Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 juli 2009

Zodiaktecknen syns via livsvalen!




USA:s egen Carolina Gynning skulle kunna vara Jessica Simpson - en vacker blond kvinna som debuterade via en tv-såpa och sedan inte uppvisat några mer påfallande talanger utöver att tjäna som objekt att identifiera sig med eller ta avstamp från.

Åtminstone finns inte Simpson på min karta vare sig när jag tänker skådespeleri eller musicerande. Återstår då, utöver hennes onekliga charm, kändisskapet som sådant.

En astrologisk nyckel till henne ligger faktiskt i det faktum att hon gjorde realitysåpa av sitt första äktenskap, och en andra nyckel ges av att hon i dagarna dumpats av sin idrottande kille - dagen innan sin födelsedag.

ett enda ställe på nätet finns en antydan om det som skulle göra en horoskopanalys riktigt intressant. På den här tjejiga sajten som tycks handla om hårvård återges mamman Simpsons minne av att dottern föddes med en Skorpionascendent. Med det uttalandet har vi fått möjligheten att återskapa en ungefärlig födelsetid!

Ingen annan sajt på nätet verkar ha noterat uppgiften och anpassat sina tolkningar efter denna möjlighet till ökad precision. Jessicas födelsedag - enligt den västerländska zodiaken - är en sådan där hopplös dag där Månen (sinnelag & känslor) byter tecken halvvägs genom dygnet. Värsta sortens horoskop att uttala sig om när man inte ens är säker på den viktiga Månen!

Men till vilken nytta skulle mammans skvaller vara? Få i väst använder ju den korrekta sideriska zodiaken - den som konsekvent brukas för kändishoroskopen på den här bloggen.


Ingen surpuppa, en social älskling!

I fallet Jessica Simpson översätter jag denna Skorpionascendent till klockan tre på eftermiddagen för att få ett jämnt och enkelt klockslag.

Det visar sig med nästan 100%-ig säkerhet att Jessica inte alls är en reserverad och mystisk Skorpion till sitt yttre beteende utan istället har den charmerande Vågen-personan! Detta är inte soltecknet utan en mycket viktigare faktor: den kropp och person vi är i våra mellanhavanden med världen.

Men så stark är Solens inflytande att man får en direkt uppfattning om vad som menas med Vågen som zodiakens "sociala älskling" bara man tänker "Carina Berg", som med sitt första november alls inte är född i reserverade Skorpionen utan i det kommunicerande Lufttecknet Vågen! Och hur "vågigt" är det inte att flytta hem som "på prov"-partner hos kändisar! Ännu ett "utagerande" av de egna hållpunkterna i den gåtfulla zodiaken.




Jessica är heller inte född med soltecknet Kräftan utan med den ständigt turnerande eller kringflängande Tvillingarna. Ja även sinnelaget (Månen) hittas i den rörliga Tvillingarna. Alla astrologins tre nyckelpositioner befinner sig därmed i Lufttecken, och kvinnan är i mångt och mycket alltså ett "air head" - med de negativa konnotationer det uttrycket för med sig! "Uppe i det blå"... Disträ...

(De fyra elementen har förstås var och ett ett helt spektrum av uttryck, se bara Luftens närvaro i de många horoskop jag etiketterat med "kreativitet" på den här bloggen.)

Och nu stämmer precis allting! Vågen som den personliga ytan eller personan symboliserar ju äktenskapet eller det fasta (överenskomna) partnerskapet. Och det är just på det temat Jessica kom att bli känd.

Dessutom behövde hon inte ens agera eftersom det var en dokusåpa. Allt hon behövde göra vara att visa upp sin naturliga persona - och därtill i sin arketypiska roll: som ena halvan i vågskålarnas tecken - partnerskapets och tvåsamhetens tecken!


Tvillingarna - "snacksalige bilhandlarens tecken"

Att hon valde att göra show av sitt privatliv är heller inte svårt att förstå bara vi gör oss kvitt den västerländska astrologins falska zodiak. I den skulle Jessica ha varit Kräfta, ett tecken som propsar på privatlivets helgd. Hur bra stämmer det med verklighetens Jessica som t.o.m. slog mynt av sitt äktenskap från första dag? Det stämmer inte alls med Kräftans värderingar!

Men prova då Tvillingarna - och dessutom särskilt betonat via en nymåne, ett samgående mellan Sol och Måne (i sig en metafor för "man och kvinna"). Vad symboliserar detta? Vi kan läsa symboliken på himlen rakt av: äktenskapssåpan "Newly weds" representeras dels av Vågen (partnerskap), dels av samgåendet mellan man och kvinna, Sol och Måne. Såpan kommunicerades ut till hela världen via Tvillingarnas tecken - som är kommunikations- och "broadcast"-tecknet nummer ett.

Amerikanska telekomjätten AT & T hade t.o.m. under många år en variant på Tvillingarnas härskare Merkurius (han med silvervingar på fötterna för snabb och effektiv kommunikation/utsändning) som en staty framför sin kontorsbyggnad!

Det är helt naturligt för en individ med starkt inflytande i Tvillingarna att göra tv-utsändning av sitt äktenskap. Se bara vår svenska marknadsföringsdemon Bert Karlsson som gör pengar av precis allting. Han är också en klockren Tvilling enligt den korrekta zodiaken och alls ingen hemkär Kräfta!

Det här Lufttecknet representerar amoral. För att kunna bibringa mottagaren budskap från fjärran land har Tvillingarna inte råd med att moralisera eller låta sig låsas av den inskränkta revirmentalitet som t.ex. privatismens Kräfta kan uppvisa. Varje tecken har varsitt uppdrag och alla kan de gå överstyr på sitt sätt.

Tvillingarna är med precis överallt och uttalar sig (mer eller mindre väl, beroende på horoskopets "skärpa"), och detta är ju Bert Karlsson upp i dagen - den klassiska bilhandlaren som söker se till att just hans produkter alltid syns bäst i medierna!

Merkurius (eller Hermes, som han hette hos grekerna) är språkröret, och i både Jessicas och Berts fall tycks fokus ligga på att vara språkrör för det enkla folkets stämningar.



Att identifiera en "stämning", ett "tonläge"...

Etiketten "look-alike" visar några exempel på människor som tydligt påminner om varandra och där nyckelpunkter (oftast Solen) i horoskopet är detsamma för båda. Redan innan jag hittade ledtråden till Jessica Simpsons "Skorpionascendent" var jag väl medveten om hennes oerhörda likhet med en f.d. bekant som var modell i sin ungdom.


Även där gällde enligt den felaktiga västzodiaken Skorpionen, medan den fungerande sideriska zodiaken ger samma Vågenascendent som Jessica har, plus en stigande Sol i Vågen. Soluppgångar ger ofta stark karisma! (Jag publicerar ingen par-bild för dessa look-alikes då jag inte inhämtat något tillstånd från den numera icke-publika personen).

Genom att bygga upp ett bildminne av många hundra och till sist många tusen människor skapar astrologins utövare förutsättningarna för något som inom vetenskapen kallas induktionsslut.

Mina minnen av andra Vågar, och särskilt den nyssnämnda, hjälper mig att slutleda att också Jessica Simpson har Vågen som roll- och kroppstecknet. Den fysiska likheten tycks på något sätt vara kopplad till stjärntecknet.

(Eller också sker de korrekta associationerna enbart i psyket på betraktaren - detta är sannerligen en gåta! Övergången till siderisk zodiak innebär för övrigt också ett visst tumult för undertecknad eftersom tusentals ansikten som registrerats i minnet nu måste "mappas om" till ett annat zodiaktecken!)

Men egentligen klarar man sig utan de visuella kopplingarna, redan matchningen mellan tv-utsända såpan "Newly weds" och Vågens samt Tvillingarnas symboliska innebörder var rejält talande.

Det ska också tilläggas att jag själv föddes primärt under Vågen (Solen) och Tvillingarna (Månen) och därför teoretiskt perfekt lämpad för att "psykiskt" eller psykologiskt plocka upp Jessica Simpsons faktiska natur. Astrologin bekräftar den antika grekiska sympatheia-principen, att snarlika ting "vibrerar tillsammans" och lär känna varandras hemligheter.

Och det kan jag säga, det finns inte ett spår av "Skorpion" i hennes natur. Hon är nästan löjeväckande "ofarlig". Precis som Tvillingarnas tecken (och Merkurius) indikerar något evigt ungt och närmast prepubertalt hos sina medlemmar.

_____

PS. På vad sätt var dumpningen ett astrologiskt tecken? Dumpar inte hela mänskligheten varandra kors och tvärs?

Dumpningens koppling till födelsedagen kan ligga inbyggd i själva nymånen, den som primärt indikerar samgåendet mellan "man och kvinna". Var gång Solen gått sitt årliga varv "reaktiveras" denna medfödda kombination av manligt och kvinnligt...

Och här är poängen: Månen har som en lite kusligare innebörd även "livets början och slut". Därför kan avbrott och dumpningar resultera i samband med det som borde vara "livets dag" (Solen), födelsedagen!

Kanhända kommer hon att fortsätta uppleva spräckta förhållanden (så som skedde efter Newly weds) ända tills hon lämnar rampljuset (Solen)... Jag känner ett annat fall av nymåne i Tvillingarna där verksamhet inom telekomindustrin (Merkurius) leder till ideliga flyttningar mellan olika projekt och företag. Jessica Simpsons nymåne har kanske tagit skruv på det sättet att det är hennes eget liv som byggs upp och raseras som tidsbestämda projekt...


Inga kommentarer: