Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 juni 2009

Materialism som kriminalitet: Clark Olofsson




Jämfört med de eko- eller manschettbrottslingar som tycks drivas av det passionerade Eldelementet (
se denna studie i nytt fönster), var Sveriges egen förlorade sons Clark Olofsson födelsedag en stilstudie i den prosaiska lergröt som överbetoningen av Jord- och Vattenelementet ger. Fast det mullrar i myllan!



De notabla punkterna på himmelen är dels Solen i Stenbocken (här förstärkt av den aggressiva Mars) - ett Jordtecken som vill klättra till toppen och positionera sig som den med "kontroll över resurserna" - och dels Månen som skänker personlighet åt det mer generella soltecknet.

Månen anger typen av psyke eller sinnelag. Här hittas Clarks känsloplanet i det enkla och sinnesorienterade Oxens tecken, en hedonist och rätt självefterlåten natur. Vanligen får det här sinnelaget ändå ett gott betyg för dess lugn och stabilitet, det är en bra bas att bygga vidare på.

Det som förefaller ha fått just det här Ox-psyket att kantra är att 1947 var ett år då norra månnoden i sin långsamma rörelse (1½ år i varje tecken) passerade Oxen. I indisk tradition kallas den eklipsskapande norra månnoden för Rahu - "girighetens demon". Den här hungriga demonen infekterar nu sinnet, fastmer då den också triggar oppositionen med en annan "expansiv" planet, Jupiter mittöver, i Skorpionen - tecknet för "andras pengar".

Mer behöver egentligen inte sägas om man vet att Oxen av tradition också signifierar de egna pengar som krävs för att kunna njuta de fem sinnen, vars ständiga matande är allt materialisterna bryr sig om. Det här är ren härdsmälta på den psykisk-mentala sidan av horoskopet.

Övervikten mot Jordens och Vattnets hungrande sinnen och materialism innebar i det här fallet att Olofsson inte fick någon som helst andel i det rationella Luftelementet med sig in i livet. Och det är väl därför han ständigt åker fast...


*****


Jämför horoskopet för en annan old-timer i gangster-Sverige:
Svartenbrandt. Även detta en födelse i Stenbocken.

Tecknets blotta karaktär kan bli till problem om svaga själar föds under perioden. Stengeten upplever sig själv stå över andra (drivs av en överkompenserande tendens), och ibland anser den sig även stå över lagen!

Se också piraten Peter Sunde, där istället en Måne i Stenbocken leder till det direkt überarroganta sinnelag som verkligen i grunden tror sig om att vara lagstiftaren, den som sätter agendan! (Vilket givetvis stämmer så länge man håller sig till dataprogrammeringens värld i världen.)

Se också inlägget om Oxen och Skorpionen (en kombination vi sett så aktiv hos Clark Olofsson) som en krypterad symbol för Satan.

Se eventuellt också ett anspråkslöst förslag, halvt på skämt och halvt på allvar, om att planera graviditeter till harmlösa astrologiska perioder i samband med den passive piratvännen, vd:n för Tele2 - vars horoskop företer vissa tecken på en närmast kriminellt profithungrig mentalitet. Och ja, det är Oxe och Skorpion här också.


_____

Expressen och Aftonbladet om Olofssons senaste tilltag, knarkaffärer. AB har också lite av den kroniska värstingens bakgrundshistorik medan Expressen fyller på med ett debattlinlägg om "slutförvaring" av kroniska brottslingar.

Inga kommentarer: