Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 september 2009

Drama queen och rättshaverist




Kvinna, misstänkt för att ha kidnappat sin son efter förlorad vårdnadstvist och ha gömt honom under två år bakom en lönndörr. (Expr)

Ett föredömligt enkelt exempel på "drama queen"-beteendets astrologiska signatur. Det uppstår när Lejonet - zodiakens dominant - är samtidigt aktiverad som Skorpionen - tecknet som vägrar ge sig i sin strid med Lejonet (dessa är Livets och Dödens symboler!).

När två tecken båda ligger under kvaliteten Tamas (i västerlandet: fixerad) och båda propsar på diametralt motsatta principer (liv och död), då försvinner all omdömesförmåga.
Att psyket (Månen) är planeten i Skorpionen, gör inte saken bättre. Där klassas den som "debil" och sluten, och dess härskare befinner sig själv i kommunikationstecknet Tvillingarna, vilket ger en dålig bas för psyke och kommunikation: Vatten och Luft låter sig inte blandas bra, och ibland uppstår hysteriskt irrationella och opåtliga typer.



Redan utan psykets problem med Vatten/Luft ger själva Lejon/Skorpion-motsättningen en av de bittraste, illvilliga och ondskefulla kombinationerna. De är dominanta, grova och usla förlorare. Typen tittar regelbundet upp i horoskop för rättshaverister.

Hos ökände massmördaren Ted Bundy ser man det kanske allra värsta uttrycket för en som hamnat i livs- och dödsmotivets våld och ser sig tvingad att agera ut den här inre psykologiska striden.


Det bästa uttrycket är om en sådan här person kan satsa på en skådespelarkarriär och den vägen leva ut sitt behov av mordiska stämningslägen. I fallet Wilfong tycks alla högre talanger uteslutna eftersom Venus (konstnärlighet) står hårt klämd av både den egenmäktiga diktatorn Saturnus (uselt placerad i Lejonet vars herre Solen är dess fiende!), samt den giriga och måttlösa demonen Rahu. Det är en ur astrologisk synvinkel ytterst klen årgång av Lejonet, det här.

Eventuellt kan någon erfaren astrolog notera tydliga drag av en av Lejonets flera undertyper i kvinnans ansikte, trots att fotografen råkade fånga henne i ett skevt ögonblick. Konstigt annat med en så massiv betoning på detta tecken.


_____

Födelsedata uppsnappade ur Googles cache av raderad sida hos en organisation för försvunna barn (
snapshot 24 Jul 2009).

www.forthelost.org/family/rchekevdia.html


2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket intressant! Jag har hört talas om en rättshaverist som heter Peter Josefsson i Borås som äger Brämhults juicefabriken. Han stämmer tydligen alla som han inte gillar eller som han tycker har behandlat honom orättvist helt utan anledning. Det är någon sjukdom han lider av.

Seaward sa...

Missa inte att detta är den österländska zodiaken, inte den man läser om i svensk press. Bloggens tester visar att det är det babyloniska originalet som stämmer bättre med hur de 12 tecknen traditionellt beskrivits under 2.000 år.