Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 oktober 2009

Rasism i astrologin: ett brittiskt fall




Ett snabbt stickprov på Nick Griffin, en engelsk nationalistisk politiker med tydligt rasistiska drag. Inte bara får jag kalla kårar av hans döda och hängande vänsteröga, det ser verkligen ut som man fångar samma fula fiskar varje gång man på måfå plockar en "buse" ur mediebruset!

Här har vi återigen dragit upp en best med det sociala utstötningssyndromet, som vi nu är så vana att upptäcka hos mobbare och rasister!

Givet nio planetära positioner (förutom ascendenten) att fördela på tolv tecken är förstås inte helt unikt när en eller flera himlakroppar råkar placera sig i Skorpionen och Vattumannen, men jag tycker mig märka att alla dessa underliga människor av bl.a. invandrarfientligt slag som passerat revy under bloggens alla granskningar har viktiga planeter i något av dessa tecken, det är Solen eller Månen, eller i en del fall olycksbringaren Mars.

Och apropå hans "onda öga" hittar vi själens indikator Månen debil i Skorpionen, vars natur under stress är att vara hatisk och giftig. Och dess disponent står ytterligt illa placerad mittemot i Oxen, så att vi också här har "den sataniska axeln" utöver den generella mobbingtendens som kommer av att hans vilja - Solen - trycker på temat Vattumannen, dvs en folkgrupp. Jag tror hans väldigt osymmetriska ögon - och olika uttryck i ögonen - kan återföras på att Solen och Månen överhuvutaget inte samarbetar på ett vettigt sätt på denna himmel!

När Sol och Måne så hopplöst faller i två element som inte låter sig förenas, Luft och Vatten, då vet vi nästan säkert att vi har att göra med någon som ljuger eller vinklar sanningen. Dissociation är ibland en psykisk störning, men i andra sammanhang är det individen själv som mörkar och snedvinklar pga sitt eget underliggande mörker.


"Vad vi ser här är en fabulerande konspirationsteoretiker och det brittiska folket kommer inte vilja ha något med honom att göra, sade justitieminister Jack Straw." (SvD)

Detta psyke (Månen) med en direkt attack från onda Mars är inte trevligt att skåda! Och den annars så goda Jupiter invid Månen kan under Mars perverterande inverkan faktiskt vara inblandad i att göra honom inte bara till en jävel utan en enorm jävel! Själv tror han sig förstås hysa helt normala åsikter.




Mannen lever på en bondgård med fru och barn, så ett totalt monster kan han ju inte vara. Månen är som sagt stärkt av den i sig välvilliga Jupiter (fast Jupiter i Skorpionen tenderar att förstärka förmågan till negativ defensivitet). Denna mycket djupgående och fixerade känslomässiga sida binder sig samman med Venus i upphöjt läge i det lite avsides Fiskarnas tecken.

Eftersom Månen kan indikera hustrun i en mans horoskop ser vi hur perfekt den här "gröna" (okejade) aspekten matchar hustrun, som är sjuksköterska, och alltså värnar det biologiska livet (som Vattnet har en så tydlig koppling med). Det arbetet fångas kanhända också upp av att Mars i Oxen (som opponerar sig mot "hustrusymbolen" Månen) står för störd fysisk jämvikt (eller turbulens inom det nationella territoriet). Fanns inte kroppsliga störningar skulle heller inte några sjuksköterskor behövas!


Men uppenbarligen har den här aspekten också en rent ut sagt ondare sida, och det är den här sataniska illviljan mot allt som man upplever stör lugn och ro på de egna markerna (Oxen).

Koppla nu ihop dessa antydningar med det sociala utstötningssyndromet så är det inte så svårt att se en konservativ människa ur stånd att anpassa sig till verkligheten. Himlen visar stora problem i de fixerade och ibland förskräckligt oupplysta Tamas-tecknen, och en av dissociationens effekter är att splittra av det onda från sig själv och bara se det hos andra. Vi har sett precis de här budskapen hos andra rasistiska politiker.

Vattumannen är ett formidabelt politikertecken eftersom det står för sammansatta tankar eller konceptioner, dvs en åskådning, ideologi eller mental modell. Men en sund ideologi förutsätter att inte Luftelementet är alltför svårt skadat. Det här horoskopet är - som man ser av att bara titta på de rödfärgade störningarna - en bedrövelse.

Sensmoral: Den som är snäll mot de utsatta slipper återfödas som en djävul under liknande stjärnor!

DN, SvD.


Jämför Nick Griffin med horoskopen för:

Carina Herrstedt (Sverigedemokraterna) - utstötningssyndromet
Pia Kjaersgaard (Dansk Folkeparti) - utstötningssyndromet
Siv Jensen (Framstegspartiet) - det sataniska syndromet -
och Jimme Åkesson (Sverigedemokraterna) - ett svårt egenmäktighetssyndrom i kombination med "horbockssyndromet" (som här tycks skapa ideologiska excesser).
Usama bin Ladin - utstötningssyndromet

Och det var bara några som jag på rak hand minns från den senaste månaden eller så.


Ja, och så Sveriges egen upptäcktsresande rasist Sven Hedin inte att förglömma!

Men minns att dessa syndrom inte alltid tar sig exakt samma uttryck! Många hanterar dem väl. Det intressanta är att de så tydligt finns förhanden var gång man kollar in någon som pressen presenterar som en skitstövel!




Inga kommentarer: