Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 27 januari 2010

Astrologin: Ja, pengarna styrde.



Horoskopet för dagen då Världshälsoorganisationen utfärdade pandemivarningen tyder verkligen på att det här var riggat av läkemedelsindustrin då de såg en lukrativ möjlighet öppna sig. (Se artikel i SvD.)

Tillfälliga bloggbesökare kan inte se vidden av det moraliska haveri och den gränslösa girighet som horoskopet beskriver. Dess infekterat röda infärgning är visserligen en liten vink, men säger egentligen inte mycket.

Låt mig få peka ut några av de olika bölder som samverkar till något som faktiskt inte verkar handla så mycket om att behandla sjukdom som om Penningen som sjukdom i sin egen rätt!

En astrologisk tolkning kan vara extremt komplex, men för allmänt bruk och för den med någon kunskap om astrologin, redovisar bloggen bara grova riktlinjer. Som t.ex. att den välvilliga läkar- och helarplaneten Jupiter tiger still på denna himmel.

Från Jupiter utgår inte någon gynnande aspekt alls denna dag. Istället mottar den i sin naturliga välvilja en begränsande kontakt från Lejonet. Den senare är en chef eller nyckelaktör i något avseende. I Lejonets tecken befinner sig vidare kontrollören Saturnus, här illa placerad eftersom Lejonet står för en spontan slösaktig generositet, motsatsen till planetens karaktär.

Saturnus står i Lejonet, ett tecken som skulle kunna symbolisera den goda och faderliga läkaren, men planeten är en slug kalkylerare ("den stora bringaren av illvilja") och söker lägga beslag på den kapacitet till förmerande (vinst) som Jupiter har det i sig (Saturnus som annekterare).

Jupiters godhet har fått en parasit på sig, godheten instrumentaliseras. Som härskare över Skytten/Cheiron (den sårade helaren/läkaren) kan man säga att läkarkåren denna dag manipuleras via formella (Saturnus) medel från ett "Lejon" som inte är odelat gott. Är Lejonet en markör för en uppdragsgivare - läkemedelsindustrin?

Vad vi istället hittar utan några om eller men, är ett sjusärdeles fult EGENMÄKTIGHETSSYNDROM skrivet mellan den självtjänande Väduren och den legalistiska och världsliga maktens Stenbocken. Hela himmelen ropar ut att vad som än deklareras av en världslig auktoritet (Stenbocken) denna dag, görs inte av ett altruistiskt (Jupiter) syfte, utan tvärt om med en mycket angelägen enskild part.

Bloggen arbetar med den psykologiskt mer exakta zodiaken som uppfanns i Babylon och fördes vidare till Indien innan grekerna strulade till allt (så att vi i väst i dag ligger nästan ett helt zodiaktecken snett). Enligt den arketypiska zodiaken låg Mammon bakom pandemivarningen: Solen passerade penningens tecken Oxen (vilken förvisso också symboliserar kroppsligt välbefinnande).

Det inbjuder förstås till mothugg att blankt påstå att Oxen i det här fallet syftar på vilja att sätta sig på en stor säck pengar, men granskar man tecknets härskare Venus (pengar, välmående, kärlek, etc), finner den faktiskt i Väduren en självtjänande och egoistisk inställning. Och generösa Jupiter kan inte ge något motbud eftersom den hålls kort av den instrumentaliserande Saturnus. Lägsta betyg för Venus alltså.

Det som avgör saken är att Venus här degraderas från sin afroditiska roll som tillhandahållare av fröjder, till en frankt talat, vidrig rovkapitalist. För Venus ramlar här rakt i klorna på Vädurens härskare, hemma i sitt eget tecken och därmed en grym kraft för egoistiska och självtjänande initiativ! (Pandemideklarationen är i sig ett rent exempel för Väduren som initiativtagare, påbörjare, startsignal, etc.)

Den här kombinationen av Mars och Venus betecknas som "hor- eller horbockens signatur" på bloggen, och från fall till fall avgörs om vederbörande lyckats kanalisera denna överenergi i någon annan riktning än vara ute och hora efter andras pengar på gator och torg.

Eftersom Månen (sinnelaget, en subjektiv planet) passerar genom zodiakens egen mr Scrooge, det samlande lägga-på-hög-tecknet - en riktigt snål Joakim von Anka - och den här viljan till makt eller ackumulation är fullständigt barock via kombinationen med den giriga demonen Rahu OCH denna indikation stämmer in i det egoistiska och monetära motivet i Väduren med EGENMÄKTIGHETSSYNDROMET som följd, ser vi här bloggens hittills mest katastrofala illustration av storskalig girighet.

Till skillnad från horoskopet (nytt fönster) för det som kallades det första konstaterade dödsfallet (i Mexiko), har vi inte ens något anmärkningsvärt problem i Vattenelementet här, det element som borde vara i totalt kaos för en verklig global katastrof. Vatten är ett "smittspridande element".

Inte ens Googles grundande (nytt fönster) under en liknande diktators-konfiguration var lika avskyvärt låg som det här horoskopets allmänna nivå. På Google såg man faktiskt Jupiter göra en del gott (folk gillar Google och struntar i dess monopoliserande tendens)!

Nej, det här tycks vara läkemedelsindustrins och ytterst det kapitalistiska samhällets eget horoskop. Grattis. Baggen och bocken kombineras i ett lågt, lågt kreatur som bara söker positionera sig själv högst på världsberget. En Joakim von Anka på toppen av en pengahög. Jag kan bara se att detta beskriver läkemedelsindustrin bakom frontmannen WHO.



Tillägg. Just klar med texten och jagande länkadresserna upptäckte jag att pandemideklarationen redan kommenterats, och det så sent som 30 november 2009. Det hade jag helt glömt! Den texten andas samma skepsis, för den som vill läsa en variation på tema (en något längre text).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken jävla tur att det bara är du och Burmas junta som tror på astrologin tokfan.Min imaginära golfboll gömd i fickan strålar nu likt planeterna och känner att du är ond om man tittar på fotografiet av dig så nog liknar du fan.

Seaward sa...

För deras skull hoppas jag medicinindustrin inte _genomgående_ befolkas av den här typen av mentalitet. Inte ens ett försök att hänga upp den emotiva och störda utsagan på något systematiskt tänkande eller en argumentation.

_Det_ bör astrologin ha kredd för, att den åtminstone jobbar utifrån en regeluppsättning och sedan drar slutsatser därav.

Vissa resultat är tyvärr inte lika roliga som andra, och då är det klart att t.o.m. astrologen ser ut som själva fan i ögonen på den mötte sin egen akilleshäl...