. Den saturniska bindningen bakåt, och det upplevda beroendet av konkret miljö kan mycket väl kosta Sol-Jupiter dess maximala självförverkligande. Det kan mycket väl sluta som en mainstream-karriär med Nobelmiddagar och glitter (toppen på världsberget, Saturnus och stengetens dröm om kontroll och herravälde).

För minns att Jupiter är lyckostjärnan och i kombination med Solen indikerar den inte bara medfödd intelligens utan också framgång i karriären.

Månen med Saturnus kan indikera att den konventionella världens prestige kväver den sårade helaren Kairon och att det här är ett förlorat profetöde. Skyttens nyfikenhet kan kortslutas av den materialistiska konventionalismen på samma sätt som så ofta ett horoskop med Jord och Eld i dominans kortsluter sig och blir en kamp på Jordelementets villkor.

"Anden är villig men köttet är svagt."

*****

Å andra sidan saknar ovanstående karta födelseklockslag, och preciserandet kan vända allt upp och ned. För med födelsetidpunkten kan de skilda budskapens respektive dignitet rangordnas. Därför väljer medvetna individer ibland att hålla hårt på sin födelsetidpunkt. De vet att de därmed lägger ut hela sin själ till världens beskådan!

I enlighet med ovanstående bör dock ett välorganiserat och statistiktokigt land som Sverige i efterhand kunna se att den här trettiodagarsperioden 1972, med Solen i kombination med Jupiter, resulterade i ovanligt många lyckosamma karriärer. Dyrings födelsedag med en mån & saturnuskombination är långtifrån den vassaste under perioden!

Men en viss trend röjdes redan i programtiteln som gjorde henne känd: Hjärnkontoret. Solen står för solklar kognition och Jupiter expanderar på tema. Hjärnkontoret är alltså en korrupt, biologistisk version av vad saken egentligen handlar om: kraftfull ANDE som finner sitt uttryck (möjligen korrelat) i en genetiskt stark hjärna. Det är alltså INTE fråga om genetiskt stark hjärna som PRODUCERAR medvetenhet. Tills väst slutar blanda bort korten, lär inget Absolut Gott komma härifrån.

Muterande virus ska ses som att Naturen är intelligent och sannerligen inte tänker låta arten människan inbilla sig att hon kan ta kontroll över hela Systemet. Bortom materialistens horisont finns dock fenomen som själavandring och de karmalagar som har viktiga uttryck i anomalier och handikapp vilka uttrycks genom den Lägre Naturen - det som är ateisternas och de "vetenskapliga materialisternas" marginella hållhake på Verkligheten.


_____

Lästips. Amerikansk bråkmakare inom filosofin och kunskapsteorin: Ken Wilber. Bara författarens Erland Lagerroths omnämnande av honom (och andra av hans kaliber) fick VoF att dela ut sitt dummerjönspris för några år sedan. I antologin "Quantum Questions" från 1983 gjorde sig Wilber besväret att samla in allt som de stora Nobelpristagarna (och några till) som sjösatte den moderna kvantfysiken sagt i ämnet religion.

Det visade sig där att mänsklighetens smartaste tänkare (inom fysiken och den fysiska matematiken) genomgående hade en religiös grundsyn, om än inte strikt uppknuten till ett kyrkoförbund eller ens en specifik religion. Undantaget den mäktige Werner Heisenberg som var uttalad hinduist! Från tv-serien MASH (om slackers under Vietnam-kriget) och ABBA:s skivomslag ARRIVAL känner nästan alla till Bell-helikoptern, åtminstone dess välbekanta glasklot till cockpit. Dess uppfinnare, Arthur M. Young, berättade långt senare att han drömt om viktiga insikter i sin vetenskapliga och sedan filosofiska karriär via astrologisk symbolik!

Detta är, underförstått, vad Sverige slåss mot och söker utvisa från sina trakter: en intelligens så hög att den ateistiska myten hamnar i sin rätta belysning och framstår som den ursäkt för genuint mod och äkta vision som den är.

1 kommentar:

Mark sa...

Wow, du har så rätt att du har fel. Eller var det motsatsen?