Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 december 2009

Kampusch kidnappare: hygientok




Natascha Kampusch, kidnappad åtta år i en källare (horoskop med födelsetid här), har berättat en detalj om livet med kidnapparen som är GULD värt. Enligt Aftonbladet var han en hygienneurotiker.

Just en sådan detalj hjälper oss att klarlägga födelsehoroskopet, som saknar födelsetid. Så besvärligt eller oroligt är det här dygnet, att såväl Solen som Månen byter tecken under de 24 timmarna. Först är det Månen som under förmiddagen lämnar Lejonet och går in i Jungfrun, och sedan, någon gång efter 15.00, byter Solen från Väduren till Oxen - allt enligt den sideriska zodiaken enligt indiska statens norm ("Lahiri-korrektionen").

Vi vet att Fiskarna representerar befläckelse och att Jungfrun mittemot står för orörd "jungfrulighet". I spänningen mellan dessa två tecken uppstår många kroppsliga "nojor" och jag har just föreslagit hygienneuroser i något tidigare inlägg.



Det lutar starkt åt en födelse efter halvnio på morgonen för ett psyke eller sinnelag i Jungfruns tecken eftersom detta innebär att olycksbringaren Mars får "klar sikt" att kasta ett opponerande öga mot den jungfruliga kvinnan i Jungfrun. Här är då Priklopils vansinnesutbrott över att hon "smittade" ner han bostad med hårstrån och liknande.

Det är Jord och Vatten som möts här, och Mars talar om turbulens och kanske ett äckel inför de bakterier som särskilt Vattenelementet är en kanal för. Hela branschen med sanitetsprodukter, dambindor med mera, spinner på människans ogenomtänkta förhållande till den här axeln mellan Jungfrun och Fiskarna, hygien och "slampighet"! Både män och kvinnor drabbas således av samma polaritet och kan tappa proportionerna i dessa frågor.

Intressant är frågan om Solen hunnit lämna Väduren ännu (c 15.45). För om inte, har vi ytterligare ett fall av det nästan uttjatade "egenmäktighetssyndromet" på kidnapparens himmel. Och ännu en gång visar det sig i så fall att planeter hemma i härskarlägen alls inte garanterar ett friskt beteende. Solen upphöjd i Väduren och Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken har i så fall likväl samverkat till egenmäktigt förfarande, och i det här fallet är det inte lätt att peka på vad som fått mannens förstånd att spåra ur... (Se just föregående inlägg om underhållaren Bing Crosby.)

Saturnus står invid södra månnoden Ketu, den avhuggna draksvansen (straffad för den eklipsskapande demonens girighet i indisk tradition). Möjligen skulle man kunna kombinera egenmäktigheten (Vädur/Stenbock samtidigt aktiverade) med denna indikation och dra slutsatser om en derangerad vision (Solen i Väduren är dock ett visuellt Eld-tecken). Motståndet från Jord-elementet (Stenbocken) kan skapa en distorderad och i omgivningens ögon mycket märklig typ av ambition.

Jag tror emellertid inte att den iakttagelsen är tillräcklig. Åter riktas blickarna mot den mycket instabila oppositionen mellan Månen och Mars - ingen av planeterna är särdeles bra placerade. Däremot vittnar Kampusch om att han aldrig förgrep sig på henne sexuellt, och historien är faktiskt bara underlig!

Frågan blir om han var en kvällsfödelse med en Sol i Oxen (och Månen i Jungfrun). Att ha båda Ljusen i Jord (plus Stenbocken i härskarläge i Jord) skulle kunna ge en snustorr människa som agerade ut en Sol-Oxes ibland förunderligt primitiva livsmål: att "roffa åt sig" något och "äga det" - i det här fallet föremålet för hans "icke-sexuella" Jungfru-psykes dröm om en ren kvinna (dvs en liten flicka). Sedan byggde han henne ett dockskåp och likt en typisk Oxe som vill ha alltid lugnt och statiskt, "förfogade" han passivt över henne tills dess hon rymde.

Det är något som undgår oss här och födelsetiden hade varit behjälplig. Rimligen bör t.ex. det tredje huset för mentalitet (mentala processer) vara skadat, exempelvis genom att motta en ond aspekt från Mars, Saturnus/Ketu eller kanske Rahu, norra månnoden. Men den exaktare kunskapen kommer nog aldrig att bli given, och här har vi således ett fall som genom ett försiktigt antagande om en Mån-Jungfru bekräftar hygienneurosen som detta tecken under störning kan börja uppvisa.

En Måne i Lejonet (baserad på Vädurs-Solen) hade förvisso berättat (via disponenten) ett tydligt budskap om att egenmäktigt - likt ett barn - vilja dominera i en maktposition, men något säger mig ett den veka bild som framtonat av Priklopil bättre rimmar med Månen i Jungfrun. Hade ett Mån-Lejon baserad på en maktgalen Vädurs-Sol kunnat låta bli att våldföra sig på den lilla flickan? Helt säker man inte vara men jag lägger min slant på en Jungfrus petnoga och omsorgsfulla mentalitet här, och det är Kampusch egen berättelse som pekar i den riktningen.

Inga kommentarer: