Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 juni 2009

Ett äkta rivjärn: Marit Paulsen



Inför EU-valet intervjuas Marit Paulsen (Fp) i morgonradion. Gång på gång kommer ordet "overbearing" för mitt sinne när jag lyssnar på hennes konfrontativa sätt att förhålla sig till intervjuaren. Hon skapar krig genom radiohögtalaren med sin korthuggna och aggressiva stil. Jag noterar också att hon understundom skapar meningsbyggnader som knappt går att begripa.

En snabbkoll av födelsehoroskop är på sin plats.


(Obs. Interplanetära aspekter enligt
den väl generösa västmodellen.)


Naturligtvis! Kvinnan är född under KRIGETS STJÄRNA Mars, och denna turbulenta och fridstörande influens löper såväl genom hennes känsloliv (Månen) som hennes intention och viljeyttringar (Solen). Det faller sig nämligen inte bättre än att den lilla illgärningsmannen Mars är naturlig härskare till både hennes sol- och måntecken, Skorpionen och Väduren.

Därtill befinner sig den stora illgärningsmannen, gränsdragaren och skarprättaren Saturnus i kombination med hennes sinnelag och känsloliv.

Och dessutom har Paulsen "utstötningssyndromet" (nytt fönster) som bildas genom att Skorpion och Vattumannen kombineras, här väldigt tydligt då Sol-Skorpionens härskare Mars befinner sig i det kollektiva Vattumannen.

"Ensamseglare i många avseenden" säger analytikerna om Paulsen efter avslutad radiointervju. Det är exakt hur man skulle kunna beskriva "utstödningssyndromet" - de som inte förkastas av samfälligheten kan istället aktivt söka avskilja sig och profilera sig mot precis allt de möter på sin väg. "Motvallskärrirng." Och lägg till detta Månen i egocentricitetens Väduren, därtill kombinerad med envåldets Saturnus... Jo, den kommentaren är nog årets underdrift. "Overbearing" är själva essensen av Saturnus och Väduren söker aktivt upp konfrontationen.

"Utstötningssyndromet" får alltså påfallande draghjälp av denna hårdhudade och frostit von Oben "jagism" i Väduren på denna hösthimmel från 1939 - året då det andra världskriget kom till västvärlden. Det kan vara något av den Zeitgeist som sågs i Adolf Hitlers invasion av Polen som verkade även genom nyfödda barn den här hösten. Det nyfödda barnet Marit Paulsen tycks ha absorberat en hel del av det blueprint som vid den här tiden dominerade världen.

Det kan behövas några år av astrologisk erfarenhet för att förstå hur dessa ingredienser exakt återskapar bilden av det rivjärn vi känner Pausen som!

Relaterat inlägg: Kombinationen av Väduren och Skorpionen avhandlades i samband med avföring och hjärnförgiftning och psykiska problem. Då Marit Paulsen dessa två som sina nyckeltecken (via Måne och Sol) är det intressant att erinra sig hennes aktivism i samband med djurfoder gjort på djurkadaver. Kadavret/döden relaterar via association till Skorpionen/anus/elimination och att cirkulera "död" och pumpa in det i Väduren - symbol för "nyfött liv" - kan ha sina risker.

De två Mars-tecken bör kanske inte vara aktiva på samma födelsehimmel. Genom sin aktivism i den frågan, "utagerade" Paulsen delvis oförenligheten i sagda arketyper i det psykiska "komplex" som är hennes år på jorden som människa - den här gången.


PS. Inte ett ord sades här om riktigheten i den "sak" Paulsen slåss för - astrologin lyfter fram den levande struktur som är en inkarnerad individ. På ett sätt är vi människor bara tillfälliga uttryck för de eviga arketyper vilka uttrycker sig, dock inte enbart, genom astrologins verktygslåda. Vi är alla delmängder av det Platon kallade Formerna, vilka han betraktade som "levande intelligenser". Vi är något annat bakom våra mänskliga förklädnader!

Men Paulsen kan väl ses som en "rättfärdig" Skorpion, som med sin koncentrerade gifttagg far ut mot alla ideologiska fiender och oskick hon får syn på. Som en genomgång av bloggetiketten Skorpionen visar, saknas det inte urartade exempel på det här, det kanske mest omskrivna zodiaktecknet. Den eminente brittiske 1900-talsastrologen Charles Carter skrädde inte på orden, "zodiakens sopstation" kallade han det.

Inga kommentarer: