Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 18 november 2009

Robert Jaffe - stinkande rik



Robert Jaffe, gröna fingrar och miljardär


Direkt efter inlägget om skådespelaren Nicholas Cage (nytt fönster) som står på ruinens brant efter att ha förhävt sig och velat äga hela världen (eller åtminstone lite väl många slott som platshållare för den typen som vill pissa ut ett stort revir), slumpade jag mig på horoskopet för Robert Jaffe, aktiehandlare och miljardär. Han utreds för närvarande då han var en av de som slussade in miljoner i det svarta hål som var storsvindlaren Bernard Madoff (tyvärr ingen födelsetimma).


I fallet Jaffe finns emellertid exakt och verifierad födelsetid, vilket gör horoskopet så mycket mer talande, särskilt om man påminner sig att Nicholas Cages problem låg i Stenbocken - ett sterilt och torrt tecken som suger åt sig saker. Jordelementet representerar helt död materia med mindre Vatten tillförs så att material-ism uppstår: att i själ och hjärta hänge sig åt sinneskonsumtion.



Jaffes horoskop har en ofattbart gynnsam "trippel" som binder samman alla tre Vattentecknen! Han har "gröna fingrar" och påminner om den fruktsamma och feminina principen bakom naturen. Det är nu inte första gången den här bloggen slumpar sig på horoskop för formidabla pengageneratorer med tydlig bas i Vattenelementet. På rak hand kommer jag dock bara på SEB-chefen Annika Falkengren med både Sol och Måne i Vatten.

Det är väl att minnas att Vatten också står för en påfallande stor del av all världens psykopatologi, så att mycket av det här rikedomsbyggandet kan återföras på "naturens blinda besatthet av att säkra sin egen överlevnad". Jag skulle vilja se hela bankväsendet som ett enda stort organiskt monster, enbart trogen sin egen överlevnad - en Alien från den legendariska scifi-filmen.

I inlägget om Nicholas Cage missade jag att understryka att hans Sol-Skytt faktiskt drevs av en Jupiter i härskarläge i fruktsamma Vattentecknet Fiskarna och den därmed överhettade "sensationalism" som bildas när Eld och Vatten tvingas samman i ett budskap. Cage är alltså överhettad på sin solära, sin yrkesverksamma halva, och inkomsterna kunde ses nedplöjda precis där han hade Solens disponent Jupiter: i fjärde huset för storslagna (Jupiter) hem!

Poängen var alltså, att lika fixerad han var vid att skaffa sig materiella ting, lika på hugget var den solära sidan av hans natur i arbetet på att frambringa välstånd via det fruktsamma Vattenelementet. Sen kantrade allt och den torra Jordens "behov" var mer än hans Vatten/Eld mäktade. Säg att Vatten och Eld i krig leder till utbränning, hans inkomst-källa sinade...

Sanningen är att dessa ord stämmer in på miljardären Jaffe också! Här finns åter en Sol i den utåtriktade och proaktiva Elden, och här finns en, faktiskt, lika om inte än mer lyckobådande "Vattengenerator", än den hos Cage. Jupiter (expansion, förmerande) är nu inte bara i härskarläge som hos Cage utan till och med i "upphöjt" läge i Kräftan, tecknet som symboliserar den slösande fruktbara naturen (men också naturens protektionistiska sida, dess sluga förmåga att konservera goda idéer och massproducera dem).

Jaffe måste vara något av ett intuitivt geni eftersom den här välsignade talangen också knyter an till hans djupa Skorpionpersonlighet (ascendenten) och därtill involverar pengarnas och lyxens planet Venus i samma Vattendrama. Venus råkar "händelsevis" den också vara "upphöjd" i Fiskarnas tecken! Vilken oslagbar kombination för gröna fingrar!

Och sedan då Månen i Stenbocken (förvisso i trettionde och sista graden) som suger åt sig av allt detta vatten och skapar KONKRETA och MATERIELLA manifestationer. Även Jaffe tycks ha varit något av en kråmkatt (av "kråma sig", uttrycket tydligen utdött i svenska språket eftersom Google inte ger några träffar) - en man hopplöst förtjust i att visa upp sig och strutta runt i eleganta kostymer. Detta kan till del förklaras med den egocentriska Solen i Väduren. Månen i Stenbocken betyder "totalt förvärldsligande i sinnelaget" - varenda känsla och tanke hos en sådan här människa baserar sig på iakttagelser av STATUS eller förändringar av status i omvärlden.

Själen har helt öppnat sig för världen och blivit en del av den. På många sätt kan man säga att själens syndafall kulminerar här. Den inre autonomin visavi yttre auktoriteter är minimal i Stenbockens tecken och det är i detta tecken Freuds Överjag, internaliseringen av inre föräldraröster, tar mest skruv.

Finansmannen Jaffe måste verkligen ha reagerat på barndomsupplevelser som sade honom att det var viktigt att bli någon i statushänseende! Hela fenomenet Facebook är ett försök att förslava mänskligheten i den här typen av statusrapporter, internet överlag söker skapa en ras av undermänniskor som enbart orienterar sig genom sina yttre sinnen!

Men det är material för en annan historia, den om förmyndarsamhället och den Vattumannens tidsålder vi är på väg in och där den saturniska kontrollprincipen gör mänskligheten helt förslavad under objektifierade mentala system. Jag tänker INTE reinkarnera under de närmaste 2.000 åren om det går att undvika... Sverige, vars soltecken Vattumannen bidrar via sina många tekniker till detta mardömrslika 1984, och ur det perspektivet är vi i framkant...



*****

Jämför Jaffes Vatten- och Jord-indikationer med Yvonne Rydings horoskop! Även där indikationer sällsamt lyckobådande med tanke på hur mörk människosyn astrologin har! Dvs, de flesta föds under mer eller mindre eländiga stjärnor, precis som det ser ut på jorden om man börjar titta sig omkring.

Men även problemet med att ha blivit en av dem som förmedlat pengar till skurken Madoff finns antytt på himmelen, i formen av en mycket suspekt disponent till hans Vädurs-Sol: Mars befinner sig i amoraliska Tvillingarna (ett köp-och-säljar-tecken, precis som Jaffe gjort sig pengar genom värdepappershandel), och yrkesaktiva Solens disponent ligger därtill i korruptionens åttonde hus (Skorpionens "naturliga" hus).

Detta hus representerar också "andras pengar", vilket jag i 25 år med västastrologin tolkade som en kontrast med "egna pengar" i andra huset. Men indisk astrologi har nu visat mig hur den korrekta tanken är: Åttonde huset är det andra huset räknat från sjunde partnerhuset. Därför är detta partnerns pengar, dvs, det som halvt missförstått blivit "andras pengar" i västerländsk astrologi.

Vår astrologi suger rent ut sagt. Inte bara är zodiaken sned, utan t.o.m. den elementära logiken bakom traditionella fraser som "andras pengar" har gått förlorad. Jag gissar att den som hakar på den sideriska zodiaken och t.o.m. den kompletta indiska astrologin, tillhör vinnarna när västerlandets kapitalistiska modell sakta dör bort (tillsammans med västastrologin)....

Jaffes Sol är sannerligen inte väl placerad den heller, i 6e huset för tjänare och fiender! Både Sol och dess disponent Mars således i blåsväder och det kan inte vara något annat än skandalen med Madoff, världens genom tidernas största bluff som står inskrivet i Jaffes horoskop. För minns, i förhållande till Jaffe var Bernard Madoff "tjänaren" och denne tjänares disponent visar att hans uppgift var att förvalta "andras pengar"! Klockrent! (Man kan också läsa det som att Jaffes aktiva uppdrag som "mellanman" (tjänaren) var att visa sina kunder vägen vidare till en Sol i Väduren: Madoff. Guld och gröna ängar! Madoff var händelsevis själv född i Vädurren.)

Min tanke är att Jaffe kommer att frikännas. Det är inte han som är skurken här, utan just hans anställda. Jaffe själv har dock Jupiter (samvete) "upphöjd" i Kräftan i 9e huset för samvets- och moralfrågor, och den kopplar både till hans personliga jag (ascendenten) och till den utmärkt placerade Venus i femte huset för kreativ spekulation (bl.a.). Jaffe har med andra ord alla tre dharma-husen aktiva och hans personliga Skorpion-jag har stöd från zodiakens båda "naturliga" goda, och båda är "upphöjda"! Begrunda en stund hur ofta det händer på himlen och, anekdoktiskt som det enstaka horoskopet måhända är, hur väl budskapen ändå passar in på en miljardär!

Samtidigt är ju hans personliga front (Skorpionen) ett marstecken, och Mars är verkligen i blåsväder, så jag är inte helt säker på hans totala oskuld i alla livets skeden... Utslagsgivande fick här bli en kontrollberäkning av hans kinesiska födelseomen enligt HO LO LI SHU-metoden som jag ägnade mig åt innan jag upptäckte hur överlägsen den sideriska zodiaken var den västerländska tropiska. Och Jaffes hela "livsmotiv" (för kineserna levererar bara en enda ögonblicksbild ur fågelperspektiv) frikänns - med tvekan! Han föddes till den "andra linjen" av "hexagrammet" nummer fem, HSÛ, "Att avvakta med kyligt sinne" (ett intressant tema som påminner om den reserverade och vältajmade Skorpionen!). Den andra linjens särskilda omständighet är talande:
Nine at second:
Waiting on the sand.
The small [people or conditions surrounding one] has/entails gossip.
Ultimately there will be good fortune.

Jag har ett remarkabelt fall av just denna linje där individen trasslades in i komplexa familjespänningar och där "skvallret" eller t.o.m. glåporden (kinesiskan kan också översättas som "kritik") haglade. Individens hela integritet sattes i fråga, men upprättades och rentvåddes senare. Av just denna anledning väljer jag att anta att också Robert Jaffe kommer att rentvås från misstankarna.

Och precis som i det anonyma fallet berättar Astrodatabank att han stod i nära släktförhållande med vissa av dem vars pengar han slussade vidare till "det svarta hålet" Bernard Madoff. Jaffe har givetvis själv hamnat i skottgluggen! ("The small people has/carries criticism/gossip.")

"Was he out selling Madoff? Yes. Did he use his contacts to sell the product? Yes. But he's as much a victim. I don't think he had any idea. And he's messed up his relationship with the rest of the world."

(källa här nedan)

Faktum är att det anonyma fallet här ovan misskötte och tog lätt på pengar, och sattes "under uppsikt". Så därför, trots HO LO LI SHU-metoden som utslagsgivare, återstår en liten gråzon här. Någon omdömeslöshet bör gå att hitta finansglidarens horoskop. Jag har faktiskt aldrig mött en enda ekonom jag kunnat respektera för dess livsfilosofi eftersom en människa oftast blir det hon väljer att sysselsätta sig med...

Astrologiskt kunde man säga att hennes sysslor (eller böjelser) bara är en logisk nödvändighet av det hennes själ är sammanflätad av. Horoskopet här ovan visar att Jaffe av nödvändighet var tvungen att ägna sig åt att förmera pengar (Jupiter + Venus), särskild som hans psyke (Månen) bottnade i Jordelementet. Men kan inte dessa faktorer också indikera en trädgårdsmästare eller blomsterhandlare? Jo, men missa inte hans ascendenthärskare Mars i åttonde huset - han hanterar andras pengar, placerar dem för förmerande - tyvärr i händerna på Bernard Madoff!


PS. Givet att ett horoskop dock bara är en modell, är det frestande att se Månen i Stenbockens 30e grad som även kopplad till 0° Vattumannen och därmed också en tillfällig signifikator för 4e huset, det privata, hemmet och kapitalvaror. Då får vi ytterligare en liten koppling åter till Nicholas Cages horoskop. Jag har fler privata horoskop på människor med viktig aktivitet i 4e som beter sig mycket som "Kräftor" - bunkrar upp med ett fett hem för att det ger dem känslor av säkerhet och välmåga.


Se även amerikanskt blogginlägg som skissar mannen Robert Jaffe. Här avslöjas att Jaffe gifte sig till den position som möjliggjorde kontakter med de rika, bl.a. Madoff. SE HANS OMEN I VATTEN! Jupiter i kvinnans tecken - jag, Skorpionen - och pengarna/kärleken!


Inga kommentarer: