Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 augusti 2009

Apotekets scary movie - skapad i himlen




Uppgiften (DN, SvD) att svenska folket blir skrämt av Apotekets tv-reklam med den glåmigt sminkade modellen Adina Fohlin bekräftar ännu en gång hur kraftfull astrologin är som prediktivt redskap.

När den samtidiga kombinationen av kollektivmänniskans tecken Vattumannen och den giftstingande Skorpionen visar sig på himmelen, kan astrologin tala om att det är fara å färde för symptom på utstötning.

Bloggens återkommande läsare har redan till leda sett exempel på, antingen hur folket (Vattumannen) symboliskt dödar Skorpionen, dvs stöter ut en individ ur sin grupp för att han/hon ser annorlunda ut eller beter sig annorlunda, eller hur det är en udda individ (Skorpionen) som bygger upp hat inför sin sociala omgivning (Vattumannen) eller beter sig excentriskt för att markera avståndstagande från "flocken".

Men i vilken riktning syndromet slår, är inte alltid lätt att förutse. Inte heller om "syndromet" kommer att ta sig ett patologiskt eller legitimt uttryck.

(Patologi: hatisk mördare. Legimititet: klä ut sig till monster eller gilla att chockera andra.)




Undertecknad blir inte helt överraskad av att se stora delar av det svenska folket bekräfta de gamla grekiska filosofernas påstående, att bara "kvinnor och slavar" drivs av de astrologiska ödesmakterna, inte fria tänkande män. För vår "upplysta" och "jämlika" tid, kanske man borde omforma uttalandet och skilja på antingen "instinktiva" individer och "rationella" diton.

För här har vi då på modellens födelsehimmel det mest grasserande utstötningssyndrom jag sett på mycket länge. Och det är viktiga planeter som är inblandade, också. Månen (kvinnlighet, sinne) i sin mest demonanfäktade position i Skorpionen, hårt pressad av den anemiska och emotionellt sterila Saturnus!

Den senare, även känd som Liemannen, kastar dessutom sitt onda öga framåt i zodiaken och lamslår kvinnlighetens andra fanbärare, skönhetsgudinnan Venus! Notera att Saturnus också representerar styling och formmedvetenhet, gärna av typen "less is more" (Liemannen har verkligen inte ett gram fett på benen)!

Du fattar vilka som har fått generalknas av att se en modell gestalta fysisk förruttnelse. Alla materialister får gåshud, alla de arma människor som helt hjärntvättats av sin samtid att bara se sig som ett objekt för allsköns hudvårdsprodukter.

Apoteket säger sig vara nöjt med att reklamen skapar reaktioner. Jag skulle vilja säga att de (eller deras reklambyrå) inte har en aning om vad de sysslar med! Man biter inte den hand som föder en. Ska Apoteket serva den obetydliga livsstilens abonnenter med obehagliga påminnelser att krämer bara räcker så långt i livet - sen dör man i vilket fall - då undrar man just om de har någon som helst koll på hur man fabricerar en fungerande livslögn!


Se även det första inlägget (nytt fönster) som beskrev utstötningssyndromet, samt övriga inlägg etiketterade "dissociation/utstötning".


PS. Ingen som kan sina planeter missade väl i vilket tecken den giftstingande Skorpionens härskare Mars befann sig? Vilket förtätat födelseomen om ett "outsideröde" som löper utanför den lilla flockmänniskans världsbild Fohlins är!

Inga kommentarer: