Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 17 oktober 2009

Älska en på annans bekostnad

Obs, långt inlägg: 4 A4 + 3-sidig "vision" om en annan spelplan att driva politik från.



En kvinna under uppsegling inom Sverigedemokraterna. Och horoskopet inkluderar förstås det i offentliga sammanhang så vanliga "sociala utstötningssyndrom" som den här bloggen oftare tycks hitta hos skrävlare, mobbare, borderline-individer och olika typer av offer än hos "normala" individer!

I Sverigedemokraternas fall är det väldigt lätt att förstå symboliken där den stingande skorpionen söker förgifta människorna (kollektivistiska Vattumannen) - vi kan läsa detta som demoniseringen av invandraren eller minoritetskulturen. Därtill har denna kvinna redan lyckats bli åtalad - och fälld - för förtal mot enskild. Utstötningssyndromet som den klassiska mobbaren!

Just den här sub-typen har bloggen redan exemplifierat flera gånger, bl.a. genom Usama bin Ladin (nya fönster) och Bollibompas lekledare Leksell (den senare har dock föredömligt bekänt sina synder). Det här är ett synnerligen djuprotat astrologiskt komplex som jag även kallat "dissociation" - att så kollra bort sig själv (sitt tänkande och handlande) att den ena handen till sist inte vet vad den andra gör.

En liten bearbetning av bilden ur SD:s egen tidning lyfter spöklikt fram hemligheten inne i själar av detta virke. De är, som jag sade i inlägget om invandrarhat enligt astrologin helt enkelt panikrädda. Skulle du rösta på en politiker som drivs av paranoia och tunnelseende, hur mycket än pokeransiktet satt på plats och argumenten var väloljade? Astrologin hjälper oss att se om virket är av toppklass, dugligt eller murket.

Nederlaget för SD:s ideologi är att den måste demonisera några få för att kunna verka mänsklig och "vettig" inför en annan, större grupp. Den bygger på systematisk mobbning!






Teknikaliteter.

En bränd planet - Månen står för nära Solen (nymåne). Jag har kommenterat en möjlig tolkning av denna tidigare: Solens aktivism slår ut förmågan att backa två steg och via sinnelaget (Månen) reflektera över sina egna gärningar eller här, givet att Vattumannen är ett ideologiskt tecken, sin "mentala luftbubbla" till världsbild.

Går något snett med nymånemänniskan, som i fallet med tonårige massmördaren Tim Kretschmer, finns ingen väg tillbaka, för de kan inte få grepp om sig själva. Dessa "enbart solära", de bara är det de är, och gör det ett inre tvång driver dem att göra.

Jupiter välsignar Kräftan (det privata, den lokala miljön) men jag har tunnat ut den gröna färgen för att illustrera min subjektiva bedömning av aspektens betydelse.

Naturligtvis driver viljan till trygghet och lugn och ro på hemmaplan alla dessa invandrarfientliga människor. Kräftan är per definition ett exklusivistiskt tecken, är begränsad i sina sympatier.

Eftersom jag genom åren inte använt månnoderna och i synnerhet inte på det indiska sättet, har jag föga erfarenhet av Rahu och Ketu. Eftersom de står för "hunger" och "mättnad" respektive, kan jag bara teoretisera här: Jupiter välsignar Ketus "avmätthet" i fråga om Kräftans - moderteckets - hospitabilitet.

Låter inte den som den genomsnittliga invandrarfientliga grundattityden? "Kom inte här och snylta på våra förrådsbodar!" Jag medger att jag läser aspekten i skenet av den människa vi har att göra med. Så mycket studier återstår för att förstå hur Rahu och Ketu som "spökplaneter" beter sig. Ett är säkert: indierna var inte särskilt förtjusta i dessa skapare av förmörkelser!


Och därmed har vi klarat av den ena av de två tekniskt "gröna" huvudindikationerna. Den andra är välviljans Jupiter som tar udden av krigaren och egoisten Mars värsta oskick. Eller välsignar Jupiter och skänker Jupiter framgång åt dessa oskick? Den intelligenta närläsaren inser snart att jag snarare borde ha rödfärgat den här sektorn i Skorpionen, trots synergin mellan Mars och Jupiter (de är ömsesidiga vänner).

I praktiken menar jag att denna Jupiter i Skorpionen (mörkermänniskans tecken), är den viktig del i att politikern hittat sin hemvist i främlingsfientliga kretsar. Varande kvinna är det självklart att hon hyllar traditionella kvinnliga värden, i SvD:s artikel månar om de äldre (Jupiter, välvilja i borttynandets tecken Skorpionen).

Men det tragiska är att den illvillige Mars, hemma i härskarläge i Skorpionen, tar hjälp av Jupiters förmåga att förstärka när den sprider sitt gift mot en grupp av människor (Vattumannen). Eller för att med korten på borden läsa himlen korrekt genom att spegelvända dramat: Herrstedt solidariserar sig med sin folkgrupp, Vattumannen, och arbetar (Solen = "livsuppdraget") för denna grupp MOT det hon i irrationellt vansinne TROR är giftiga och dödande skorpioner som sprider ut sig (Jupiter, expansion) och hotar det egna folket och dess ideologi.

Jag behöver inte läsa en rad om denna kvinna efter att ha sett den här himmelen för att veta vad hon tycker om t.ex. andra religioner än sin egen provinsialistiska form av hedonism.

Som en sista iakttagelse noteras den debila Saturnus i Väduren. Denna placering är i sig ett "egenmäktighetssyndrom" eftersom den kombinerar viljan till makt (Saturnus) med det egocentriska perspektivet i Väduren. Eftersom alla barn födda under cirka 2½ år föds med samma saturnusplacering kan man inte dra några långtgående slutsatser av denna enskilda placering.

Saturnus passar dock på att förpesta förmågan till kärlek, också. Den kastar sitt långa onda öga 270° och träffar Venus som händelsevis står i ett makt och/eller pengaälskande tecken, Stenbocken. Detta är händelsevis Saturnus negativa hemtecken så vi kan härur utläsa "kärlek till politiken" - men också omsorg om de äldre.

Den här typen av Venus tycks ha sin kärlek kanaliserad kärlek mot ålderdomen/Saturnus eftersom ålderdomen kännetecknas av olika funktionsnedsättningar mot vilken den själv funktionsnedsatta Venus projicerar sin frigiditet - och sedan förmår identifiera sig med! Det är djävulskt listigt hur vi väljer att filtrera vår världsbild så att vi bara ser det som matchar vår egen nuvarande viktklass! Och astrologin är med som flugan på väggen och beskriver verkligheten i kodad form.

Se också programledaren David Lettermans årtionden yngre älskarinna. Tydligen attraheras denna Venus också av den hackordning, av något slag, som Stenbocken och/eller Saturnus alltid introducerar.

I just detta fall av Saturnus-i-Väduren disponeras ärelystnadens och definitionens planet av en tvivelaktig Vädurhärskare, Mars. Som vi såg indikerade Mars med Jupiter att kvinnan verkligen vill samhällets äldre väl - och ju närmare hennes egen familj, desto varmare känslor! (Ja, jag är ironisk.)

Men som gränsdragare (i synnerhet i frågan om vem man vill ha som granne och harmoniera med/Venus) "radiostyrs" denna inskränkt subjektivistiska lagstiftarperspektiv av den Mars-Skorpion och är så överdrivet (Jupiter) illvillig mot vissa grupper eller deras ideologier (se återigen utstötningssyndromet inklusive den besynnerliga 180-gradersvändningen som gör att Herrstedt projicerar sin egen mobbningstendens på invandrare och tror att det är därifrån hennes egen fruktan och skorpioniska giftighet kommer).

I de flesta horoskop går det runt, runt, och till sist visar det sig att det är några nyckelpositioner som styr hela människan. Här finns det tydligen redan en dom på att det är HON som spyr gift över andra människor. Och detta var en av de tolkningsmöjligheter som en tränad astrolog direkt ser i ovanstående astrologiska komplex. När man väger samman utstötningssyndromet, bränd Måne, usel Saturnus och hämmad kärleks-Venus, då framtonar alltmer bilden av en ganska ynklig människa!



*****


Slutsats och en metafysisk spekulation


Ett land får de politiker de förtjänar, så se denna himmelskarta som en ögonblicksbild av hur eländigt oandliga folk börjar bli nere i Skåne... När såna här horoskop börjar dyka upp för politiker, då vet man att Elvis lämnat byggnaden!

Talesättet är för övrigt en parafras på ett gammalt judiskt. När Guds shekina ("strålglans", "aura", "närvaro") lämnade Jerusalems tempel, var det ett tecken på att templet snart skulle falla, på att folkets synder exponerat dem för främmande makts hämndgärningar. Jag har ett svagt minne av att uttrycket myntades efter att romarna förstört templet under det första århundradet, men det kan vara äldre.

Jag tror skåningarna, en landsända som i reklamen stått för gemyt och gästgiverier, håller på att tjäna ihop till ett lokalt religionskrig (det kanske redan pågår). Och då gäller det att välja rätt värden i livet: gåsen på tallriken eller insikter om hur livet fungerar - hela vägen från människan och upp till den Förste Röraren som också är mänsklighetens slutmål.

Skåningen, sjunken djupt i lokal mylla, tycks remarkabelt renons på bildning. Tänk ett annat land och en annan tid, vilka intressanta diskussioner om livets mening och mål som skulle kunna äga rum mellan muslimer och kristna - de har dock en gemensam mötespunkt i sin beundran av den mäktige filosofen Platon!

Men svenskarna är så mentalt stela och så identifierade med sina maträtter och sedvänjor att de överhuvudtaget inte fungerar på den globala mänsklighetens kommunikationsnivå. Hur gick det så illa för det här landet? Hur fostrade vi generationer som aldrig växer ur spädbarnets orala (konsumistiska) stadie? Är vi överlag mentalt efterblivna?

Jag blir lätt tagen när jag ser att SD inte längre är ett marginalfenomen utan åtminstone lockar några procent. Det tyder på att folk i landet har problem med att tänka globalt - de sitter fast i sina slentrianmässiga tankemönster och sätt att se på världen. Zombies brukar man kalla fenomenet då man "ser med sina ögon utan att se, hör med sina öron utan att höra". Habituering är den värsta fiende man kan få in under sitt skinn.

Sverige håller på att casha in en fruktansvärd backlash på sin naturvidriga sekularism, och i den utbredda okunnighetens spår får vi skräppolitik som SD (och förvisso även andras). Här fostras människor fullständigt utan en filosofi om livet som håller vatten. Det är ovärdigt Människan att göra partipolitik av mekanismer så simpla att de finns redan hos amöborna. Det som definierar den fullgångna människan är inte reptilhjärnans försvarsmekanismer utan hennes ideal, hennes altruism, hennes vilja att lyssna på och tala med alla!

Tecken tyder på att insikten om att Människan är något större än den biologiska arten närmast dött ut i Sverige! Vad som återstår då, är ur den högre Intelligensens perspektiv bara naturens irrationella fäktande enbart för sitt eget, och så några godtyckligt förankrade moralismer med hänvisning till något FN och några "mänskliga rättigheter". Vilket svartbygge den sekulära människan är!

Tänk om KD kunde göra en total make-over, bryta med sitt lutherskt kristna arv (som ledde väldigt snett!), och återupptäcka vad kristendomen egentligen hade för grundvärderingar 2.000 år tillbaka i tiden. Läste även V på om det aktuella forskningsläget som avslöjar att kristendomen redan existerade minst ett århundrade före Jesus, att den hatade pengar och själviskhet och hade infört en slags kommunism (vilket tydligt märks i bibelns Jesus), då skulle KD och V kunna göra gemensam sak och åter göra Sverige till ett mönsterland för världen.

För tänk 100 år in i framtiden. Det ska till en fullständig imbecill att tro det nuvarande konkurrens- och prylsamhället finns kvar då! Det går fullständigt stick i stäv med jordens signaler. Frågan är bara vilken nation som börjar styra mot den oundvikliga framtiden.

Det blir inte Sverige, vi har investerat för mycket i vår ingenjörsmentalitet. Ingenjörer ritar produkter för att de sedan ska avyttras lönsamt. Ingen här kommer att vilja bryta med det övergripande mönstret. Den här globala omvandlingen tror jag - dystopiker som jag är - bara kommer att bli möjlig genom att jordklotet går genom ett elddop. Det kommer att ske saker med naturen som ställer människan inför kravet på omedelbart utskifte av tärande ideologier och då, om inte förr, kommer SD inte ens att vara en historisk fotnot.

Lite grovkornig vision måhända, men så är jag inte politiskt intresserad heller, utan tittar bara på människan av idag och den fullvuxna människa som kommer att vara efterfrågad i morgon. Jag undrar t.o.m. hur mycket längre Moder Jord kommer att acceptera reinkarnationer från merparten av oss!

Kanhända kommer många av oss att flyttas ner ett pinnhål eller överföras till ett annat system, eftersom vi här på jorden inte visat tillräckligt mycket av konstruktivt tänkande. Eller för att vända resonemanget: ur inomvärldsligt perspektiv kommer det helt enkelt inte att finnas lika många människor på jordens yta om 100 år.

Vart går de övertaliga andevarelserna? Ja, det är inte så enkelt som "himmel eller helvete", utan en full tillvaro som den materiella vetenskapen inte ens har i sina vildaste tankar. Den antika indiska filosofin är väl den som varit mest mångordig om att vårt multidimensionella universum rymmer tallösa världar som korresponderar med de levande varelsernas medvetandetillstånd.

Jag tror emellertid att andra "världar" måste fattas betydligt mindre i antropomorfa former. GRAVITATION. Där har du en annan existensform! För OSS är detta bara en naturlag, synliggjord på pappret genom högre matematik. Och ja, mänskligheten har lyckats synliggöra ANDAR av ofattbara mått.

Men vår art kommer aldrig att förstå Gravitationens inre liv och typ av medvetenhet. Kalla Gravitationen en Ärkeängel. På den nivån talar vi nu! Det säger sig själv att inte en medioker massa andevarelser som inte ens kan fixa grundkunskaperna som krävs för gott liv på jorden upphöjs till änglar, men vilka alternativa boningar som kan finnas "där ute" (eller "här inne"), vet jag lite lite som någon annan...

I vår västliga/kristna tradition har bara de indiska skådarnas insikt om de många världarna bevarats i några få ord från Jesus om att "Faderns hus har många boningar". Ännu en frustrerande snuttifiering som avslöjar att merparten av Jesus lära inte överlevde det första århundradet. Man måste söka i hans omvärld för att hitta resten av pusselbitarna...

Det pusslet är nyckeln till ett fungerande partiprogram för KD om du överhuvudtaget är ett parti som menar sig vila på en metafysisk (andlig) bas. Men en sådan radikalisering vore självmord, givet folkets kaliber och intressen. Som redan antikens visa män i Kina förstod, stämmer man inte om tonläget i en hel population över en natt... Och idag är det svårt att upptäcka en enda visionär maskerad som politiker i detta land.

Jag får anta att landet Sverige inte ens är på bana mot framtiden. Är vi redan kasserade i den Kosmiska Historieskrivningen? Är vi - du som läser detta och jag som nyss skrev detta - i själva verket levande döda?

En buddhistisk lama tillfrågades om vem han varit i sina tidigare liv. "Det beror på hur jag står orienterad här och nu", kom svaret. Några av oss är knappt mer än Adolf Hitler i nya kroppar!

Inga kommentarer: