Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 oktober 2009

Svinpesten: astrologisk efterkontroll

Aftonbladet listar några kända personer som alla dragit på sig gamla svinpesten. Det ger ett utmärkt tillfälle att jämföra med det "världsliga horoskopet" jag ritade för det första bekräftade dödsfallet i Mexiko tidigare i år (nytt fönster).

Namnen är Teri Hatcher ("Desperate Housewives", Dennis Hopper ("Easy Rider"), Rupert Grint (spelade en karaktär i "Harry Potter"), sångaren Marilyn Manson, samt Backstreet Boys-medlemmen Brian Litrell.

Mexico-horoskopet blev också startpunkten för bloggens studie av ett astrologiskt "syndrom" som beskrevs som ett socialt utstötningssyndrom. Jag spekulerade då att Vattumannen (folkmassa) och Skorpionen (förgiftning eller döende) kunde vara den stående signaturen, och jag visade i exemplen med Sveriges fulaste rasist, den allmänt
utstötta Sten Hedin och den bitska för att inte säga bitchiga aktrisen Denise Richards hur utstötningssyndromet kan vinklas lite olika men ändå vara tydligt igenkännbart.

Det inlägget öppnade dörrarna för en störtflod av kändisar med samma syndrom, och framtvingade en vidare definition. Kanhända, resonerade jag, vill individerna skilja sig från mängden och vidtar mått och åtgärder för att ingen ska missa vem som är på scenen. Då kommer bl.a. mobbning in som ett sjaskigt sätt att sprida skorpiontaggens gift omkring sig i ett scenario som inbegriper etablerandet av denna förkastning mellan en enskild individ och det omgivande kollektivet.

Hur giftspridare vinner sig en identitet på andras bekostnad såg vi först i fallet med en ovanligt elak musikrecension (av Thomas Ledin) och några månader senare i en genomgång av invandrarfientliga skandinaviska politiker.

Som alltid måste tilläggas att det är extremfallen som blir upptäckta och når medierna - "där ute" finns många fler exempel som aldrig har utvecklats utstötningstendensen till fullo, kanske för att "goda" inslag på födelsehimlen neutraliserar just detta omen.

Så frågan är nu om det sociala utstötningssyndromet som en symbol för den "paria" som den här influensen lanserats som, skulle återkomma i de insjuknade kändisarnas horoskop? Då skulle vi kunna sätta myror i huvudet på den ordinarie vetenskapen som inte vet om att det som sker i det fysiska, det sker på basis av en osynlig grundplan som astrologin på ett gåtfullt sätt tycks kunna synliggöra en smula.

Dessa sammanhang mellan "himmel och jord" ligger helt bortom den naiva vetenskapens räckhåll, och bygger på att avstånd i rummet, eller rumslig utsträckning, bara är en fantasi i huvudet. Människan skapar i sin föreställning sitt liv, och planeterna finns inte "där ute". Du har hela kosmos i ditt eget medvetande! Detta är den slutsats all god filosofi nått genom tiderna, men att verifiera detta makalösa påstående (vi är gudar!), är naturligtvis inte det lättaste.

Två Stanfordforskare med patent i laserteknik, Russell Targ & Harold Puthoff, kom på 1970-talet en smula närmare den saken, då de använde den hypersynska Ingo Swann - "father of remote viewing" - och lät honom flyta i anden i rymden sida vid sida med en NASA-sond med destination Neptunus.

Ingo Swann kunde korrekt rapportera sina "synintryck" av både rymdsonden och även ge "visuella" av Neptunus, vilka senare bekräftades då foton av Neptunus nådde jorden. Var befann sig Ingo Swanns medvetande under dessa experiment? "Där ute" i världsrymden, eller "här inne", i centrum av hans eget psyke? Mänskligheten är alltjämt ett naivt litet släkte! (Neptunus-experimentet fritt från minnet. Återgivet i Swanns första självbiografi "To Kiss Earth Goodbye" från 1975 eller däromkring.)

För att korta en historia som kunde bli väldigt lång... Nej. Samtliga fem kändisar hade inte "det sociala utstötningssyndromet", dock hade tre tydliga fall av det. Teri Hatcher (som var Aftonbladets rubriknamn) och åldringen Dennis Hopper. I den senares fall minns man också hur han hade världen inför sina fötter och blåste karriären totalt genom drogmissbruk: Skorpionen som förgiftning igen!

Backstreet Boys-snubben glömde jag kolla innan jag publicerade inlägget, men bifogar det i en hast sedan jag hittat hans egen faktasida med födelsetid på nätet: Han föddes Vattuman med en Skorpionascendent "besmittad" av den måttlösa demonen Rahu! (Giriga Rahu visar härmed vilken framgång den kan ge, om den intar en prominent plats på himlen, den anses bete sig som en vulgär Jupiter...)



En födelse med lyckans Jupiter i Skorpionen stigande i öster.
Men se Mars-attacken! Röj! Droger! Nederlag. Omstart.
Se Saturnus i Vattumannen attackera hans
Skorpionpersona
och understryka utstötningssyndromet.



Enligt vetenskapliga resonemang är störningen mellan Vattuman och Skorpion inte en en säker signatur för den här influensan. Alla hade den inte! Men den överförs ju via luften, via nysningar etc, och onekligen är den "onda" blandningen av Luft och Vatten en passande om än bara allmän symbolik.

Men när jag tittar på unge Rupert Grint och vurpade Charles Manson, ser jag att den senare har infektionskänsliga stjärntecken i viktiga positioner. Mansons födelsetid är känd och han har faktiskt en variant på den hypotetiska sjukdomssignaturen: Venus i Vattumannen i Skorpionens "naturliga" hus, dödshuset!

Dessutom har han den infektionskänsliga Månen i Kräftan på sin ascendent (kroppen) och Solen (livskraften) sjätte huset för hälsa - en svag solplacering. Den där utspökade token har avgjort klen hälsa! Och vi är alltså nu uppe i fyra av fem med "utstötningssyndromet"!



*****
Exkurs. Mycket kunde sägas om "Marilyns" födelsehimmel. Män som anländer under en stigande Måne (kvinnlighet, psyke) och därtill i det mest feminina tecknet Kräftan, kan mycket väl irrationellt identifiera sig med en kvinnoikon som t.ex. Marilyn Monroe - visst lyser logiken fram med obönhörlig kraft om man bara använder rätt zodiak - den ursprungliga sideriska som inte nådde västerlandet förrän på 1900-talet!

För hans eviga trassel med yta - det yttre - se den onda Mars från estetiska Vågen angripa Stenbocken - den senare den mesta materialistiska formalisten av dem alla. Här ser man en störd själ experimentera med sin egen identitet via sitt yttre artist-alter ego.

Precis som i vissa fall av homosexualitet finns anledning att misstänka att detta är en andesjäl som hade en kvinnlig kropp i sitt föregående liv och nu skiftat över för en "positivt polariserad" livsupplevelse. Men ekot av det förflutna är så tydligt att minnena nästan lever aktivt i det jag-medvetna första huset.

Själen är nostalgisk och i med kvinnonamn och en dos smink så fixar den här andesjälen ett halvdant och självdestruktivt liv istället för att gå till en hypnotisör och gräva fram hela historien om vad som gick så snett i förra livet. Men eftersom han nu tjänat pengar på att produktifiera sin psykiska misär, får man anta att han gjort det val han vill...

Vad gäller viljans planet, Solen, kan noteras att den också är angripen av ytans planet Saturnus! Arma stackare - detta är en mycket svag andesjäl, ohyggligt fixerad vid yttre formaliteter.

Att ett psykiskt vrak blir en idol på jorden säger något om västerlandets andliga och moraliska lågvattenmärke i dessa tider. Notera dock att den stigande Månen hemma i sitt eget Vattentecken gör honom till "modersgestalt" för alla dem som är offer för den irrationella delen av sina egna själar. Just denna stigande Måne gör Marilyn Manson till ett perfekt astrologiskt exempel på Vattenelementet som det naturligt psykopatologiska. Här svettas andesjälen ur sig sina fantasmer, den rensar ut gammal skåpmat!


Rupert Grint, född Sol-Lejon, har en klenhetsskapande placering, Mars (olyckor, Skorpionens härskare) i infektionsbenägna Vattentecknet Fiskarna, men i övrigt inget påfallande.

Fyra av fem fall bekräftar således min första idé om Vattuman och Skorpion i kombination som "svinpestens" signatur! Och hur otippat var det egentligen? Som jag skrev i det första inlägget blir skorpionens gift riktat mot en hel folkgrupp eller hela mänskligheten en symbolisk beskrivning av "massförgiftning" eller pandemi!

Och det är där folk grupperar sig som ett kollektiv giftet sprids. Människor som föds med "det sociala utstötningssyndromet" är antingen socialt utstötta och därmed förskonade från massans orenhet, eller också är de väldigt aktiva som en del av folkmassan och därmed benägna till skorpiongiftet som "stöter ut".

Man kan fråga sig hur många av det hittills dussinet döda norrmän som föddes under syndromet som varslar för att bli utstött från den sociala miljön via en skvätt förgiftad skorpionvätska? Är det så att astrologin, ålderdomlig och trubbig som den kan tyckas, ändå kan peka ut riskgrupper redan på pappret?

Teri Hatchers horoskop diskuterades i detta inlägg. Se hur likt hennes och Dennis Hoppers horoskop är - i båda fallen trilskas den gränsdragande och försvagande Saturnus med ascendent-/kroppstecknet. Inklusive Marilyn Manson har vi nu tre av fyra horoskop som är våldsamt "saturnusinfekterade".

Det finns skäl att misstänka Saturnus för att vara en periodisk nedsättare av allmän vitalitet (sårbarhet för virusangrepp). Det är dock den planet som till sist kommer att skörda det kroppsliga livet på alla, då i liemannens gestalt.


*****

Tillägg

En annan blogg påpekar att Teri Hatcher inte har svininfluensan. Nå, men tre av fyra är inte så illa pinkat det heller av det sociala utstötningssyndromet. Faktiskt "stötte det ut" Hatcher ändå - ur den utpekade gruppen! Stjärnorna väver ödet kontinuerligt.

Tillägg 091101

Nu innehåller samma Aftonbladet, på vars uppgifter jag grundade denna nyfikna undersökning en bekräftad uppgift att Dennis Hopper drabbats av prostatacancer. Utöver svininfluensan? Eller var det detta som var den egentliga åkomman som felrubricerats som svininfluensa?

Allt jag kan säga är att jag gjorde undersökningen i god tro, men att jag nu fattar något om varför jag hört röster som uttrycker förakt för AB:s journalistiska nivå. Nå, det finns fler i mer uppsatt position som också beslagits med att bara sitta och plagiera material från nätet...

Inga kommentarer: