Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 december 2009

Horoskopet för dödsdomen i Kongo

Tillägg 100422: Rättegången som gav de två norrmännen en dödsdom ska göras om meddelar bl.a. DN.

Sedan jag i september noterade hur hopplös den nu dödsdömde (DN, SvD) Joshua French födelsedag såg ut astrologiskt, har även dagen för hans kumpan Tjostolv Moland hittat vägen ut på nätet. Dagens dödsdom var väl inte så oväntad eftersom tidigare uppgifter berättat hur den senare redan i oktober fick ett mentalt sammanbrott och erkände att de mördade sin chaufför.


Men för fullständighets skull ska här kort också Molands sideriska horoskop redovisas. Ingen födelsetid och därför ingen kunskap om persona/rollmask eller hur planeterna lagt sig i de tolv husen (livsområdena). Dessutom byter Månen (psyket) tecken cirka halvåtta på morgonen vilket lämnar oss helt i sticket. Är detta den notoriska Månen i Skorpionen (psykets debila läge) - den som så ofta har tittat fram hos svårt härjade individer? Eller föddes han med Månen i den reslystna och utåtriktade Skytten?


Mitt förslag på den viktiga frågan om typen av sinnelag är: det spelar ingen större roll för just detta horoskop. En riktigt tidig morgonfödelse är tacksam eftersom det ger ett svårartat fall av "det sociala utstötningssyndromet", dvs den samtidiga aktiveringen av dödens eller mordets Skorpion och folkmängdens Vattuman på himlen.

Den svenske upptäcksresanden och sedermera nazisten Sven Hedin hade t.ex. ett prunkande mobbing- och rasistsymptom på sin födelsehimmel av just detta slag. Varför en ev. födelse med ett skorpionsinne skulle vara skadligt i just Molands fall beror på detta: sinnelagets disponent Mars är en av de planeter som aktiverar mobbningssyndromet från sin position i Vattumannen!

Men ponera en födelse senare på dygnet, när Månen lämnat "dödsskuggans dal" och gjort entré i den optimistiska och utåtriktade Skytten - en upptäcksresande och oförvägen typ. Detta räddar alls inte kvaliteten på Månen/sinnet! För när vi nu uppsöker den nya disponenten till Månen så är den Jupiter i ett väldigt klämt läge, där den står kombinerad med den skoningslösa och hårdhänta Saturnus - en av astrologins "naturligt onda". Saturnus är också känd som dödens planet i indisk tradition.

Men detta hade inte varit tillräckliga besked - astrologin kräver minst en indikation ytterligare på psykopatologi. Denna indikation finns och ges av den onda krigaren Mars som kastar sitt "dödsöga" mot Saturnus vilket korrumperar den redan från början kallsinniga gränsdragaren!

Så med eller utan socialt utstötningssyndrom uppvisar hela det här dygnet ett fördunklat psyke (Månen)! Hemligheten till själens själ inom oss ligger i att följa kedjan åtminstone ett steg bortom den uppenbara planetplaceringen.

Till detta kan förstås också noteras att Solen i Vattumannen "minglar" med ett horbockssyndrom, dvs ett obalanserat högt libido (Mars förgrovar Venus via kombination). Denna uppvarvade krigshetsarstil påverkar alltså Molands intelligens (Solen) och eftersom Saturnus är Vattuman-Solens disponent uppstår en rundgång: Mars attackerar Saturnus och Saturnus underminerar därigenom sitt hemmatecken där Mars befinner sig. Och så ett varv till, och ett till, tills individens hela världsuppfattning är fullständigt uppfuckad och sinnessjuk!

Både Sol och Måne är alltså rejält utslagna den här dagen, och Molands horoskop håller väl så låg kvalitet som hans kollegas, Joshua French.

*****

Än en gång går mina tankar till de två brottmålsjuristerna jag tidigare kommenterat, vars horoskop på den lunära (psykiska) sidan var belägrade av "ondska". Rolf Hillegrens sinnelag i Lejonet mottog attacker från Mars förutom att ha hamnat i dåligt sällskap med giriga, på gränsen till obalanserade Rahu (drakhuvudet). Men hans intellekt (Merkurius) hade starkt stöd av lagens och samvetets planet Jupiter, och hans Saturnus hade inget ofog för sig!

Madeleine Leijonhufvud hade en lika stark lagplanet: Jupiter kombinerad med Solen (förträfflig!), men å andra sidan ett sinnelag betydligt djupare i "skiten": Månen attackerad av både Mars och Saturnus (och i kombination med den avhuggna/avmätta draksvansen Ketu).

Vissa begår brott, andra står upp i halsen i andras överträdelser. Horoskopen kan se till förvillelse lika ut om man inte lusläser dem. Och ibland går det ändå inte att säga om det hör hemma bland änglarna eller demonerna...

*****

Horoskopet för norrmännens dödsdom i Kongo, ställt för 16.20 då domen meddelades dem, kan inte vara många minuter efter att den faktiskt klubbades. Klassisk astrologi är i vilket fall inte beroende av den perversa västerländska jakten på decimaler, den arbetar med motiv på en högre nivå än det lägre intellektet (Merkurius). Det räcker med att konstatera att Jupiter (Lagen) är i arbete) men att också Mars (illdådet) är det. Notera också nionde huset för juridiska beslut.



Eftersom de vediska aspekterna också kontaktar husen (vare sig de är ockuperade eller ej), kan det ligga en signifikans i att Mars i Kräftan (våldsdåd inom den fredade zonen) fortplantas framåt genom zodiaken, och träffar först Vågen vid Mars unika 90-gradersvinkel och sedan Vågen via dess unika 210-gradersvinkel.

Eftersom vi har tiden, har vi husen: det som hände de här minuterna på den här platsen i världen har att göra med entydiga ting - våld mot en av de egna (Mars i Kräftan i 4e huset för den skyddade egna zonen, hemmet), en våldshandling som rubbat balansen (Vågen) mellan en människa och hennes partner(s) och som påverkar 11e huset, som bl.a. har med vänskapsförbindelser, hela folkslag och ideologier att göra.

Det elfte står i indisk astrologi också för inkomster via arbete (10e), men det förefaller inte så aktuellt här. Det är en irrationell (Vatten) våldshandling (Mars) som destabiliserar Luftelementet, som bryter mot sans och förstånd.

Samtidigt passerar Solen genom Skorpionen i 8e dödshuset och detta omen aktiveras av Liemannen (Saturnus) som drar sin gräns för livslängden. Dödsdomen är i backspegeln solklar på denna himmel. Saturnus slår också klorna i Månen via sitt långa 3/4-delsvarv och indikerar en stabiliserande åtgärd som rör Månen/psyket eller hemmet. Är det änkan till den mördade chauffören som (i någon mån) gottgörs här, genom Gränsdragaren som fastställer exakta straffsatser (baserat på den förebildliga Lagen/Jupiter)?

Notera hur den "juridiska" axeln mellan högre samvete (Jupiter) och lägre intellekt (9e och 3e) är tydligt i horoskopet. Merkurius, de lagstiftande och dömande gudarnas skrivare, befinner sig i 9e, varifrån Lagen verkar, men den är i detta horoskop samtidigt härskare över Månen, som representerar mottagaren.

Solen i Skorpionen är det här ögonblickens ändamålsorssak för att tala Aristoteles språk. Dödsmotivet "ligger i luften", och är vad hela tidpunkten ytterst syftar till. Märk då att denna Sol i Skorpionen i fängslade 8e huset drivs av just den onda disponent vi började titta på: Mars som har förgripit sig mot en av de egna i den fredade hemmiljön.

Jag vill med denna rundvandring i horoskopet inte påstå att jag "löst" horoskopet. Några påpekanden, som det om vad Mars attack mot Vattumannen betyder, har jag inget svar på med mindre än jag går in i meditation över horoskopet - och det är saken inte värd.

Emellertid kanske det har sin poäng att Mars attack faktiskt drabbar Molands födelsetecken (hans tid i livet), på samma sätt som French nu får se sin vidriga problemhärd i Jungfruns tecken (psyket, Mars, Saturnus) explodera redan vid hans första "Saturnusretur". Saturnus nådde Jungfrun i september i år och markerar alltså hans första bokslut i livet (ingen lever längre än att möta Saturnus/skördaren och såningsmannen fler än tre gånger), och givet födelseomständigheterna, kom nu hela helvetet tillbaka direkt. Instant karma.

Men som sagt, det här blogginlägget söker inte definitivt lösa dessa kosmiska gåtor som horoskopen utgör, utan bara söka antyda något om astrologins fingervisningar.


Tillägg.

I en ödets märkliga nyck hade jag timmarna innan dödsdomen rubricerat dagens första blogginlägg "Att vilja profitera på krig" - ett inlägg om norska krigskorrespondenten Seiestad. En extraordinär "jungiansk" synkronicitet.