Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 november 2009

Pumor jagar lammkött - astrokontroll



Dannii Minogue komplett med övertydlig
parningssignal (se analysen för detaljer)



Stickprovsundersökning på horoskopen för namnen som Aftonbladet droppar i samband med temat "äldre" kvinna söker ung viril man.


"Demi Moore, Madonna och Malin Berghagen hakar på trenden" säger rubriken och bland artiklarna på temat nämns också Dannii Minogue (Kylies lillasyster) och Ensam Mamma-Helena.

En snabb koll av dessa fem kvinnor visar att alla utom Dannii har ytterst viktiga planetära placeringar i "nybörjartecknet" Väduren, zodiakens egen puer eternus, det eviga barnet!

Psykologiskt är detta lätt som en plätt: här är de "unga själarna" (ledsen, Malin Berghagen, trots inblandning i tv-spökerier och övernaturligheter ger sinnelaget eller Månen i Väduren en andlig lättviktare). Unga själar är fysiska och söker alls inga själsfränder, de lever på den medvetandenivå vi delar med våra vänner djuren och de går igång på biokemiska kickar och kallar det kärlek. Och varför inte?

Ordet och fenomenet kärlek är knepigt! Jag lärde mig just via den skrämmande intelligente idéhistorikern Arthur Lovejoy att ordet kärlek under medeltiden inte alls avsåg samma sak som idag. Då användes det för att beteckna den närmast opersonliga kreativa skapandekraft som utgår från Gud.

När en kristen på den tiden talade om Guds kärlek åsyftades exakt det som Solen i härskarläge i Lejonet står för: en fixering vid "glänsandet". Lejonet har bara ett läge och det är fullt energiutflöde! Dominanten. Dess skäl att existera är just att alstra och utstråla energi.

Modern kärlek är i stället egoistisk, självisk - precis som vår civilisation. Det är när JAG känner ruset i kroppen jag kallar mig kär. Som sagt: bara biokemi, inte ens empati (Kräftan/Vatten), bara kroppens inre brus och rus! Detta är alltså Väduren och Mars - tecknet som står ren biologisk drift kanske närmast av dem alla.

(Öppna för övrigt inte en bok av Lovejoy med mindre du är exceptionellt bra på engelska, jag trodde jag var driven, men får läsa de ibland femton bokrader långa meningarna två-tre gånger förrän jag fattar hans komplexa tankar!)

"Pumornas" placeringar enligt den sideriska (korrekta) zodiaken:

  • Malin Berghagen: Solen+Mars i Väduren (Månen i Stenbocken)
  • Madonna: Mars i Väduren i attack mot Solen+Venus i Kräftan
  • Demi Moore: Månen i Väduren opposit Solen+Venus i Vågen.
    Mars i Kräftan attackerar Solen+Venus.
  • Helena Puhakka: Mars+Venus i Väduren attackerar Månen i Skorpionen.

    Notera att det var Helena som i pressen framställdes som omåttligt intresserad av kvaliteten på mäns rumpor, och Mars attack från barnet Väduren träffar händelsevis anustecknet (rumpan) Skorpionen!
*****

Intressantare är kanske varför Dannii Minogue inte led av den kvinnliga motsvarigheten till den förr så allmänt föraktade gubbsjukan. För det verkar nog ändå etablerat, att det är Väduren som ligger bakom kvinnors dreglande över pojkar i det magiska självbedrägeri som består i att lura i sig själv att man ännu är tjugo. Eller rättare sagt, Väduren ligger bakom i de fall där individerna agerar på sin lystnad efter en föryngringskur.

Väduren är ett av zodiakens fyra tecken av typen Rajas - lidelsen eller livshungern (och beredskapen att agera på lidelsen/lidandet). De andra är Kräftan, Vågen och Stenbocken. Både Malin B, Demi Moore och Madonna har extrema spänningar mellan tecken av den här typen, vilket kan tas som en precisering av hur det "syndrom" som jagar lammkött kan tänkas se ut på himmelen.




Ett extraordinärt gynnsamt horoskop har Dannii, särskilt om man tänkt sig ett yrke som går ut på att linda männen runt fingret! Hon har båda de kvinnliga Månen och Venus på väg upp i öster och därtill i soluppgången. Här vet en astrolog att hon måste höra till de lyckligt lottade vad gäller utseendet.

Det är en svag ascendent i termer av genuint psykiskt välmående eftersom den hotar med narcissism, men gissningsvis en väldigt sexig och charmerande person (Jag försäkrar att jag i skrivande stund ännu inte har letat rätt på en bild av henne, men gissningen är inte svår att göra eftersom hon uppenbarligen är någon B-stjärna i skuggan av sin mer berömda, och mycket söta, storasyster.)


Dessa två feminina planeter är såldedes prominenta i termer av världslig styrka, men Dannii Minogue har en trefaldig förekomst av den kuja dosha som jag händelsevis beskrev i de två närmast föregående inläggen. I sångerskans horoskop är alltså inskrivet en varning att män relaterar till henne på egen risk!

Som tv-reklamen för någon stereobutik med en gammal Hall & Oates-låt säger, "Watch out, she's a man-eater". Givet autokrata Solen plus Venus stigande i öster - Afrodite och de prostituerades skyddsgudinna - och den brända Månen (reflektionsförmågan utsläckt av Solen under nymånen) - betecknar första egohuset här ett mer extrovert partydjur än storasystern någonsin var.

Visserligen är Mars upphöjd i självkontrollerande Stenbocken vilket enligt punkt 2 här (nytt fönster) skall lindra skadan en sådan här människa tillfogar sin partner, men den indiska traditionen är som sagt oenig.

Jupiter, framgångsskaparen, ligger bra till för ekonomisk vinst i andra huset så att historien som helhet kan läsas: Danniis utspel av sexighet och inviter (Afrodite) leder till klirr i kassan! Framgången blockeras visserligen i viss utsträckning av Saturnus som opponerar sig (från åttonde huset), men vad gott Jupiter kan göra, gör den i andra huset för inkomster.

Så var det sagt! Horoskop tycks ofta ge ett moraliskt index och det här horoskopet för tankarna till ett lyxfnask som inte behöver fnaska eller, ännu värre för männen, en "teaser"!


*****


Nu ska jag bara leta rätt på en bild på internet som visar något av Danniis själsfrekvens. Fast notera härvidlag återigen att Månen/själen (förmågan till djup reflektion) är försvagad pga att Solen "bränner den", så att vi de facto får historien om en solär andevarelse som stiger fram i öster i avsikt att gestalta "Vågen", dvs sätter skönhet över alla andra värderingar. En starkt utagerande typ är nyckelordet här, låt vara på ett behagfullt sätt (Venus förlänar grace). Jämför f.ö. Danniis horoskop med dem för dessa kvinnliga Vågar.

Hon bör alltså ha en "farlig" femme fatale-utstrålning att döma av horoskopet där Solen ingjuter ett mått av egensinne och "framfusighet" (vilket aldrig skulle uppstå om enbart Månen steg i öster). Horoskopet antyder att hon är "farligare" än lilla Kylie som är en frisk liten fläkt i det "yngsta" av de tre Lufttecknen: Kylie är en mycket tydlig Tvilling enligt den sideriska zodiaken.

Intressant är att båda systrarna båda är så tydliga Luftvarelser, mot Danniis fyra planeter stigande i öster i Luft har vi Kylies fyra Solen, Månen, Venus, Mars som just har stigit i öster (och nu ligger i 12e)! Och hade minsann inte Kylie en liten cameoroll i filmen Moulin Rouge (med Nicole Kidman) som flygande älva - en perfekt illustration av henns dominanta tecken Tvillingarna, vars härskare är den bevingade guden Merkurius (Hermes)!


*****

Tillägg (efter bildsökandet).

Visst var Dannii en tvättäkta femme fatale! Hon sitter och skrevar så på vissa bilder att jag väljer en mer dämpad bild av den här pr-maskinen för kvinnlig könsdominans (driven av den starkt utagerande "maskulina" Solen i soluppgången). Vid bildgenomgången noterade jag dock ofta en poserande och artificiell ton och detta stämmer bra med Mars i självhämmande och stiliserande Stenbocken. Stenbocken är det naturligas (Kräftan) värsta fiende!

Impulsplaneten kontrolleras således helt av det man skulle kunna kalla "det freudianska överjaget", och vi har redan sett Saturnus (Stenbockens härskare) i åttonde huset för skorpioniskt libido (en ton av Mars), vilket understryker att mycket i hennes liv bara handlar om att spela på kvinnlighet, utan "att gå hela vägen". Som jag sade, lyxfnask utan att egentligen sälja något. Mars i Stenbocken i fjärde huset för "djupet av de inre känslorna" talar också sitt tydliga språk och bekräftar den "sönderbrända" Månen (reflektion, själsdjup). Kvinnan är ungefär lika intressant som en platt docka i ett skyltfönster.

Det kan tänkas att horoskop för "det vackra folket" ofta kommer med inskränkningar i det inre djupet. Extrem skönhet är egentligen ett straff från gudarna eftersom ett helt liv kan kastas bort på den objektifiering dessa människor utsätts för, så att de börjar leva i ett ytligt och hjärnslött skådespel. När den världsberömde danske filosofen Kierkegaard talade om "innerlighet" menade han just att äga en djup och reflektiv Måne eller ett väl fungerande fjärde hus. Knappast en passionsplanet i fjärde som brinner för status (Stenbocken) eller en sönderbränd Måne i soluppgången...


______

Rättelse. I den ursprungliga versionen placerade jag felaktigt Danniis Saturnus i nionde huset för moral, men paradoxalt nog säger "hämmaren" Saturnus nästan samma sak i åttonde. Men nu inte som ett "moraliskt tak" ("hit men inte längre") utan som en genuint restriktiv kraft i fråga om libidinös läggning. I Danniis horoskop är det väldigt mycket yta och anspelning, men inte fullt lika mycket substans! Ett flertal snarlika indikationer understryker just detta budskap.

Inga kommentarer: