Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 24 juni 2009

USA:s heliga krig mot piratismen




Svenska tidningar prövar lite olika vinklar på Joe Biden, USA:s vicepresident som är helt för hårda tag mot nättjuvar som bryter mot lagar om upphovsrätt. (AB, DN) Och visst äger hans födelsehimmel karaktär och signifikans för frågan! Vi har både de astrologiska symptomen på materialism och kreativitet starkt representerade!

Under etiketten "Satan" (!) har polariteten Oxen/Skorpionen studerats, och vad detta innebär är helt enkelt en materialism som så tar kontroll över en individ att han/hon kan sägas dominerad av den sataniska eller inomvärldsliga principen. Att vara en "människa av värld" går här mycket längre än att bara ha rätt kläder och "pk" veta vad man ska tala om i stunden som är.

Den sataniska människan hävdar därtill att inget bortom de fem sinnena existerar, dess inomvärldsliga böjelse motiveras med en dumdryg attityd att inget annat skulle existera. (Hur den sataniska människan kan veta något om den saken är en gåta, för Jord + Vatten skapar en så flegmatisk och självtjänande disposition att hon knappast har utforskat möjligheten av en "högre verklighet" bortom de fem yttre sinnena.)




Joe Bidens horoskop balanserar verkligen den här ytterligheten mot dess motsats, den "kreativa" icke-materiella domänen - Eld/Luft-polariteten - varifrån all skapande verksamhet utgår. När "produkten" är fullbordad på "idénivån" tar den konkret fysisk gestalt i den "sataniska lägre verkligheten". Märk att datorns virtuella verklighet också ingår i den sataniska dimensionen av "värld". Skaparna av datorteknologi däremot, tillhör "gudarna" som förser oss dödliga med funktioner med vars hjälp vi kan konsumera upplevelser.

(Detta är inte dualism, men det omöjligt för en människa att kommunicera sig utan att klyva saker i två delar. Viktigare än frågan om astrologin representerar en nyplatonisk dualism i de positiva och de negativa elementen, är att förstå sentimentet bakom presentationen i dikotoma termer.)

Hade vi inte vetat Joe Bidens inställning till dem som parasiterar på de kreativa
artisterna, skulle hans två oppositioner, den ena i satanisk världslighet och den andra i den höga kreativiteten, inte varit lätta att rangorda eftersom födelsetiden saknas. Men en viss indikation ges av att Månen som färgar personligheten mer än Solen bildar ena polen i det idealistiska spänningsfältet.

Som det nu visar sig i faktiska livet, är också materialismen och konsumtionen (Jord+Vatten) i hans horoskop underordnad den brinnande idealism som vill ge de som faktiskt skapar (Eld+Luft) deras immaterialrätt (Eld+Luft) åter efter att den trampats i smutsen av Satans barn av "denna världen".

Dessa barn är de som både struntar i och förnekar den högre verklighet som i antiken tillhörde gudarna, men dit vi i våra dagar skickar artister, filmskapare och andra med rättmätiga krav på ersättning för den underhållning de skapar för att de måste (de är ju gudar och de kan inget annat) och för att vi ska få underhållning att förgylla våra annars rätt råttbruna liv med. Genom att skicka kreatörerna uppåt en våning och samtidigt förneka existensen av denna våning (och gudarna), tror Satans barn att de undanröjt problemet.

Som den här mytologiskt färgade snabbkollen av Joe Biden visar, är dagens unga - och inte fullt så unga - nätkriminella avkomman till en transpersonell princip, en avkomma som i en annan tid hade fått händerna avhuggna för sitt tjuveri i den virtuella verkligheten. Idag, pga samhällets okunnighet och bristande framförhållning, kunde en helt ny och stor grupp kriminella växa fram i ett samhälle som inte straffar så grovt som i antiken.

Men den som vet att själavandringen är en verklighet, ler. Dessa gigabyte eller terabyte av stulet gods, hänger kvar i den sataniska individens meritlista - blir en del av dess "psykiska andekropp" - inte synlig för de fem yttre sinnena (Jord+Vatten) men fullständigt glasklar för alla som verkar via andevärlden (Eld+Luft).

De här själarna kommer att få betala sina skulder till konstnärerna i ett kommande liv. Hur historien kommer att rigga den scenen återstår att se. Kanske klumpas alla illegala nerladdare ihop till ett enat folk som i ett framtida krig tas som slavar och sedan får träla ett helt liv igenom som återbetalning.

För vet, att gudarna använder jordens historia som spelplanen i ett betydligt högre ärende än Satans barn någonsin kan föreställa sig: gudarna söker här skapa fler gudar av det bästa i människan. Men ur vårt förfallna perspektiv kan det sägas: alla kommer inte att bli lyckas gudar. Det är detta de ovärdiga illegala nerladdarna vet med sig. Det är därför de ger fingret uppåt, till dem som förser dem med underhållning i sina ömkliga liv. De vet att de gör det här livet som fördömda och varje ord och handling de utför syftar till att förtydliga att de inte var utvalda till något annat än låg och illegal konsumtion via de fem yttre sinnena!

Det är på jorden Ljusets och Mörkrets krafter möts. Exakt som den klassiska sci fi-trilogin Matrix demonstrerade med motiv hämtade rakt ur kristendomen och den antika filosofin. Men reagerade den fördömda generationen på budskapet? Nej. För dem var det bara ännu en gratis download. Därför är de dömda. Att ha tagit pärlan och inte ens funderat över dess budskap i förhållande till ens eget liv! Lägre i universum kommer man knappast. Satans domän. Mörkrets och ickeförståelsens domän.

Joe Biden är en vän till alla goda krafter, men givetvis ser Fantomen läskig ut för dem som själva har mörker inom sig.

*****

Även noterat: Holland går in i kriget mot den svenska omoralen. AB och DN rapporterar.

Svenskarna - det är ett alltmer laglöst folk som i sitt oförstånd (av historiska proportioner enligt DN:s enkät här nedan) nu börjat uppvisa tydliga tecken på masspsykos av paranoid typ. Vad sägs om att stänga ner Internet i hela Sverige några år så att folk återupptäcker verkligheten? Bara fega människor och de med orent mjöl i påsen räds ipred och annat.




_____

Rent tekniskt är det naturligtvis intressant att se Joe Bidens "life mission" tecknad av Solen och pengarnas planet Venus i Skorpionen, i opposition till äganderättsligt medvetna och gränsdragande Saturnus i Oxens (ägodelsmedveten) tecken. Här luktar det både legalism och ett stort intresse av äganderättsfrågor!

Det är inte svårt att här se vad Biden själv väljer att demonisera och rikta in sin aktiva möda på: de som blandar bort korten om vem som har rätten till vad. Själv beskrivs han dock bättre av sinnelagets planet Månen. Den står här i eldiga Väduren och indikerar väldigt starka personliga åsikter hos vicepresidenten.

Bidens sinnelag brinner inte bara, det brinner dubbelt. För Månen/sinnet opponeras av eldiga Mars/Merkurius i Vågen, ett tecken som är väldigt rättvisemedvetet. Undertecknad har samma Mars/Merkurius i Vågen och kan av den anledningen inte heller se någon ursäkt i de "Satans barn" som sviker "partnerskapet" (Vågen) med sina favoritartister. Om de nu ens någonsin börjat bygga en relation (Vågen) med de människor vars artisteri de bara tar för sig av.

2 kommentarer:

AA sa...

Du har aldrig tänkt tanken att det kanske är du själv som har fel och de andra som har rätt? Man FÅR faktiskt ändra sig :-)

Seaward sa...

Tanken som HAR slagit mig, är jag bara psykologiskt överreagerar på mitt "dåliga jag" från Napster-åren.... Men jag har sonat artistkåren (och deras huvudmän, industrin) genom drygt 500 cd köpta sen dess...