Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 juli 2009

Fröken Förintelse stylar kändisarna


Svältdöende Rachel Zoe? (2007)
(bild: Wikipedia)


Trivselintervju i Aftonbladet med Rachel Zoe. Kanhända textreklam för att dra publik till treans nya tjejserie där Hollywoods främsta stylist promenerar in och ut ur boutiquerna för att lösa stjärnornas enorma problem med hur de ska se ut.

Engelska wikipedia påminner med ett osmakligt foto från 2007 om hur mager den här kvinnan är. Är det som hon säger, att benigheten är medfödd och inte effekten av droger eller självsvält (fan tror't!)? Då måste man anta att föräldrarna gav henne mellannamnet "zoe" ("liv") i ett försök att besvärja den utstrålning av död som omgärdade det lilla livet.

Givet att hennes (verkliga) efternamn Rosenzweig är judiskt, ska vi prova en vild teori här: den här kvinnan är ett av naziförintelsens offer som nu har reinkarnerat i ny kropp, återigen i en judisk familj (själar tenderar att hänga ihop i grupper från liv till liv).

Jag har på min andra blogg Ockulta ögat flera gånger nämnt psykiatern Ian Stevensons upptäckt att allvarliga skador som förorsakar en människas död återkommer på det pånyttfödda barnets kropp som handikapp eller deformiteter.

Skulle möjligen en utdragen svältdöd i ett koncentrationsläger kunna leda till att den hårt prövade själen i nästa liv "förtätar" sig som en extremt tunn människa? En kropp som närapå skriker "döden"?

Är vår fysiska kropp så att säga bara en "utveckling" i den yttre, fysiska världen, av den osynliga andevärlden? Så menade i vilket fall den intelligente fysikern David Bohm!

Allraminst måste man räkna med ett traumatiserat psyke, vilket bekräftas av den judiska rabbinen Gershom, som blivit något av specialist på att ta hand om de människor från Andra Världskriget och judeutrotningen som de sista årtiondena börjat reinkarnera i nya västerländska - oftast judiska - kroppar. De kommer åter till jorden med svåra psykiska störningar och minnesbilder från sitt förra liv i något av nazisternas koncentrationsläger! Jag nämnde rabbinens första bok i ämnet i det här inlägget (nytt fönster).

Ur ett astrologiskt perspektiv är det nästan skrämmande att se hur väl den här teorin matchar den unga kvinnans födelse i september 1971.



Det händer mycket på den här himmelen. Först att nämnas måste väl vara förklaringen till de förtäckt kritiska kommentarerna, att Rachel Zoe omdömeslöst själv går på röda mattan i galakläder och faktiskt utkonkurrerar de kunder som betalt hutlösa pengar för att vara vackrare än sin stylist. Förklaringen är enkel: kvinnan föddes ju med Solen i Lejonet! Finns det något tecken som vill glänsa mer än denna, "lajvarens" och dramatikers solplacering?

Och lägg till konst- och modeplaneten Venus: exakt sida vid sida med det glänsande Sol-Lejonet. Inga större tvivel om vad slags karriär det skulle bli inte.

Så direkt över till varför Rachel "Liv" troligen faktiskt har dragit några unga stjärnor i fördärvet, eller åtminstone ner i självsvält fastän hon bedyrar att hon är en känslig och blyg natur. (Att den är si och så med den finkänsligheten förstår man av situationen att hon inte kan hålla sig från röda mattan medan hennes kunder visar upp sig!)



Shani - Dödens herre
(i väst: Saturnus)


I indisk astrologi har den hårda och karga (ja, avmagrade!) planeten Saturnus bevarat sin roll som Döden (Liemannen), vilken blivit lite undertryckt i västerländsk astrologi (människor konsumerar bättre ju mindre de vet om döden - konsumtion som livsstil är bara för dem som är okunniga om döden och rädda för den).

Som en sidoeffekt i just det här sammanhanget, representerar också Saturnus "styling" mer än Venus. Skönhetsgudinnan står kanske mer för mer njutning och uppskattning av det goda och sköna, men ska man skära till (designa) kläder behövs en stark saturnisk känsla för hur att dra linjerna.

Så Liemannen använder sina skärverktyg även långt innan han klipper av våra själars kontakt med de vid den tiden uttjänta fysiska kropparna! Han hukar och gömmer sig bakom många andra "legitima" sysslor - sådant vi uppskattar!

Det framgår inte av Rachel Zoes födelse karta exakt hur involverad Saturnus är i hennes livsöde, så låt mig stava ut de dolda sammanhangen: Venus, som vi såg så hårt knuten till livsplaneten Solen, härskar i sitt jordiskt-kroppsliga läge i Jordtecknet Oxen (för Venus som "de högre konsterna" härskar Venus i Lufttecknet Vågen).

I jordnära Oxen hittar vi nu gränsdragningarnas och knapphetens Saturnus. Dödens planet "disponeras" därför av Oxens härskare Venus. "Mager intill döden som estetiskt ideal"!!!!

Men det blir värre. Den samtidiga aktiveringen av Oxen och Lejonet utlöser också en helt annan konflikt: den mellan Eld och Jord. Eldens fulla passion och livskraft förnekas av Jorden, ett restriktivt och hämmande element (precis som Saturnus själv är den store hämmaren och åtstramaren). Vi har därför en dubblering av ungefär samma budskap, och kan man tala om att himlen signalerar ett "tema" som astrologen inte får missa.

Men det blir ändå värre! För krigaren, slaktaren och olycksbringaren Mars befinner sig i det karga och avmagrade Stenbockens tecken. Gissa vem som härskar över detta Jordtecken? Jo, "liemannen" Saturnus. Mer neutralt symboliserar Mars "impulser" till saker och ting, och den mån Rachel "Liv" är en impulsgivare, så handlar det om att kväva impulser till överflöd! Stenbockens paroll är att "less is more". Vi har alltså en tredje indikation om svält eller t.o.m. självsvält på denna himmel.

Och det ytterligare lite värre! För se på kartan hur olycksbringaren Mars kastar sitt långa onda öga som sträcker sig 8 tecken framåt i zodiaken (inkl. tecknet där Mars befinner sig). Åtta är dödens tal i astrologin, och i den "naturliga zodiaken" med egotecknet Väduren vid 1a egohuset som vi använder då födelsetiden är okänd, ser man hur tydligt 8-talets dödssymbolik visar sig genom att 8e dödshuset "naturligt" kopplar samman med dödens tecken Skorpionen.

Samma med Skorpionens härskare Mars som kastar sitt "dödsöga" åtta steg. Och vad träffar det onda ögat? Jo, Rachel Zoes själva symbol för "zoe" - livet! Solen i Lejonet, där den står tillsammans med skönhetens planet Venus.

Skönhet för Rachel "Zoe" är att se ut som ett offer för alla astrologins dödsimpulser!

Hennes tillnamn "zoe" är ett rent skämt. Rachel Död stämmer bättre, men å andra sidan kanske det är namnet som håller henne vid liv.

Jag tror verkligen detta illa tilltygade horoskop antyder att hon återfödds ur Dödens grepp, och att detta är samma avmagrade kropp hon drog på sig i slutet av sitt förra liv. Kalla det spekulation, men ibland är det undermedvetna väldigt enträget. Samtidigt är det dock Solen som tillsammans med Venus leder vägen: viljan att synas och vara vacker. Det kan inte klandras.

Från detta formidabla Holocaust-horoskop kan man eventuellt dra andra slutsatser om modebranschen från det att den sjukt smala Twiggy introducerade anorektiker-looken som ett mode på 1960-talet... Är alla dessa självvalda zombies krigsoffer vilka nu stigit fram i nya fysiska kroppar som rabbi Gershom sett exempel på?

MÅSTE dessa människor leva färdigt sina plågor från ett tidigare liv genom att undernära sig under en period av sina liv (något modebranschen kanske snarare AVSPEGLAR än framskapar). Eller har de permanent fastnat i ett förvrängt perspektiv som inte spontant kommer att släppa förrän någon påpekar hur sinnessjuka de ser ut?

Det är värt att notera att Rachel Zoe inte har något alls i Luftelementet. Att fundera över vilka signaler hon skickat till sina kunder är med andra ord inte hennes starka sida!


*****

Besläktat inlägg om den numera självmordsbenägna Mischa Barton - en av dem Rachel "Liv" tidigare stylat.

Inga kommentarer: