Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 10 juni 2009

Skräckens fosterhem

Det riksbekanta fallet med paret som tog tre fosterpojkar för att förbättra sin egen ekonomi och sedan krokade upp dem i taket gav dem båda mot deras nekande 1½ års fängelse för grov fridskränkning - dock inte instoppade i säck och upphängda.

Den ursprungliga historien fanns i DalaDemokraten, och domen noterades bl.a. av AB (nya fönster).

Här är de båda horoskopen. Det ska genast sägas att det inte går att säga så mycket då födelseklockslaget inte är känt. Jag ska peka ut det på resp. himmel som kan utläsas som just den bristfälliga omdömesförmåga båda uppvisat.



Kvinnan är den äldre parten och notabelt den med de svåraste störningarna. Man kan anta att hon "bossat" över inte bara barnen utan även sin yngre partner. För "dominance & submission" är vad det här horoskopet handlar om, med en Sol i chefstecknet Lejonet och ett snabbt men otåligt sinnelag i Tvillingarnas tecken.

Det vill säga, båda dessa placeringar är i sig utmärkta, drivande och kreativa, och vi måste gå vidare och upptäcka att viljan till dominans (Lejonet) utspelat sig på ett "vridet" grundmotiv, vilket skapat en ren nidbild av det starka Lejonet.

Hård dominans eller disciplin denoteras av Saturnus och här ser det riktigt illa ut på himmelen, för även om planetens infiltration av psyket (Månen) anses stänga av empatin (Månen är i allmänhet en känslomässig planet vid sidan av sin allmänna signifikans som "sinnelag"), är Mån/Saturnus-oppositionen ännu uthärdlig.

Undertecknad har den (i exakt samma tecken), men är symptomatiskt nog barnlös! Jag har sett formalisten Saturnus "disciplinera" den irrationella eller åtminstone flyktiga och variabla Månen även i många författarhoroskop. Aspekten drar dock mot kyla och precision.

Saturnus är en av astrologins "naturligt onda" - för människan vill egentligen inte ha disciplin, "köttet" längtar efter att bara följa sina lustar som Ola Salo sjöng i sin propagandalåt för bisexualitet: "Let your body decide where you want to go". Därmed blir varje kontakt mellan Saturnus och sinnelaget en något kylslagen och styvmoderlig historia, och utblicken domineras ofta av systematik eller formalism. Jag skulle tro att ALLA mån-saturnier är fiender till "det naturliga" och hyllar på ett eller annat sätt "det kultiverade".

Men i det här fallet sker ytterligare något: Saturnus angriper även Mars, den andra av de "naturligt onda". Så nu är ond på ond - och inte nog med det. För den aggressiva Mars låg till att börja med i samma tecken som den onda demonen Rahu (norra månnoden). I egenskap av matematisk snarare än fysisk entitet, är Rahu (och Ketu, södra månnoden) lite av ett specialfall, men båda månnoderna tenderar ofta nog mot "ondska", de också. När allt kommer omkring är de eklipsskaparna!

Så vad har vi? Jo, en härva där onda Saturnus kastar sin hårda gränsdragnings onda öga tio tecken framåt (bloggen använder de indiska aspekterna - nytt fönster) och kombinerar sig med en ond Mars och en ond demon !!! Saturnus passerade Skytten under cirka 2½ år, Rahu passerade Jungfrun under cirka 1½ år, så det var den dryga månad då även Mars befann sig i Jungfrun som kan kallas ett riktigt bottennapp det här året.

Ovanpå denna makabert dominanta grundbyggnad prickade således den dömda in en födelse när hennes personliga psyke (Månen) flätades in i hela härvan (via Mån/Saturnus-oppositionen) samt Solen - viljeplaneten - stod härsklystet till.

Och ovanpå det noterar jag att hon har Lejonet aktivt samtidigt med Skorpionen, symbolerna för LIV och DÖD respektive. Detta är i vardagstal en drama queen, en onyanserad människa som går upp i falsett för det minsta lilla! En onyanserad ledargestalt. Lejonet, den goda chefsfiguren, bör helst inte ha Skorpionen på samma himmel, för allt blir en fråga om liv och död då, vilket drar ner på både Lejonets godhet och dess effektivitet att fostra.

Kvinnan har också drivit hundkennel, om någon undrar över hur viljan att härska och underkuva andra varelser kan uttrycka sig!

Man kan även skapa sig en uppfattning om horoskopets inriktning på ett annat sätt: genom att se var koncentrationen ligger. Lejonet och Jungfrun blir svaret: Härskare och underkuvad Tjänare! Dessa är nämligen Lejonets och Jungfruns primära symboler.

*****

Det sistnämnda gäller även den yngre knätoffeln till manlig partner. Även här understryks det hierarkiska temat, via en koncentration runt dessa tecken.



Det här horoskopet är inte alls lika uppenbart anfrätt av de onda planeterna, men en opposition mellan viljans Sol i tjänartecknet Jungfrun och den onda gränsdragaren Saturnus noteras. Detta är i många fall också en indikation om begränsad intelligens, vilket jag distinkt tror stämmer med Mars och Jupiter i Kräftan ( = extremt uppförstorad upplevelse av hot mot det egna, en vanställd revirinstinkt). En räddhågsen och neurotisk natur, precis vad man kan misstänka när kvinnan är den i år längre fortskridna och dominanta! Här är knätoffeln (Jungfrun) som Lejonhonan kört med!

Den enes brist på "kuk" kompenseras av att vi här hittar en "hondjävul"! Att de kunnat kommunicera beror synbarligen på att båda delar ett sinnelag av samma element. I båda fallen hittar vi Månen i tidigare delen av ett Lufttecken.

Mannens måntecken har dessutom Saturnus som sin härskare, så faktum är, att inte bara är viljestyrkan (Solen) hämmad av Solens absoluta fiende Saturnus, utan även sinnelaget verkar på basis av Saturnus, kontrollbehovets princip. Men som sagt, mycket tyder på att detta horoskop är "slaven" eller "tjänaren" i förhållande till honan/partnern.

Vid närmare an blick verkar övergreppen i hemmet syns finnas med som en potential i mannens födelsehoroskop: Mars i Kräftan (det privata hemmets fredade zon) är som att säga att Våldet har krupit in bakom Hushållets skyddande väggar. Rättsröta eller ondska huserar i det psykiska inre. För notera, Kräftan är ju Månens tecken, så det går att utläsa saker om sinnelaget också här, om tecknet är befolkat.

Jupiter sägs tillhöra de "naturligt goda" planeterna, men jag har ofta noterat hur den inte lyckas skydda från dräggighet, där andra faktorer tillstöter. Ibland lånar den helt enkelt ut sin enorma förmåga att förstärka och bidra till det onda som pågår annorstädes på himlen.


Efterspel, 090705.

Fosterföräldrarna överklagar och hävdar att inget det ungarna sagt stämmer (Aftonbladet).

_____

Uppgift om de dömdas identiteter går att lokalisera på internet. Jag har valt att inte röja dem här, eftersom bloggens primära intresse är att studera astrologiska fenomen.

Inga kommentarer: