Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 27 augusti 2009

Nätpedofilens perverterade skorpion

"Nätpedofilen", dömd till 8 år för att ha tvingat 62 unga flickor till oanständighet framför sina webbkameror genom att hota att angripa deras familjer om de inte lydde.

Jag uppger inte personens födelsedata här, men de kan utan problem hittas på nätet. Det som intresserar är förstås själva horoskopbilden för en så djupt störd individ.


Du som hittat och hunnit följa bloggen några månader nickar säkert instämmande över himmelens konfiguration. Återigen hittar vi - men enbart med den österländska sideriska zodiaken - flera riskabla indikationer som ofta tycks dyka upp på samhällets undersida.


Det är psyket i Skorpionen jag främst tänker på. Och ursäkta alla ni med en frisk Måne i Skorpionen, men minns att det är extremfallen som hamnar i nyheterna. Den sideriska astrologin har emellertid lyft fram detta tecken som lite suspekt - som det sades i antiken!

Den "västerländska" astrologin kopplar tecknen till kalenderåret. Dödens och den syndfulla sexualitetens Skorpion motsvarar för närvarande västsystemets Skytten - vilket ger en absurd självmotsägelse!

För Skytten representerar ju den pånyttfödelse och det högre medvetande som följer efter Skorpionens degradering! Går västastrologerna alls ut i verkligheten och undersöker hur deras tropiska zodiak fungerar, eller är de nöjda med att bygga luftslott? Den här bloggen ska fortsätta göra tester för att se om det är så att den äldre sideriska zodiaken faktiskt ger bättre resultat. En del tyder redan på det.

Här har vi alltså ett skorpionpsyke och inget annat, och därtill ett avsevärt vurpat sådant. För se hur Skorpionens egen herre stinger sig själv genom att från Lejonet kasta sitt onda 90-gradersöga mot sin egen hemmaplan!

Därmed utlöser Mars och Månen också en Eld/Vatten-konflikt som vi på den här bloggen kallar "sensationalism". Och vad har förövaren hållit på med? Jo fluktat på små flickor över webben. (Lejonets härskare Solen representerar synförmågan.)

Notera kombinationen av tecknen: Lejonet - exponering (i strålkastarljuset eller kameraögat) och den dräglande Skorpionen som gömmer sig under stenarna i öknen och plirar ut! Gömmer sig men ser ändå.

En illa placerad Saturnus angriper därtill barnets tecken Väduren. Vuxen- och kontrollplaneten Saturnus intar här sin onda 270-gradersvinkel och träffar Jupiter i Vädurens 30e grad.

Saturnus är en som tvingar sig på och ställer krav (jfr pedofilens hot mot flickorna), och Väduren är ju också styrd av Mars. Basen f
ör Vädurerns barnsliga linslusande sker alltså under tvång från en myndighet (Saturnus) och har sannerligen en mörk underton - nämligen den vi just studerat i Mars/Mån-störningen!

Vi kan alltså "psykoanalysera" offrens känsla där framför kameran genom att se hur pedofilens tvång drabbar Väduren och hur mörka krafter verkar inom Väduren/det unga offret! Fundera på den en stund - det här är vidriga kombinationer!


Givet de flera onda störningarna påstår jag här bara rakt ut att även den goda Jupiter dras in i skiten så att dess tekniskt okej (grönfärgade) bistånd till Mars (Eldtecken till Eldtecken) beskriver en fullständigt överstyr våldsverkare eftersom det nu är en "hyper-Mars" som degraderar det skorpioniska sinnelaget. Mars hämtar alltså stor energi från barnen (Väduren) men kanaliserar - efter sin egen perversion - denna enorma kraft vidare till det skorpioniska sinnelaget. Är du med?

Det är märkligt hur tydligt allt lyser fram när man redan har facit i hand.


*****


Jämför gärna mina funderingar över de två brottmålsjuristerna som har ungefär lika "störda" psyken (Månen), med angrepp från både Mars och Saturnus (båda klassade som onda).

Det väcker också en lätt förstämning att se att nätpedofilens sol- och måntecken vara exakt de två som stod ut lite extra i min genomgång av 41 homosexuella. Jag nämnde där att pedofilens soltecken Tvillingarna är känt för sin förpubertala stil. Det ser ur att finnas en historia om abnorm sexualitet att reda ut i samband med det tecknet.

Merkurius framfödde i sin grekiska version Hermes ett barn med kärleksgudinnan Afrodite (Venus) och detta var Priapos, ett barn som bara bestod av ett stort könsorgan! (Dessvärre var Priapos impotent, vilken den liderliga ikonografin gärna bortser från.) Tydliga ekon hörs av det urspårade antika grekiska homosexuella och kroppsfixerade kulturmönstret. (I andra versioner av myten har Priapos Zeus eller, mer passande, bockfotade Pan (Fan, Faun) som sin far.)

Tvillingarna, som dessförinnan i Babylon och Indien ritades som en pojke och en flicka, kan tolkas som en kvittning av könen eller neutralisering av könspolariteten. En tydlig påminnelse om härskaren Merkurius androgyna och pojkaktiga tendens.

Tvillingarna är en komplex symbol, med flera överlagrade traditioner. Inte för inte har härskaren Merkurius senare liknats vid de Nordamerikanska indianernas "trickster"-figur.

Pojken Merkurius var ju både en tjuv och lögnare i myten (läs: opålitlig), och den här sidan finns alltid som en möjlighet där inte horoskopet ger tillräckliga klartecken för att tillskriva Merkurius/Hermes "högre" kvaliteter. (Se t.ex. gårdagens inlägg om den mytomaniske
journalisten Boström som spred en antisemitisk vandringssägen i Aftonbladet nyligen. Här råder villervalla i Tvillingarnas tecken pga en häftig attack från två onda planeter.)

Tekniskt sett syns det inte vara några problem med den dömde pedofilens Sol, Merkurius och Venus i Tvillingarna - det är horoskopets lunära sida som gått överstyr. Och detta stämmer med astrologisk doktrin. Månen är psyket, soltecknet är ofta bara en neutral indikation om i vilken riktning man strävar i livet.

Här då en strävan mot unga människor, kanske i syfte att kommunicera (Merkurius) med dem i erotiska (Venus) frågor! Koppla det här generella solära budskapet till mannens nattsvarta skorpionpsyke och vi har en bona fide nätpedofil i symbolernas konvergens.

Då dessa två också - enligt min preliminära granskning - tycks vara homosexualitetens egna favorittillhåll, kan man fråga sig om det överhuvudtaget var ett hetero spänning mellan den dömde pedofilen och hans flickoffer. Det här kanske var en homosexuell hatiskhet riktad mot det andra könet? Den sideriska astrologin lyfter frågor som går djupt ner i det kollektiva psyket och hur den enskilde kan pervertera de av evighet givna morallagarna!


Säg icke, du syndare, "Inga av mina synder kommer att utrannsakas och skrivas ned." För alla dina synder skrivs ner, dag efter dag! Och nu ska Jag visa dig att Ljuset och Mörkret, dagen och natten, observerar alla dina överträdelser.

Enoks bok 103:7-8. Detta parti en del av Enoks epistel, författad cirka 150 fvt.

Nätpedofilens dom i DN, SvD, AB, Expr

_____

Tillägg 090828. Stycket om Tvillingarna något utökat.


4 kommentarer:

 1. Hej! Efter att ha läst din skrivelse, tycker jag Du går lite väl hårt åt Skorpionens tecken, precis som jag reagerar över hur du benar upp ont och gott. Att Du ser Skorpionen som degraderad och Skytten som ljus, tyder på att du egentligen bara skrapat på ytan av vad astrologi egentligen är. Som astrolog borde Du ta ett större ansvar än att sprida insiktslösa tolkningar av de olika tecknen.

  SvaraRadera
 2. Om du läser noga ser du att jag talar om en "perverterad" Skorpion och inte om Skorpionen i allmänhet. (Jag nämner dock tecknets dåliga rykte i antiken.)

  Jag anger till och med skälet, som är unikt för ovanstående himmel: Skorpionens herre Mars attackerar sitt eget tecken (och drar in Månen - sinnelaget - i detta drama).

  Nu är vi långt bortom "generella beskrivningar" av de tolv tecknen! Detta är astrologi på individspecifik nivå.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det verkar ganska stört att lägga så mycket tid på att analysera en person man inte träffat eller känner.

  SvaraRadera
 4. "...Mycket tid..."

  -Skrivtiden för ovanstående inlägg var gissningsvis 10 minuter. På det några minuter för att tillverka grafiken!

  Några årtionden av erfarenhet ger rutin och snabb förmåga att se de relevanta gestalterna i de astrologiska rebusarna!
  :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.