Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 december 2009

"Ställningen i halvtid"

Med reservation för att några inlägg klumpat ihop flera personer av samma soltecken och eventuella felskrivningar, ser ställningen för närvarande ut så här: slumpen har velat det så att zodiakens sista och första tecken har etiketterats flest gånger.
  • Väduren: 36
  • Oxen: 28
  • Tvillingarna: 24
  • Kräftan: 28
  • Lejonet: 21
  • Jungfrun: 20 
  • Vågen: 25
  • Skorpionen: 27
  • Skytten: 14
  • Stenbocken: 33
  • Vattumannen: 30
  • Fiskarna: 36 
Skytten är beklämmande underrepresenterad och jag undrar varför. Den första tanke som kommer för mig att detta var det minst belastade tecknet i min undersökning av 136 dömda brottslingar.

Är det nu denna nobla tendens hos Skytten som går igen även på bloggen eftersom merparten av inläggen bara hämtas från skandalpressen i ögonblickets ingivelse?

Om vi bortser från möjligheten att undertecknad har ett horn i sidan till just Skyttarna, kan man tänka sig att futtiga 14 förekomster bekräftar att folk som skapar rubriker sällan gör det för sin godhet?

Nej, jag tror det är bloggaren själv som bidrar med en blindfläck som felfördelar Skytten! Född ett år då begränsaren Saturnus passerar detta tecken, säger astrologins logik att jag bör vara sval i just det området! Eller fixerad!

Ja, hur beter sig Saturnus egentligen? Skytten är positivt polariserad, så Saturnus i detta tecken är av aktiv typ - den söker aktivt upp saker att "fixera" och definiera (undefär som bloggen uppträder). Jag borde därför omedvetet ha skannat (i det undermedvetna där vi redan VET!) efter extra många Skyttar att ringa in och definera (Saturnus älsklingssyssla)!

Efter lite stötande fram och åter verkar ändå det rimligaste - om vi bortser från de meningslösa materialistiernas förklaring att allt ÄR meningslöst och slumpbetonat - är att det just är mitt val av tidningsrubriker att kolla upp som skapat det här dippet.

Så länge fokus ligger på skandalskriverier, lika länge kommer Skyttarna att hålla sig lite i utkanten, liksom för övrigt Lejonet och Jungfrun som heller inte var i närheten av toppen i Väduren/Fiskarna. Faktiskt är Jungfrun känd som ett puristiskt och lågmält tecken som söker sköta sin kort rätt, och Lejonet har ju faktiskt en praktfull hederskänsla.

Inga kommentarer: